Svibanj 09, 2025, 16:47:47 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: moja mala amazona  (Posjeta: 33331 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: moja mala amazona
« Odgovori #25 u: Ožujak 12, 2009, 18:29:56 poslijepodne »
e sad..pošto do sada nisam imala vanjski filter molim pomoć i objašnjenje..dakle imam izlaznu cijev gornju i drugu gore na poklopcu.pretpostavljam da donja usisna a gornja izlazna koja ide pri površini vode.e sad..na cijevima pri spojevima su mi ručkice pa me zanimaju u kojem položaju moraju biti jer sam probala ostaviti ih ovako kako jesu (uspravno) i kad sam ga upalila nije mi vukao vodu...zato molim da mi pomognete

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #26 u: Ožujak 12, 2009, 20:30:28 poslijepodne »
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?id=24901&lang=en

http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27510_ehen

pogledaj tu - imaš i manuale i katalog...sigurno ćeš naći što ti treba!  ;)..ako ništa, imaju slične filtere, pa bi moralo biti to-to -?

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #27 u: Ožujak 12, 2009, 21:48:27 poslijepodne »
hmm da..našla sam slični kao i moj.samo po ovim vidim da bi trebali imati i rotor i osovinu kroz filter.moj nema.u mom su filteri i kao zadnja ide plastična mrežica koja sprečava onaj zeleni filter medij kao trava šta je da izađe vani.napunila sam filter vodom,zatvorila sam izlaznu cijev otvorila ulaznu i na prilikom zatvaranja kvačicama napravio mi se vakum da mi se napuni ulazna cijev i kad sam otvorila izlaznu došlo je do protoka..moram priznati da sam to uspila iz drugog pokušaja i male poplave ali zato i je akvarij u verandi na pločicama.filter radi ali mislim da bi protok vode trebao biti puno puno veći,tj.na izlaznoj cijevi mislim da bi voda trebala šikljati vani a ne lagano ići kroz one rupice..ne mogu reći da curka ali malo jače od toga...
pitam se jel mi filter ok,pomagajte!!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #28 u: Ožujak 13, 2009, 00:48:02 prijepodne »
Nemoj se opterecivati kuhanjem. Kolegica Pandorica je imala ogromnu granu loze, koju je namakala u kadi (pravoj, velikoj, u kupaoni)! Nije bilo nikakve sanse za kuhanjem...

I sama sam imala taj problem i u nekom starom aq sam drzala panj, mjesec dana potopljenog na balkonu...

Moramo se snalazit! :D

Cestitam na prinovi i dijelim tvoju radost! :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #29 u: Ožujak 13, 2009, 07:16:38 prijepodne »
nažalost taj filter za biljni nije dovoljan... si imala jo neki u pripremi?

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #30 u: Ožujak 13, 2009, 07:22:38 prijepodne »
hvala ninina mama..ja sam svoje grane namakala u dječjoj kadici i poklopila ih mramornim pločama.probala sam djelomično prokuhati ove manje grane ali onaj dio koji je prokuhan mi je potonuo a sve ostalo pliva..šmrc...sutra slažem setup jer mi je uletilo da danas radim cijeli dan večeras do osam u komadu pa nemam kada..i brinu me te glupe grane kako da ih uglavim.probat ću ih stisnuti kamenjem ili nemam pojma šta ću..pijesak sam isto istresla u kadicu,i ispirala ga nekih sat vremena.i ostavila crijevo gume da i sada lagano curka u kadicu tako da se vrši izmjena vode.kapnit ću malo hipermangana da odleži u njemu prije završnog ispiranja jer toliku količinu šljunka nema šanse da prokuhavam...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #31 u: Ožujak 13, 2009, 07:24:44 prijepodne »
jurupari nisam imala.takav sam dobila skupa u akvariju u kojem je isto bio biljni ali vidim po protoku da je slab.mislim da bi voda trebala biti puno,puno jača na izlaznoj cijevi a ne ovako kako je sada...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #32 u: Ožujak 13, 2009, 08:26:12 prijepodne »
upravo sam naručila expro 1200. za akvarije do 500 l .super je šta su još na popustu.. a ovaj će ići na prodaju kad mi stigne novi..nadam se da će mi to biti ok. jurupari?? cikliranje moram pokrenuti sutra a za desetak dana kad bi trebali stići pretpostavljam da se neće ništa bitnije desiti i sa ovim u akvariju.moram napokon pokrenuti cikliranje...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #33 u: Ožujak 13, 2009, 08:53:32 prijepodne »
ne brini, bit će sve OK....dok dođe novi, jači filter, samo neka ovaj radi...a onda medije iskoristi (keramiku,napr.) u novom, ili još bolje, oba ostavi da rade neko vrijeme zajedno....da se iskoriste dobre bakterije koje će se ipak stvoriti u ovome! :)
nego, jesi li složila filter medije po redu  -?- možda ti oni zaprečavaju jači protok?

