ovo mi se nikako ne sviđa!
hitno pripremi najmanje 30 % vode za izmijeniti i kad ti odstoji najmanje 10-ak sati, mijenjaj!
s time da usisavaš dno, i to vrlo temeljito - ako treba, pretumbaj sve naopako....i usisaj maksimum mulja s dna koliko god možeš, ali nemoj nikako mijenjati više od 30 % vode...
svakako u tu "novu" vodu stavi dobre bakterije, sol (nisi trebao možda toliko stavljati, ali ajde...)i sva sredstva koja redovno stavljaš u vodu...
ovo što mi opisuješ mi nalikuje na divljanje dušičnih spojeva, ali ne znam što bi bio razlog tome - jesi li štogod naglo mijenjao u akvariju? biljke? nove ribe? novi filter materijal?
opet, veliš da to bijelo grickaju ksife - dakle, mogle bi biti i gljivice (u pravilu prate bakterijsku infekciju)...
s obzirom da nemaš mogućnosti doći do specijaliziranih lijekova, bojim se da nećeš imati izbora...
ili dakle, doći do lijekova tipa bacropur (medimor) i kombinirati ga sa mykopurom...a ako zaista ne možeš, onda odi u apoteku i traži
eritromicin (ljudski antibiotik) od 250 mg - ide jedna kapsula na 40 - 50 l vode - rastopi je (otvori i isipaj sadržaj) u čaši i onda stavi u akvarij...svakako pojačaj filter, i ako imaš pumpu za zrak...sutra nemoj raditi ništa, preksutra promijeni opet 30% vode, i dan iza daj opet lijek...
svakako javi kako ide, da smislimo dalje!
i, probaj malo bolje slikati!
da, davaj čistačima svakako da jedu list (dobro oprani) salate ili špinata ili blitve - njima očito fali željeza (dakle,imaš neku neravnotežu u prehrani)....a svim ostalima pojačaj vitamine!