Kolovoz 16, 2025, 11:52:55 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: problem sa discusom  (Posjeta: 1053 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline galaxy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • moj akvarij
problem sa discusom
« u: Veljača 24, 2009, 01:38:35 prijepodne »
 provo bi pozdravio sve riboljupce a onda bi zamolio za malu pomoc...imam akvarij od 170l.i u njemu moje velike ljubimce discuse tirkiz blue mi je zenkica i ima 13cm marllboro red je isto zenka malo je mlada ali su ona i tirkiz blue podjednake imam jos malog decka od 7cm.snake skin i tek sada vidim koliko je snake lijep discus i imam jos jednog predstavnika kraljevske obitelji koji je moj veliki problem od jutros inace jos sinoc je sve bilo ok.obicno im prije gasenja svjetla dam jesti i cijela ekipa je prosla moju svakovecernju vizitu  ali od jutros moj super red veliki se cudno ponasa oci su mu izbocene cini mise da nesto sa mjehurom nije u redu jer je stalno na povrsini a kada i nije onda je pri dnu i skoro u lezecem polozaju ...vodu sam promjenio 50%nasuo novu tretiranu kao i do sada digao sam temperaturu na 33 i stavio spiroheksol u tabletama jer dosta simptoma ima koji upucuju na heksamitu inace nisam imao problema sa njima jedu dajem im granulat od sere i jedu kao skalari cak sam jedno vrijeme i radio hranu poreceptu(junece srce)ali to nedajem vec 2mj...molim za pomoc ako neko ima nekakav savjet :'(

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
Odg: problem sa discusom
« Odgovori #1 u: Veljača 24, 2009, 17:47:08 poslijepodne »
ne znam koliko je sve skupa u opticaju ali kao i kod većine kod njih dosta žive "smrznute" hrane povise nitrate NO3 kontrola, a i meka voda ne znam što koristiš možda nisu navikli na tvrdu, hexamita u zadnjem stadiju svega toga tako da bi trebao sve sam bolje analizirati,ovako može biti svaštra ,a i ništa event tzv.malawiska nadutost?! -?
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline galaxy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • moj akvarij
Odg: problem sa discusom
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2009, 18:30:05 poslijepodne »
pozdrav svima.g mizerak hvala  na odgovoru..nisam napisao zadnji put nemam osmozu vodu mjenjam svaki 4.dan po 40l vodu koju sipam u akvarij je voda u koju dodajem aqua safe prije sam i dodavao treset u koncentratu(tekuci)sada imam u filteru treset.biljke nemam uopce na dnu je pijesak sitne granulacije i akvarij je pun mangrovog korijena...ali neznam dali je nekom poznata sljedeca situacija jucer sam pisao o tome kako mi je jucer u jutro super red izgledao kao da nece docekati vecer znaci izbocene oci otezano plivanje cak mi je izgledalo da je nekontrolirano pliva kasno navecer kada sam ugasio svjetlo bio je na dnu skroz nagnut na jednu stranu gotovo lezeci na dnu zeni sam rekao da nece docekati jutro promjenio sam 50% vode i dodao spiroheksol i tesko za povjerovati ali jutros je uzimao hranu ponasa se kao da nista nije bilo pliva,jede i bljesti u punom sjaju..ćudo kod mene je vec 2,5 godine i zaista me je protresao inace sa discusima sam vec u drustvu 5god.imao sam kao i svaki pocetnik problema sa tim ribama plemenite krvi ali nikada nisam pomislio da odustanem od njih i zaista VOLIM SVOJE DISCUSE evo slika dvije da se pohvalim slike su malo losije ali za dan dva bit ce puno bolje ;)