Kolovoz 16, 2025, 11:52:54 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Skalar..R.I.P  (Posjeta: 911 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Skalar..R.I.P
« u: Veljača 27, 2009, 19:56:43 poslijepodne »
Eh da.. ja ocito nemam srece s tim sklaraim.. imam ih skoro godinu dana.. upareni.. nekoliko puta legli jaja i sve super...

Zadnja dva dana zenka jecesto isla do povrsine kao po zrak. Mislio sam da j eproblem u CO2, ali ni jedna druga riba nije pokazivala nikakve simptome trovanja sa CO2, a drugi skalar se ponasao normalno...

Evo prije desetak minuta pogledam u akvarij i muzjak se krece  relativno histericno.. krene par cm i zastane i tak stalno.. ko da je dao premalo "gasa". pogledam di je zenkja.. kad ona izvrnuta na dnu akvarija. Provjerio sam pH ( zbog CO2) ali iznosi 6,93, tako da sumnjam da je rijec o CO2- ostale ribe se ponasaju normalno. Pregledao sam ribu.. trbuh je bio malo nadut.. i stiskanjem je izaslo dosta jajasca van. Jedno oko je bilo malo naoteceno, ali to je mozda i zbog toga sto se riba vec ukrutila... MAda drugo nije bilo izbuljeno. Mislim da nije  problem u tome jer sam imao brige s tim naoticanjem ociju.. al su ribice obicno zivile dan dva prije ugibanja. Imao je i malu ranicu iznad jednog oka.

Posto imam velikog gibbicepsa u akvariju... jel moguce da ga je on natukao?? nemam nista drugo sto bi bilo teritorijalno osim ajmonera..ali on se drzi druge strane akvarija. Ponavljam.. zive svi sretno i zajedno vec skoro godinu dana.. i jedina promjena je CO2 (prije mjesec dana...)...

Ima ko kakvu ideju?
Upalio sam O2 zasad do jutra da vidim sto ce se dogoditi sa pH.. i kak ce se drugi skalar ponasat..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Odg: Skalar..R.I.P
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2009, 20:30:52 poslijepodne »
Neznam ništ pametnog.Gibbiceps nije,kolko ja znam oni su baš miroljubivi jedino se mogu posvađat sa svojom vrstom ali ni onda nema nekih težih ozljeda.Jedino kaj mi pada na pamet je da si im možda poremetio vodu sa co2 pa se ženka nije uspjela izmrijestit na vrijeme.

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Odg: Skalar..R.I.P
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2009, 20:33:11 poslijepodne »
moguce...vec se jednom izmrijestila.. al mislim da je to bilo prije uviodjenja CO2.. vidjet cu sto ce biti s deckom...ako ode i on.. onda se nest poremetilo.. vise ni necu uzimat skalare...

Mozda se prezderala...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)