Ekipa, pozdrav iz Rijeke.
Budući da se sa pozadinom za akvarijum zanimao u globalu c.a. tri tjedna

i budući da je konačno sve gotovo i k tome riba ne pliva leđno (akvarij je aktivan od 25.02.2009)odlučijo sam vam prezentirati provjereni način izrade.
U MD Profil centru sam uzeo klasični stiropor 2 i 3 cm isjekao po dimenzijama akvarija (70*30*35,c.a. 70l) te iskružijo nešto tipo stijena koje sam silikonom zalijepijo jednu za drugu.Silikon je od Ceresita-Henkel(Glas & Aquarium CS23).Gotovo izlijepljenu pozadinu sam izbrenao fenom za boju te dobijo nešto što liči na stijenu. :palacinka: Ostavijo sam da se sve osuši 2-3 dana poslije čega sam kompletnu pozadinu premazao fugir masom 3-4 puta tanko te u toj fazi premaza posipao pijeskom za akvarij da se uhvati kora odnosno da se više ne vidi fuga. Sušenje 4dana. Nakon toga sam epoksilnom smolom (200kn limenka)temeljito premazao već skoro gotovu pozadinu i ponovno je pustijo sušiti 3-4 dana. Kompletno kino sam kvalitetno silikonirao za pozadinu i dno akvarija te nakon tjedan dana ga napunijo vodom te sam dalje slijedio upute o cikliranju,dekoraciji.......

Ako poslije ovoga još netko ima dodatnih pitanja ,slobodno.