dakle imali smo jutros pravi šou...

prošla su puna tri tjedna kako moja prva noseća ciklid ženska ima puna usta bebača...
(ne od mog javljanja, jer je prošlo par dana prije nego sam bila sigurna da je to to...

)
i ja i MM smo se dogovorili da nećemo vaditi bebe jer za sada nemamo kamo sa njima...
onda je došlo današnje jutro...
ženska je već jako smršavila, podbradak je bio ogroman i crn...i kada je htjela protegnut vilicu izletila su van 2 malca...u roku od dijelića sekunde zgrabili su ih demasoni (od 2 cm!!!) i rastrgali u trenu,mama ih je pokušala odma vratit u usta ali u tom trenu su još dva malca izletila van i zadesila ih je ista sudbina...

ja i MM smo skočili i počeli "navijat" da zbrišu,ali prekasno...
proradili su i nama roditeljski osječaji...uzeli mreže i dolučili ju izvadit van ako je još koji malac u ustima da ga spasimo...iako se činilo da više nema ništa...

e,da....
a ja sam mislila da je frka uloviti korija u gusto zasađenom akvariju...moš si mislit...
pa zubima bi ga ulovila...

ovo je drama...ulovit ciklida...strašno...

kada smo uspjeli,stavila sam ju u jaslice ,ona je samo ležala ...nije htjela pustiti malce van...
uzela sam ju lagano u ruku....nakon pol minute se potpuno umirila i ležele mi na dlanu :wub:...ja sam ju dragala i izašla su 1,2,3 malca...

ajme koja sreća i ponos da smo ipak kojeg "spasili"....

pustila sam ju,malci su plutali po površini...

onda se ona opet počela "daviti"...uzela sam ju na dlan...bila je potpuno mirna,dragala sam ju i iz usta je izašlo još 4 malih...
nemožeš vjerovat da joj je to sve bilo u ustima...pa svi su već pravi frajeri

...imaju 1cm...zakon!
nakon par minuta klinci su počeli plivati i jurcati okolo,ali ona i dalje samo leži na dnu kotilice...neće jesti...

jel to normalno?? koliko da ju ostavim da se oporavlja??
hoće li pojesti svoje klince ako ostane sa njima??
dakle sada imam svojih prvih 7 ciklid-klinaca

imam još jedan problem

,ali to će u zasebnu temu,ako ga ranije ne riješim...