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #34 u: Ožujak 13, 2009, 09:01:10 prijepodne »
ne brini, bit će sve OK....dok dođe novi, jači filter, samo neka ovaj radi...a onda medije iskoristi (keramiku,napr.) u novom, ili još bolje, oba ostavi da rade neko vrijeme zajedno....da se iskoriste dobre bakterije koje će se ipak stvoriti u ovome! :)
nego, jesi li složila filter medije po redu  -?- možda ti oni zaprečavaju jači protok?

:D kako bi ti složila?
« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2009, 09:11:49 prijepodne od acies »

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #35 u: Ožujak 13, 2009, 09:05:51 prijepodne »
odozdo prema gore su spužva pa kamenčići pa zeleni končasti filter materijal

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #36 u: Ožujak 13, 2009, 09:09:03 prijepodne »
gledala sam po forumu za ovaj expro 1200.ljudi imaju super mišljenje i koliko sam vidila svi su zadovoljni. to bi trebao biti 3 tj 4 puta veći protok vode od moje litraže a nebi trebala pumpati vodu nego jedan gumb rješava pokretanje filtera.. kakvo je vaše mišljenje hoće li mi to bi? ti ok za moj?
babyboom mislila sam staviti jedno 2 tjedna oba filtera dok se novi ne zaciklira..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #37 u: Ožujak 13, 2009, 09:31:17 prijepodne »
u mom starom eheimu (classic 2213 ) je složeno ovak: keramika krupnija - keramika sitnija - spužva s velikim "okama" - vatasti filter materijal - plastična mrežica od "uloška" od filtera koja sve poklopi...
i ima protok ko blesav ... ako praznim dio vode i ne isključim ga, u pravilu me opere...

zato mi je malkice čudno da ti se čini slab protok
ali s novim bi moralo biti sve OK  :)

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #38 u: Ožujak 13, 2009, 09:42:21 prijepodne »
gle,filter će se tako i tako ugasiti danas ili ujutro. pa ću još jednom složiti i presložiti materijal unutra kad ga isperem od hiper mangana.pustila sam ga da radi prvo da vidim kako funkcionira,drugo da prođe kroz njega voda sa hipermanganom.i mene je jučer malo okupalo ali po nogicama kad sam pokušavala ga startati..nadam se da će sa filterom završiti moje porođajne muke.da mi moji znaju koliko sam već love utukla u ovaj novi šta on sam šta bilje i sada nenadani troškovi ubili bi me...a dijete doma treba obući za proljeće..a i rođendan mu ide...ajme...a tek šta me čeka sa ribama...bolje da ne mislim....

