Drago mi je da je ozivnula ta tema

Samo da mi akvarij tako ozivne

RHEM, Grof je u pravu, vec imam skimmer. Samo mi sad jako zubori preljev, jer sam morao spustiti nivo vode zbog skimmera na 15-20cm. Ja nemam bulkove vec se voda prirodno preljeva u bocni sump. Kod 5-10cm razlike izmedu nivoa dvije strane nije bilo glasno, ali sad imam 30cm...
Grofe, daj objasni mi taj top off. Nemam pojma sto to znaci. Mozda senzore koji gase pumpe ako voda dostigne neki nivo? Inace mi nivo vode ne varira u sumpu. Problem je samo kad sistem pokrene nakon pauze (vama je to kad struja nestane, a meni svako jutro posto moram gasiti bocni sump i skimmer dok spavamo). Zato sam mislio na jednu komoru koja ima dosta visok i stabilan nivo vode (skimmer bi stavio na neku spuzvu da smanjim visinu vodenog stupa). Druga bi komora bila puno veca pa bi ta primila vodu koja se nalazi normalno iznad nivoa overflowa. Ako je dosta velika tu bi stalo i dodatno kamenje, rowa i AU. Tako sam izmislio. U tom slucaju nije potreban top off, ako to znaci isto kao sto sam ja razumio.
Pomozite mi kako napraviti overflow box, bulkove, spajanje odvodnih bulkova, cijevi, snagu povratne pumpe itd.
To bi mi puno pomoglo!
I nemojte zaboraviti cilj, da cijeli sistem radi sto tise!
A sto se staklara tice, malo bi mi bilo lakse ako bi majstor sve to obavio u Pecuhu (Madarska)