Kolovoz 14, 2025, 20:18:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Orinoco Flow  (Posjeta: 88756 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Karlo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Orinoco Flow
« Odgovori #250 u: Lipanj 08, 2009, 16:31:15 poslijepodne »
Akvarij je jako dooobar  :up:
Jedan prijedlog: Zašto ne ostaviš pijesak tu gdje sad i je, znači da tu ništa ne sadiš, pa da bude stazica po sredini?

Da, meni se isto ta ideja svidja da bude ipak na jednom djelu mala cistina. Ali tko sam ja da profesora ucim :D

Bit će, bit će nemojte brinut, ali nebu cijela površina tak ostala, malo je to ipak prevelko, a i ovaj kamen iza pjeska dolazi previše do izražaja. Kad dođe hairgrass sve bu vam bilo jasnije. Za sad akvarij miruje i ne prčkam ga dok ne dođe vivipara ili eventualno  valisneria, ali neznam još dal bu nana (ak ju nabavim ili spiralis.

imat cu ja valisnerie nane viska za koji tjedan, nemoj stavljat spiralis

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #251 u: Lipanj 08, 2009, 20:03:09 poslijepodne »
ok, hvala na savjetu, bumo se dogovorili prek pp-a  :D

Offline necchi

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
« Odgovori #252 u: Lipanj 13, 2009, 23:16:46 poslijepodne »
kad narastem i ja ću bit cigo  :-[

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #253 u: Lipanj 17, 2009, 17:05:22 poslijepodne »
Update:

Hvala puno LP-u na Vivipari koja se trenutno u akvariju ne vidi jer je iza panja, pa mora dobit na visini da bi se stvorio zastor od nje. Također hvala i Aquaticu na hairgrassu koji je danas zasađen, pa će zamijenit dio pogostemona koji je sada na ovom dijelu samo privremeno.

E sad što se tiće akvarija, tko kaže da i ja nemogu bit blesav i napraviti početnički grešku... Znači jedno od prvih pravila koja se nauče u akvaristici je da se pri pranju filtera obvezno koristi voda iz akvarija. Zašto? Zato vodovodna voda sadrži sredstva za dezinfekciju i ubija korisne bakterije. Ja to nisam napravio sa filterom, ali sam granu koju sam izvadio i s koje sam skinuo mahovinu oprao u kadi... zato opet imam problem s algama. Hvala bogu, ne pojavljuju se na drugim dijelovima akvarija osim na toj grani. Uglavnom je to staghorn, crna-čupava i nešto malo cladophore. Raširile su se velikom brzinom po grani u prvom tjednu i sada uglavnom stagniraju. Strah me je overdosat s EC-om jer se taman tepih od cube počeo razvijat. Mislim da ću probat s peroksidom.

Za sada sve lijepo napreduje, ali moram popravit zadnji stražni kut. Karlo računam na valisneriju nanu od tebe.  :D
Nakon što riješim te alge, ponovno će mahovina na ovo drvo s koje sam je skinuo. Fotke mi je glupo trenutno stavljat jer sam danas pošišao bilje, pa akvarij izgleda malo jadno, ali ću stavit sljedeći tjedan.

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #254 u: Lipanj 17, 2009, 19:43:30 poslijepodne »
Nemas frke! I vivipara je dosla od mene :D

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #255 u: Lipanj 17, 2009, 21:18:24 poslijepodne »
O, drago mi je da si već zasadio hairgrass  :up: nek se brzo uhvati i namnoži! Baš me interesira kako sada izgleda, očekujemo slikovni update kad ti se pošišano bilje malo razraste.

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #256 u: Lipanj 17, 2009, 22:22:45 poslijepodne »
Dobro napreduje vidim bitka s algama.

Jel CO2 reaktor već stigao i da li je u pogonu?

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #257 u: Lipanj 18, 2009, 12:29:23 poslijepodne »
Nemas frke! I vivipara je dosla od mene :D

Da rekao mi je LP da se namučio s pronalaskom te biljke i da je slučajno naletio kod tebe do nje. Jako zanimljiva biljka jedino na večoj litraži mora jako gusto narast da bi došla do izražaja.

O, drago mi je da si već zasadio hairgrass  :up: nek se brzo uhvati i namnoži! Baš me interesira kako sada izgleda, očekujemo slikovni update kad ti se pošišano bilje malo razraste.

I ja se nadam da će se brzo primit i počet širit, jer imam masterplan za njega.  :wink:

Dobro napreduje vidim bitka s algama.

Jel CO2 reaktor već stigao i da li je u pogonu?

Reaktor je kupljen prije dva tjedna, ali je kod frenda i nikak da stignem po njega. Za sada otapam i dalje prekom pumpe, a nadam se da ću slijedeći tjedan motirati i aquamedic.

