Srpanj 18, 2025, 21:35:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij od 20l  (Posjeta: 1624 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Chamo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Akvarij od 20l
« u: Ožujak 11, 2009, 09:27:46 prijepodne »
Poštovanjej novi sam na forumu i imam nekoliko pitanja.Imam akarij od 20 litarai neznam kaj bi sve mogao stavit u njega.Imam filter,grijač,pijesak i neke plastične biljke.Pa ako imate neki prijedlog, slobodno napišite.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: Akvarij od 20l
« Odgovori #1 u: Ožujak 11, 2009, 09:34:47 prijepodne »
Dobro došao!
A rasvjeta?
Umjetno bilje je jako nepopularno,s pravim češ tek postići pravi mali kutak prirode u svom domu :up:
O rasvjeti ovisi koje bilje bi stavio.Ribice dakako moraju biti male jer je i akvarij takav.Možeš i kozice umjesto njih staviti.Malo mahovine,riccie,koji komadić drveta i ola!

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2009, 09:39:56 prijepodne »
Pozdrav i dobro nam došao! Nisi napisao imaš li i rasvjetu za taj akvarij,svakako bi ti trebala.U tom akvarijiću možeš složiti lijepi mali kozičnjak,ili držati Bettu te neke od manjih vrsta tetri i sl.
Probaj se orjentirati na prirodne biljke,shvatit češ s vremenom da ne samo da je lijepše nego i zabavnije(doduše zahtjevnije). Ako nisi skini si sa početne strane vodić za početnike,tako će ti mnoge stvari bit jasnije i lakše ćemo ti pomoč ako negdje zapne ;).Najvažniji savjet,to je mali akvarij i nikako ga nemoj pretpati.

Edit: Eh Sarita uzela mi riječ iz usta  ;)

Offline Chamo

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Ožujak 11, 2009, 10:18:19 prijepodne »
rasvjetu nemam al mogu nabavit, a nebi baš prave biljke jer zahtijevaju više posla i više truda, kad nabavim veči akvarij oko 100l onda ču razmišljati o pravim živim biljkama.Neki su mi predlagai da stavim gupije, ak kako se oni brzo razmnožavaju kud bih s njima.stavio bi par zebrica i par neonki ak je to moguće ili bi stavio samo barbuse jednog mužijaka i dvije ženkice.hvala

Offline Chamo

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 11, 2009, 10:27:46 prijepodne »
dali bi mi u  taj akvarij mogao stati jedan par barbusa

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 11, 2009, 10:28:27 prijepodne »
rasvjetu nemam al mogu nabavit, a nebi baš prave biljke jer zahtijevaju više posla i više truda, kad nabavim veči akvarij oko 100l onda ču razmišljati o pravim živim biljkama.Neki su mi predlagai da stavim gupije, ak kako se oni brzo razmnožavaju kud bih s njima.stavio bi par zebrica i par neonki ak je to moguće ili bi stavio samo barbuse jednog mužijaka i dvije ženkice.hvala
Loša ideja,nažalost.Neonke idu u puno zreliji akvarij,a uz to ovaj im je premali.Kao i barbusima.I jedni i drugi su ribe jata.Ispod 7 kom.nije preporučljivo stavljati.Rađe stavi rasbore.I daj pikni koju biljkicu.
Imaš ih skroz nezahtjevnih.

Offline Chamo

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Ožujak 11, 2009, 10:31:42 prijepodne »
kolko stane tih razbora i dali ih je teško održavati, a koju bih biljkicu mogao staviti da nije zahtijevna

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 11, 2009, 10:37:49 prijepodne »
kolko stane tih razbora i dali ih je teško održavati, a koju bih biljkicu mogao staviti da nije zahtijevna

Možeš oko 7 kom(ja bih tako)Imaš razne criptocoryne,anubias,mahovina...

Offline Chamo

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Ožujak 11, 2009, 10:44:52 prijepodne »
ok hvala, ja bih to danas išao kupiti, tam do onog zoo shopa u importane centru tam kod glavnog kolodvora, kaj moram prije toga pripremiti u akvariju kak vodu da složim i sve ostalo

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 11, 2009, 10:55:59 prijepodne »
Ne,ne,ne....!Prvo treba zaciklirati akvarij.Na početnoj strani imaš vodič za početnike i pročitaj malo.

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #10 u: Ožujak 11, 2009, 11:22:51 prijepodne »
od pokretanja akvarija (dakle slaganja podloge, biljaka,punjenja vodom, uključivanja filtera, grijača i rasvjete) do stavljanja ribica mora proći bar 20 dana!!!!
zg centar