Ekspedicija gotova!

Stigao sam sa mora bez vecih problema (mislim na transport organizama).
Nazalost moj prijatelj mi je nabavio samo par manjih kamena sa kocarice, i stavio ih u plicak kako sam mu i napisao. Jedini problem je bio da ih je privezao uz konop broda, na obali, a valovi su ih razmrvili na sitne komade. Ako stigne nabavit ce mi vise i vece, pa ce mi nekako poslati.
Polako cu vam stavljat slike o novim stanovnicima, samo da prode prvih par kriticnih dana. Sad mi voda malo smrdi, ali nije ni cudo. Na kamenima cijevasa ima dosta toga, vidjet cu sta ce ostati od njih. Sve sam vodene mlazove usmjerio prema povrisini (unutrasnji filteri + stream pumpu) a i skimmer lijepo radi, nadam se da ce to biti dosta da mi s vremenom sve bude OK. Ako mi stigne, sutra cu staviti jos jednu stream pumpu od 2300l/h.
Sve sam ubacio nocas na brzaka a sad cu ih polako srediti.
Ako imate iskustva s ovim vrstama, slobodno mi napisite.
Dakle prvih par slika sto sam napravio jutros(aparat jos nisam nastimao na nove cijevi, tako da su boje takve kakve su):
Neki cijevas, ne znam tacno ime. Peruska joj je oko 1,5cm.
Jedna lijepa vlasulja, anemona sulcata ako dobro znam. Imam ih 5 komada. Trazio sam primjerke sa ljubicastim krajevima krakova. Prosle godine sam imao 2 veceg i dosta su mi stete napravili (pa poginuli na ulazku unutrasnjeg filtera). Ove su se namjestile i izgledaju dobro. Jutros su dobili lignje. Velike su 4-5cm.
Imam i neke sase sivkasto smede boje ali kao da nisu iste vrste. Neki imaju prugaste krakove, drugi samo svijetle pjege. Bile su medu sitnim kamenjima, virile su im samo krakovi. Najveca je oko 8cm. Po meni su Aiptasija mutabilis-i ali nisam siguran.
A sad ribice. Zbog dugackog transporta uzeo sam samo par komada.
2 pjevcica, ako dobro vidim onda su peteroprugasti (Tripterygion delaisi)
2 slingurice. Po meni su Jelenke (Parablennius incognitus)
I jos jedna slingurica. Nikad nece da stane ni na tren pa nisam mogao napraviti bolju sliku... Lici na Parablennius zvonimiri
Ulovio sam jednu crnoboku (parablennius rouxi) i jednu kokosicu (aidablennius sphinx) ali one nisu prezivjele guzvu na autocesti prije Zagreba

Sase hranim sa komadicima lignje. Problem mi je hranjenje ribica i cijevasa. Jedna jelenka (ako su stvarno to) je isto primila komadice lignje sa stapica, ali ostale ribice ne.
Cekam vase savjete.
Pozdrav!