Srpanj 13, 2025, 17:00:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moji diskusi  (Posjeta: 3933 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pancho_Villa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: moji diskusi
« Odgovori #25 u: Ožujak 13, 2009, 13:43:21 poslijepodne »
Pa svi imaju onu onak kao grbavo čelo, i svi imaju vrlo duge doljnje perej, isti im je onaj dio između prednje i trbušne peraje.
Ako iko zna još koji znak raspoznavanja... bit ću sretan možda nekako natjeram bar jednog da bude cura :D :roll:

Evo baš se otovrila tema:

Diskusi-spol

Uglavnom teško bez mrijesta, a koliko sam uspio vidjeti na ovim tvojim slikama tvoji diskusi su još mladi.

Offline mladen k

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
« Odgovori #26 u: Ožujak 13, 2009, 13:59:59 poslijepodne »

Citat:Odg: moji diskusi
« Odgovor #25 : Danas u 13:43:21 »

--------------------------------------------------------------------------------

Citat: mladen k - Ožujak 12, 2009, 17:26:48 pm
Pa svi imaju onu onak kao grbavo čelo, i svi imaju vrlo duge doljnje perej, isti im je onaj dio između prednje i trbušne peraje.
Ako iko zna još koji znak raspoznavanja... bit ću sretan možda nekako natjeram bar jednog da bude cura 

Evo baš se otovrila tema:

Diskusi-spol

Uglavnom teško bez mrijesta, a koliko sam uspio vidjeti na ovim tvojim slikama tvoji diskusi su još mladi.

Je vidim da je otkrivanje spola nemoguća misija, ovih dvoje na fotkama su malo manji imam i dva veća ali da... navodno su oko 1 godine stari.

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #27 u: Ožujak 16, 2009, 14:28:13 poslijepodne »
Stvarno je drama akvarij , ocarava ljepotom  :) . Prelijepi su diskusi ... Nego nesto da te pitam za ove ostale ribe . Imam ja jedan prirucnik o discusima . tamo ti kaze ovako : "Neonke – Paracheirodon innesi, i Corydorasi dolaze iz hladnijih voda pa će imati problema u toplom
akvariju sa diskusima" . Kako ove tvoje podnose to , imali kakvih problema, mislim na boldirane Nenonke P.Innesi ne na Corydorase ? Pozz
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #28 u: Ožujak 16, 2009, 16:10:59 poslijepodne »
Pozdrav Mladene!
Drago mi je da su diskusi dobro i da su se prilagodili i naravno da si ti prije svega zadovoljan  :up:

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #29 u: Ožujak 16, 2009, 16:19:42 poslijepodne »
S obzirom da je Mladen ove diskuse kupio od mene, a vidim da ima i nekih pitanja, ja ću odgovoriti na njih:

Ovi diskusi su iz mrijesta od prošlog proljeća, što znači da su stari godinu dana. Kod mene su jako lijepo napredovali i rasli, iako su jeli samo suhu hranu. Odrasli su na Tetra discusu. Ja sam ih imala u biljnom akvariju. Nisam ništa puno mudrovala oko njih. Mijenjala sam im 10% vode jednom tjedno i to je to. Inače su bili kupljeni od jednog Zagrebačkog uzgajivača  :up:
Diskusi ustvari i nisu prezahtjevne ribe, ako se ima malo iskustva  :up:

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #30 u: Ožujak 16, 2009, 23:47:38 poslijepodne »
S obzirom da je Mladen ove diskuse kupio od mene, a vidim da ima i nekih pitanja, ja ću odgovoriti na njih:

Ovi diskusi su iz mrijesta od prošlog proljeća, što znači da su stari godinu dana. Kod mene su jako lijepo napredovali i rasli, iako su jeli samo suhu hranu. Odrasli su na Tetra discusu. Ja sam ih imala u biljnom akvariju. Nisam ništa puno mudrovala oko njih. Mijenjala sam im 10% vode jednom tjedno i to je to. Inače su bili kupljeni od jednog Zagrebačkog uzgajivača  :up:
Diskusi ustvari i nisu prezahtjevne ribe, ako se ima malo iskustva  :up:

Slažem se u potpunosti...mislim da su neonke i ramirezi puno zahtjevnije ribe ili točnije netolerantije na razne (ne)uvjete...

Offline mladen k

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
« Odgovori #31 u: Ožujak 17, 2009, 00:02:57 prijepodne »
Thanx Suzani na pojašnjenju, diskusi super, neonke uživaju hehehehe diskusi ih drže u jatu jer kad oni u jedan dio akvarija, neonke sve zajedno gibaju u drugi...dakle sve super samo mi većeras, ničim izazvan zaplivao veliki panj koji je od prvog dana ljepo ležao na dnu  ::)

Offline galaxy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • moj akvarij
« Odgovori #32 u: Ožujak 17, 2009, 20:17:27 poslijepodne »
mladene discusi cista 5.

Offline mladen k

• Punopravni član