Update:
Hvala puno LP-u na Vivipari koja se trenutno u akvariju ne vidi jer je iza panja, pa mora dobit na visini da bi se stvorio zastor od nje. Također hvala i Aquaticu na hairgrassu koji je danas zasađen, pa će zamijenit dio pogostemona koji je sada na ovom dijelu samo privremeno.
E sad što se tiće akvarija, tko kaže da i ja nemogu bit blesav i napraviti početnički grešku... Znači jedno od prvih pravila koja se nauče u akvaristici je da se pri pranju filtera obvezno koristi voda iz akvarija. Zašto? Zato vodovodna voda sadrži sredstva za dezinfekciju i ubija korisne bakterije. Ja to nisam napravio sa filterom, ali sam granu koju sam izvadio i s koje sam skinuo mahovinu oprao u kadi... zato opet imam problem s algama. Hvala bogu, ne pojavljuju se na drugim dijelovima akvarija osim na toj grani. Uglavnom je to staghorn, crna-čupava i nešto malo cladophore. Raširile su se velikom brzinom po grani u prvom tjednu i sada uglavnom stagniraju. Strah me je overdosat s EC-om jer se taman tepih od cube počeo razvijat. Mislim da ću probat s peroksidom.
Za sada sve lijepo napreduje, ali moram popravit zadnji stražni kut. Karlo računam na valisneriju nanu od tebe.

Nakon što riješim te alge, ponovno će mahovina na ovo drvo s koje sam je skinuo. Fotke mi je glupo trenutno stavljat jer sam danas pošišao bilje, pa akvarij izgleda malo jadno, ali ću stavit sljedeći tjedan.