Update:
Uh nikako na zelenu granu s tim algama. Nemam više ideje što radim krivo... Protok je po meni solidan, co2 pići i na gornjoj je granici, jer DC pokazuje svijetlo zelenu boju u KH4 otopini, makro i mikro dodajem redovito, svjetlo sam pojačao na 4h dnevno HQI jer mislim da sad imam dovoljno biljne mase i da se akvarij zaciklirao, a alge i dalje tu... Javlja se crna čupava na nekoliko mjesta na panju, ali to me ne dira toliko, jer mi čak i dovro izgleda, daje neki prirodni izgled, ali končasta i staghorn i dalje ne odustaju... Hodroksid-peroksid nije dijelovao, već mi je samo uništio pol tepiha HC-a kojeg sad spašavam. U HC-u i dalje uspijeva staghorn, a končasta mi raste svakodnevno iz mahovine. Lagano gubim živce... Naravno mukama još nije kraj jer mi se danas učinilo da sam opet vidio na pjesku malo cijanobakterije... E sad...
Da sve nije tako crno, malo su me razveselili moji ramovi, koji su mi danas bacili ikru. Nisam siguran dal će mrijest uspijet, ali ću ih probat uzgojit... Ako netko ima uspijeha u njihovom mrijestu nek slobodno da savjete...
još nešto da napomenem, ako je netko razmišljao o naruđbi starmossa, neka ga odmah prekriži, ja sam popušio 30 dolara + poštarina i shvatio da jednostavno ne raste pod vodom. Dakle iako ga aquaticmagic prodaje kao akvarijsku biljku, ja mislim da to nije iz osobnog iskustva, a i hrpa drugih ljudi po netu na različitim forumima je imala slična iskustva.
Da ne zaboravim spomenut da sam uspio nabaviti ponovno košaricu UG u zasadio ju na nekoliko različitih mjesta u akvariju. Mislim da neće biti za ovaj postav, ali htio bih ju samo malo za početak razmnožit, ako uspijem, jer je sada puno mekša voda nego kod prvog pokušaja. Također sam nabavio pelcer Eriocaulon cinereum, ali u dosta lošem stanju jer ga je uhvatila CB... valjda ću ga uspijet spasit. Inaće za one koji neznaju koja je to biljka, jer nije tako česta na našim prostorima, evo fotke..