Srpanj 18, 2025, 17:10:00 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Razvedi vodu  (Posjeta: 1854 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moke

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Razvedi vodu
« u: Ožujak 07, 2009, 21:40:37 poslijepodne »
PVC vargon cijevi za vodu mozete na jednostavan nacin uraditi sebi u akvariju te postediti se silnih slaufa,crijeva itd kao i zbrke  a sto je naj vaznije  jeftino a kvalitetno. Varenje sam radio tako sto sam rezao cijevi na mjeru te krajeve grijao na plinskoj peci na laganom plamenu samo toliko da se povrsina cijevi pocne topit te je jenostavno utisnuo u koljeno i dobije se var.Evo i par slicica :up:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline moke

• Punopravni član
Odg: Razvedi vodu
« Odgovori #1 u: Ožujak 07, 2009, 21:43:20 poslijepodne »
jos da dodam ovo je varijanta za preljevni filter koji ima potopnu pumpu sa dva izlaza  :roll:

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #2 u: Ožujak 07, 2009, 21:56:12 poslijepodne »
kad akvaristi koriste krute cijevi onda je to najčešće tamno sivi PVC-U ili bijeli PVC-C za koji postoje odgovarajuća ljepila,... brzo efikasno u kompletu plastično,... sa koljenima, ventilima, bulkheadovima, redukcijama,...

osim toga prednost ovih cijevi nad "zelenim vodovodnim" je puno tanja stijenka

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 07, 2009, 21:59:40 poslijepodne »
koliko para toliko muzike :D najbolje je otici u fabriku akvarija i naruciti za jedno 5000 eura fin akvarij i uzivat :D naravno ovaj post vazi samo za one koji sami grade svoje akvarije :klap:

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #4 u: Ožujak 07, 2009, 22:21:27 poslijepodne »
ja "gradim" svoje akvarije,... u prosjeku jedan dnevno ;)
ove cijevi svatko može uzet i slijepit,.. netreba mu ni škola, ni "fabrika" a estetski i funkcionalno su puno učinkovitije od zelenih vargon cijevi sa debelom stijenkom i kompliciranim varenjem,...

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 07, 2009, 22:51:44 poslijepodne »
Naravno svaka cast ja vidim da ti ovaj hobi postao posao i ja nesumnjam u kvalitete i tehniku i razna iskustva i iskustva onih koji se duze vrijeme bave ovim sportom a sto se tice cjevi cjev ko cjev a sada o estetici nebih komenatarisao svakako u ovom slucaju one se cak i nevide jer se nalaze u akvariju i to u zonama akvarija koji su skriveni oblogom poklopac, kutovi, itd...a prednost ovih cijevi je ta sto neskupljaju u sebi sedru,kamenac itd..a i jeftine su i naravno svako ih moze raditi jer je post na pravom mjestu URADI SAM. :up:

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #6 u: Ožujak 07, 2009, 22:56:57 poslijepodne »
moke ova ti je ideja super,imam tih cijevi i koljena ostalo od gradnje pa kad budem radio nesto slicno ukrast cu ti ideju :up:
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 07, 2009, 23:13:44 poslijepodne »
samo radi ja sam ove svoje razveo i polijepio za pola sata kad sve sastavis pumpu cijevi itd.. nemoj stavljati nista u filter znaci sve medije povadi iz filtera  ugalj,keramiku,spuzvu itd. nalij vodu onoliko koliko ti je dovoljno da citav sistem profunkcionise onda ubaci malo hipermangana i pumpa neka pocne vrtit vodu  tako ces odraditi dezinfekciju pumpe i cijevi naravno ovo vazi ako tek formiras akvarij ako ne onda ih ocisti solnom kiselinom na kraju kada :up: ih povaris i izaperi dobro vodom i onda ih ubaci u akvarij.

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #8 u: Ožujak 07, 2009, 23:28:18 poslijepodne »
Varenje sam radio tako sto sam rezao cijevi na mjeru te krajeve grijao na plinskoj peci na laganom plamenu samo toliko da se povrsina cijevi pocne topit te je jenostavno utisnuo u koljeno i dobije se var.
Samo jedan mali ispravak.. ti nisi ove cijevi vario nego si ih u najboljem slucaju lijepio. One se vare odnosno "fuziraju" jedna u drugu kada se zagrije i koljeno i cijev i tada nastaje jedno tijelo od ta dva komada...
Split / Hrvatska

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 07, 2009, 23:39:08 poslijepodne »
Da tacno strippy hvala sto si me ispravio u nas se u bosni tako kaze u NARODU a ti si to strucno nadopunio i formirao jednu cjelinu svaka cast :D zato ja kazem vazno je krenuti a ostalo ce narod pozlatit :up: poz..