Kolovoz 06, 2025, 20:06:46 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bunarska voda  (Posjeta: 3515 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grale

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Bunarska voda
« u: Ožujak 13, 2009, 14:50:44 poslijepodne »
Jel ima neko iskustva s njom? Kolega mi ju korsiti za hladnovodne ribe. Kaže da je dosta mekana. Nikad nije čuo za aquasafe, testere i kojekakve preparate koji se stavljaju u vodu. Kaže da samo nju koristi nakon kaj mu odstoji par dana.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Bunarska voda
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2009, 15:01:06 poslijepodne »
sve ovisi di je bunar, jer će o tome ovisit Ph i tvrdoća vode. Ako je negdje na selu gdje je sve puno septičkih jama, ja je nikako ne bi koristio ni za piće, a kamoli za ribe.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Ožujak 13, 2009, 15:08:58 poslijepodne »
Pa voda iz bunara je puno puno bolja za sve vrste riba nego nasa vodovodna, uglavnom poznam cojveka koji na svojoj bunarskoj vodi odgaja diskuse i to nekoliko generacija...

Jedino sta ti savjetujem uzmi 2 litre i odi nekam na institut da ti provjere vodi oni budu ti tocno rekli sve sastojke i ak nema nekih pesticida mozes koristit
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 13, 2009, 15:55:56 poslijepodne »
Ne vjerujem da ima pesticida jer ju koristi već par godina u svojem akvariju i koristi se i za domačinstvo. A na koji institut se to nosi na provjeru?

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 13, 2009, 16:06:59 poslijepodne »
Osim pesticida jako često u bunarima znaju završiti odljevne vode iz septičkih tako da je voda zaražena bakterijama, zato bi ju trebalo dat testirat. Di, to iskreno nemam pojma.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #5 u: Ožujak 13, 2009, 18:31:45 poslijepodne »
zavod za javno zdravstvo ;)

Offline Malky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #6 u: Ožujak 13, 2009, 23:16:55 poslijepodne »
Ako je negdje na selu gdje je sve puno septičkih jama, ja je nikako ne bi koristio ni za piće, a kamoli za ribe.

Ajd malo pazi kaj pises. Bit na selu je nekaj drugo a  bit seljacina da pises ovakve gluposti je vec umjetnost.

Inace ja imam 2 septicke jame direkt spojene u bunar, al prije hidrofora imam velik RO aparat od nekih 2000l/h i voda je super za pit :-X

Al ljudi danas svakakvih gluposti cuju

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 14, 2009, 04:10:03 prijepodne »
Ma Malky nisam mislio nikoga vrijeđat niti ništa loše kritizirat, nego samo upozorit na to da ljudi ne vode dovoljno brigu i da treba provjerit vodu. Recimo kod mene na viksi bunar nije upotrebljiv upravo iz razloga što se susjedi ne pridržavaju pravila da redovito čiste septičke, pa se taj njihov višak probije kroz zemlju do našeg bunara pa svi ako probaju tu vodu nemreju tri dana spavat od trćanja prema wc-u. Ništa loše nisam mislio nego čisto upozorenje, jer rijetko tko ima doma RO aparat za čistit vodu.

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #8 u: Ožujak 14, 2009, 07:26:40 prijepodne »
Ako je negdje na selu gdje je sve puno septičkih jama, ja je nikako ne bi koristio ni za piće, a kamoli za ribe.

Ajd malo pazi kaj pises. Bit na selu je nekaj drugo a  bit seljacina da pises ovakve gluposti je vec umjetnost.

Inace ja imam 2 septicke jame direkt spojene u bunar, al prije hidrofora imam velik RO aparat od nekih 2000l/h i voda je super za pit :-X

Al ljudi danas svakakvih gluposti cuju

isprike za oftopičarenje...

no,nije li zabranjeno septičke jame spajati na bunar ::)  a drugo pitanje koje mi se nameće...zašto je spojena na bunar?

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 14, 2009, 08:39:25 prijepodne »
Bunar je na selu i koristi se ta voda za piće.

Offline Malky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #10 u: Ožujak 14, 2009, 11:39:40 prijepodne »
pa jel vi stvarno mislite da mi septicka ide u bunar, pa kaj ste pukli :D

Grale samo ti nju slobodno koristi.

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 14, 2009, 12:47:43 poslijepodne »
Jel ima neko iskustva s njom? Kolega mi ju korsiti za hladnovodne ribe. Kaže da je dosta mekana. Nikad nije čuo za aquasafe, testere i kojekakve preparate koji se stavljaju u vodu. Kaže da samo nju koristi nakon kaj mu odstoji par dana.
ima svoj bunar? nek testira negdje kakavoću vodu i to prije i poslije obilne kiše, ako je iz bunara direkt ne treba vodu ostavljat da odstoji, evenualno par sati da se istemperira.
ribar

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 14, 2009, 12:50:17 poslijepodne »
Pa voda iz bunara je puno puno bolja za sve vrste riba nego nasa vodovodna, uglavnom poznam cojveka koji na svojoj bunarskoj vodi odgaja diskuse i to nekoliko generacija...

Jedino sta ti savjetujem uzmi 2 litre i odi nekam na institut da ti provjere vodi oni budu ti tocno rekli sve sastojke i ak nema nekih pesticida mozes koristit
gledaj , vododvodna ili iz bunara... i ova vodovodna mora odnekud biti crpljena-iz bunara ili bušotine ak da ti je to sve ista voda, pitanje je kakve stijene i minerali postoje u vodnosniku i u krovini vodnosnika (ipak se voda mora infiltrirat do vodonosnika) i o tome ti ovisi ph  i kakvoća  ne jel iz vododvodne ili bunara.
ribar

Offline JohnnyV

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Sisak
« Odgovori #13 u: Ožujak 14, 2009, 14:32:04 poslijepodne »
Malky nažalost znam dosta ljudi koji su spojili septičke u bunar, a da o puštanju u otvorene kanale ne govorimo, al ljudi su takvi. Iako je bivša vojska JNA sve bunare popisala kao strateške izvore vode u slučaju ratne opasnosti, nažalost većina tih popisa je uzgubljena. I događa se ovo što se događa no dosta offtopica.
Gle moje iskustvo s bunarskom vodom je u najmanju ruku grozno, u počecima akvaristike probao sam dodavati bunarsku vodu i to je bilo poražavajuće s obzirom da su parametri bili ok al kak nema svako doma mikroskop, nisam mogao provjeriti i koliko mikroorganizama ima u njoj nakon par sati krenulo je opće ćešanje svih riba u akvariju bilo je grozno za gledat ribe koje samo odbijaju od panjeva podloge lišća anubijasa ko na fliperu.
Gle to ti je moje iskustvo ti probaj ulit vodu pa vidi što će se događat, ponekad ono što čovjek pojede i popije ne mora značit da je i dobro za druge organizme :D.

Sisak; N45°27.472692, E016°23.090616