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • 092 10000 36
« Odgovori #39 u: Ožujak 14, 2009, 08:36:06 prijepodne »
mislio sam da će biti kakva slika i šljunka :'(
granulaciju sam uspio pročitati na vreči samo me još zanima koje je boje i cijena.
može i na pp

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #40 u: Ožujak 14, 2009, 08:41:38 prijepodne »
dobro jutro...još da odradim do dva sata pa napokon slatko igranje cijelo popodne..čeka me hrpa posla.pražnjenje malog akvarija,prebacivanje vode i ribica,prebacivanje u trpezariju tog istog i svečano unošenje velikog na mjesto malog u dnevni boravak..sva treperim od iščekivanja...kako radim u prizemlju naše obiteljske kuće tako mogu već sada neke stvari napraviti stavila sam prazniti pokusnu vodu i u veliki lonac stavila još jednom prokuhati panjeve..ako ne uspiju potonuti popodne uglavljivat ću kamenjem..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #41 u: Ožujak 14, 2009, 09:18:20 prijepodne »
slikice pijeska i ostaloga će biti ipak kasnije..granulacija mu je od 0,8 - 2 mm. kupljen je u baumaxu kao kvarcni pijesak za vrtlarstvo.vreća od 25 kg dođe negdi oko 24 kn koliko se sjećam..
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2009, 10:09:51 prijepodne od nikkka33 »

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #42 u: Ožujak 14, 2009, 10:35:41 prijepodne »
ovo je bilo slikano na brzinu mobitelom.kasnije kad budem slagala slikat ću pravu boju pijeska.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #43 u: Ožujak 14, 2009, 10:36:54 prijepodne »
i panjevi su na štednjaku u malo većem loncu..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #44 u: Ožujak 14, 2009, 11:08:55 prijepodne »
uf bilo gužve na poslu pa nisam mogla do maloprije ništa drugo napraviti...ostrugala sam kamenac gdje ga je bilo..a sada idem cijediti zemlju iz vode..mislim da je jadna razmočila skoro dva mjeseca u kadici...

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #45 u: Ožujak 14, 2009, 12:06:12 poslijepodne »
Ej Nikkka,taj akvarij sam ja zadnja čistila a to je bilo prije odprilike 10 mjeseci.Proizvođač tog  je AquaEl-poljski i kad sam ga ja vidla bio je u odličnom stanju,a te lampe su ti promjenjene onaj dan kad sam ga i čistila,tak da ti savjetujem da ih promijeniš.Filter kojeg si dobila s njim je godinama funkcionirao odlično u tom biljnom akvariju...ajde baš mi je drago da si zadovoljna  ;)

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #46 u: Ožujak 14, 2009, 12:21:29 poslijepodne »
super frida.po tvojoj preporuci kako sam ti i rekla akvarij sam uzela na neviđeno.lampe sam mislila promijeniti ali ipak bar na slijedećoj plaći..ne pitaj me zašto ;) :roll:..
akvarij je bio u funkciji koliko mi je rečeno do zadnjeg dana i sin od vlasnika ga je održavao do prodaje a kome su završili taj dan skalari nemam pojma.da,vidila sam na naljepnici na staklu da je poljski.malo je plastikica popucala oko držača neonki ali zato sam meštar pa ću polijepiti..valjda je malo tvoje pozitivne pare i energije ostalo na staklima mog akvača pa se nadam da će biti lijep,zelen,i uspješan...  :clown: :star: :up:  danas sam već električara pitala za ubacivanje novih lampi,bar jedne jer imam dvije T8 od 30 W tako da ćemo i to nešto izmisliti jer neznam gdje ću s njima pod poklopcem a i grla treba naručivati jer ni toga nema naravno u šibeniku..
neznam jedino da li je bio kakav rotor u njemu jer na internetu vidim da ga ima ili je radio čisto onako,na vakum..meni je jučer povukao cijeli hipermangan iz akvarija..

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #47 u: Ožujak 14, 2009, 22:26:56 poslijepodne »
  15:50.....moja beba je unešena danas u stan..
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2009, 22:56:10 poslijepodne od nikkka33 »

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #48 u: Ožujak 14, 2009, 22:28:37 poslijepodne »
mali divlji čistač bacio je zadnji glanc..

Offline gujec

• Punopravni član
  • Varaždin-moj grad
« Odgovori #49 u: Ožujak 14, 2009, 22:30:36 poslijepodne »
al bebu makni od prozora,kaj ti se alge neju delale :up: