Ma nis ne diraj. Zapravo odrezi te "zahrdjale" listice i uzivaj. Prebujnu masu sigurno neces dobiti podizanjem biljke iznad podloge, a da ce rasti i ovako to je sigurno...
Ako je ovo samo privremeno rjesenje da biljke prezive par mjeseci, ono je OK.
E sad ako hoces turbo rast, onda ide sjajni recept

: utrostruci svjetlo, boca CO2, makro i mikroelementi na dnevnoj osnovi i imas high light akvarij u kojem nema sta nece rasti.

Pomiri se s tim da ili radis radiklane promjene ili ostavis ovako. Nista izmedju...
I jos nesto, netko je napisao da cripta pruza lisce ovako zbog manjka svjetla. To nije tocno. Sve biljke su predatori. Zele zauzeti sto veci zivotni prostor. Kripta razmislja: Za rast suparnika potrebno je svjetlo. Ako zaklonim svjetlo oni tu nece moci rasti. Koliko svjetla mogu oduzeti najvise? Onoliko kolika mi je povrsina listova. U kojoj poziciji? Sto blize dnu...
I tako kripta rasiri svoje ruke, uziva u kvarcanju i nadmoci, jer joj nitko ne moze blizu.

Listovi se podizu kasnije kad zagusti, da bi svojim kcerima dopustila da dodju do malo sunca...
U povjerenju mi je ovo ispricala moja prva kripta, kojoj sam se zamjerila kad sam je stavila u sjenu...

Znam za neke kazu da su ludi, jer pricaju sa ribama. Sta li ce meni reci, kad skuze da pricam sa biljkama...