Kolovoz 16, 2025, 11:52:30 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomor Platia i crne moly  (Posjeta: 1011 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Walter P38

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomor Platia i crne moly
« u: Veljača 21, 2009, 10:00:41 prijepodne »
Pozdrav! 
 Molim pomomoć  :( :( :( !!!!Prije tjedan dana oformio sam novi akvarij od 120L. sve sam radio po PS-u i sve je bilo ok tjedan dana dok mi nisu počele ugibati platii i crne moly. Od ribica sam kupio 5 platia, 3 crne moly 10 neonki, 5 nekih srebrnih ribica sa crnom crtom po dužini te jednog čistača i jednu srebrno plavu ribicu nalik na morskog psa.
Što je najbitnije nisam uopće primjetio nikakvo cudno ponašanje samo je u zadnja dva dana uginulo 8  ribica Sada vidim da je izmet na drvetu bjeli i trakasti neznam jel to kakva bolest ili...????? Molim pooooooomoć. Hvala svima unaprijed

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
Odg: Pomor Platia i crne moly
« Odgovori #1 u: Veljača 21, 2009, 14:42:15 poslijepodne »
Pozdrav!  Molim pomomoć     !!!!Prije tjedan dana oformio sam novi akvarij od 120L. sve sam radio po PS-u i sve je bilo ok tjedan dana dok mi nisu počele ugibati platii i crne moly. Od ribica sam kupio 5 platia, 3 crne moly 10 neonki, 5 nekih srebrnih ribica sa crnom crtom po dužini te jednog čistača i jednu srebrno plavu ribicu nalik na morskog psa.Što je najbitnije nisam uopće primjetio nikakvo cudno ponašanje samo je u zadnja dva dana uginulo 8  ribica Sada vidim da je izmet na drvetu bjeli i trakasti neznam jel to kakva bolest ili...????? Molim pooooooomoć. Hvala svima unaprijed

evo..da ljudi vide..

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Odg: Pomor Platia i crne moly
« Odgovori #2 u: Veljača 21, 2009, 15:25:43 poslijepodne »

Prije tjedan dana oformio sam novi akvarij od 120L. sve sam radio po PS-u

ocito to bas nije bilo po ps-u jer da je, riba u akvariju ne bi bilo najmanje 2-3tj... no sto je tu je... nadam se da ce ostale prezivjeti... to ti se sve dogadja jer sam akvarij nije prosao proces cikliranja, odnosno nisu se naselile nikakve pozitivne bakterijice u filter (ali i podlogu, pa cak i vodu) koje bi sve stetne tvari "neutralizirale"...
kupi pozitivne bakterije (nutrafin cycle ili neki slican proizvod - samo mi ovaj pada na pamet) i doziraj prema uputama... mijenjaj cesce dio vode, 25-30% svaka 2-3 dana... i nadaj se najboljem...

i da, pomno prouci vodic za pocetnike koji imas za skinuti na naslovnoj stranici www.akvarij.net
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.