Kolovoz 17, 2025, 04:14:55 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Polozaj unutrasnjeg filtera u akvarijumu / Strujanje vode u akvarijumu.  (Posjeta: 7623 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Macron

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
Polozaj unutrasnjeg filtera u akvarijumu / Strujanje vode u akvarijumu.
« u: Ožujak 15, 2009, 19:02:26 poslijepodne »
Primetio sam da konkretno ova tema i nije bas zastupljena. Protok vode, smer, jacina generalno fizika fluida u akvarijumu. Hteo bih da cujem Vase misljenje i iskustva uzimajuci u obzir da se simulira deo prirode u principu.

Unapred zahvalan!

Pozdrav!
Pozdrav,
Marko Knezevic

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Odg: Polozaj unutrasnjeg filtera u akvarijumu / Strujanje vode u akvarijumu.
« Odgovori #1 u: Ožujak 15, 2009, 22:12:00 poslijepodne »
Ja sam filter okrenuo ukoso(75 stepeni), odnosno da napravi kruzni tok vode...mislim da je to najbolje zbog same funkcije filtera radi preciscavanja vode...mislim da sve ostalo zavisi od velicine AQ i jacine filtera...mada tu i nema puno filozofije ko god moze da priusti (prostorno) vanjski filter nek se ne razmislja i nek stavlja jer mislim da je i najgori vanjski filter bolji od najboljeg unutrasnjeg ne bas sad da je toliko crno ali prednost dajem vanjskim prelivnim...imam sjajnu ideju za vanjski filter koji ce raditi na principu unutrasnjeg ali o tome uskoro kad uspijem ( i ako uspijem ) u rubrici DYS za sada samo dobra ideja i sjajno ubijanje vremena...pozzz
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline josip ser

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 64
« Odgovori #2 u: Ožujak 15, 2009, 22:29:06 poslijepodne »
Iz mog iskustva ako se prića o unutarnjim filterima dajem svoj glas ugrađenom na zrak  pokazali su se daleko najbolji.To je moje mišljenje.Ali mišljenja  mogu i moraju biti razlićita.javascript:void(0);javascript:void(0);

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #3 u: Ožujak 15, 2009, 23:47:45 poslijepodne »
mislim da filteri koje pokrece zracna pumpa nisu ni do koljena standarnim s rotorom
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 16, 2009, 05:57:59 prijepodne »
mislim da filteri koje pokrece zracna pumpa nisu ni do koljena standarnim s rotorom

Slažem se imao takav i  nimalo nisam bio zadovoljan

Offline Ivan84

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • samo ribe i auti
« Odgovori #5 u: Ožujak 16, 2009, 09:52:01 prijepodne »
ako se mogu nadovezat na temu.

upravo sam u fazi formiranja 300L malawia (danas ili sutra ide sljunak), kako je najbolje postaviti grijace?
imam 3x100w, jednog bi sigurno postavio uz cijev koja ide iz filtera. kamo s ostalih 2? u kuteve? horziontalno na dno?

logika nalaze da budu na mjestima uz strujanja vode, ali i da nebudu jedan kraj drugog  :roll:

...:heart: je uvijek u pravu!              
P: 300L malawi s postoljem
Velika Gorica

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #6 u: Ožujak 16, 2009, 10:50:50 prijepodne »
nemoj ih stavljat u kantune jer je tu najmanje strujanje vode,a sve ti zavisis kako je postavljen filter.najbolje ih je postavit gdje je strujanje vode najjace(ulaz izlaz filtera)jer su tada i najucinkovitiji
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline Macron

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2009, 11:04:39 prijepodne »
ako se mogu nadovezat na temu.

upravo sam u fazi formiranja 300L malawia (danas ili sutra ide sljunak), kako je najbolje postaviti grijace?
imam 3x100w, jednog bi sigurno postavio uz cijev koja ide iz filtera. kamo s ostalih 2? u kuteve? horziontalno na dno?

logika nalaze da budu na mjestima uz strujanja vode, ali i da nebudu jedan kraj drugog  :roll:

Postavi ih tako da sva tri srazmerno rade (ako stavis jedan kod izlaza moze se desiti da smo on greje vodu, a ostala dva ili jedan da se ne pale uopste) i da budu lako dostupna zbog potenciometra kojim regulises temperaturu. Logicno bi bilo da sva tri budu podesena na razlicitu temperaturu, tako da voda koja cirkulise kada zavrsi krug dobije krajnju temperaturu. Ovo je samo sugestija naravno. Ako ih postavis na dno moraces da "ronis" do njih. Ne znam kakvog je oblika akvarijum mozda mozes da ih postavis dijagonalno na boce stranice i jedan na zadnju stranu. Eto mozda izvuces neku ideju iz ovog teksta.

Pozdrav!

Pozdrav,
Marko Knezevic

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #8 u: Ožujak 16, 2009, 14:36:25 poslijepodne »
Meni bi bilo logično da stavi jedan adekvatan za tu litražu, jer ti se zbilja može dogoditi da jedan radi a ostali da se i ne pale i samo zjape bezveze u akvariju. Sada dolazi toplije vrijeme i mislim da će ti 1 od 100 w biti dovoljan.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)