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #258 u: Lipanj 18, 2009, 15:24:11 poslijepodne »
jel reaktor 500 il 1000

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #259 u: Lipanj 18, 2009, 15:54:19 poslijepodne »
1000  :D

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #260 u: Lipanj 19, 2009, 08:35:38 prijepodne »
Nema na cemu za Vivparu, drzim fige da uspije...to kad se onaj Karlo usutio da je ima, a ja trazim okolo, do sad smo je vec mogli izvozit.  :g030::angel:

Mislim da ti te alge na drvetu nisu bas od toga sta si ih oprao u pipovaci, jer i ja sam svoje grane isto tako znao podsisat u kadi ponekad i nije bilo problema poslije. Jedino ako nemas nekakvu opasnu vodu.  ;)
« Zadnja izmjena: Lipanj 19, 2009, 08:46:57 prijepodne od lp »

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #261 u: Srpanj 06, 2009, 13:52:45 poslijepodne »
Update:

Eto ljudi, nisam dugo stavljao niti fotke niti sam refreshao temu i to iz jednostavnog razloga. Zaokupljen faksom i drugim problemima stavio sam akvarij na standby. Jednostavno sam cijeli setup smirio da bilje ne raste divljački, a opet da nemam pojavu algi. To sam izveo na način da sam dignuo rasvjetu na nekih 40-45 cm iznda akvarija i dobio lowlight akvarij kojem nije potrebno toliko co2 i gnojenja kao onome prije. algi fala bogu nema, a bilje raste umjereno. Šišam ga u prosjeku svaka 2, 2,5 tjedna. Jedina novost je da sam u akvarij unio nove ribice, tj. novi par ramireza, pa kad nađem vremena budem nešto napisao o ovoj krasnoj ribici i ubacio par vlastitih fotki.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #262 u: Srpanj 07, 2009, 20:22:49 poslijepodne »
Ajd! Držim fige za rješavanje faksa i ostalih problema,a sad će i more uskoro,no na jesen očekujemo te u punom angažmanu  ;)

Offline tiestos

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #263 u: Kolovoz 24, 2009, 22:25:30 poslijepodne »
e a koja ti je ono biljka tamo na onoj slici gdje si nabrojao biljke,lijevo gore u kutu kod onog malog lončića?jel to mahovina

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #264 u: Kolovoz 29, 2009, 22:18:12 poslijepodne »
eto prošao godišnji i prošlo kupanje i prošla zabava, vratio se u stvarnost...

dugo nisam bio na našem forumu iako sam stigao u Zgb već početkom kolovoza radi posla, a i faksa, pa da eto malo refrešam i ovu temu. Dakle glavni razlog osim vremena kojeg nisam imao je i depresija koja me uhvatila radi akvaristike. Naime po dobrom starom Murphyevom zakonu dok me nije bilo mi je riknuo filter, a budući da mi starci niti ribe normalno ne znaju nahraniti nisam niti pokušavao objasniti kak da pokrenu filter... Jedno dva tjedna nije radio i kad sam se vratio dobro sam ga očistio radi toga što mi je tuljan jednom prilikom rekao da u njemu nastaju nekakvi spojevi koji nisu nimalo dobri za bilje. Eto tako da sam mislio da sam to riješio i stvarno je bilo sve dobro kad sam ga pokrenuo, jedno tri dana, a onda... onda ide onaj zanimljivi dio. Budući da nisam bio niti dva sata dnevno doma, nisam pazio ni najmanje na akvarij, kad ono nakon jedno tjedan dana skužim da imam alga više od slovenskog mora! ispostavilo se da mi je boca počela na glavnom ventilu puštat i ispraznila se u roku 3 mjeseca i to taman kad sam ja bio u največoj gužvi, pa nisam pazio. Do jučer je bilo algi svih mogučih vrsta. Čak je i CB-a bilo ali to sam riješio večom izmjenom vode bez kemije. Zašto depresija? pa stavio bih fotke da vidite, ali nemam živaca pogledat akvarij, a kamoli poslikat. Trud od 6 mjeseci je uglavnom propao. Preko ljeta je nastao predivan tepih od HC-a, a onda je propao u tjedan dana jer su se alge nakotile u njemu. Trenutno je smeđe boje jer su alge pokupile svo živo smeće koje je isplutalo dok sam mjenjao vodu.  Odlučio sam investirati dobar dio plaće u novi Ph controller jer sam prvi idiot skurio svojom glupošću, tako da ubuduće barem znam kada mi fali co2. Za sada Orinoco izgleda poput Mrtvog mora. E da, ne smijem zaboraviti i da su mi ribe nastradale dok me nije bio. Nemam pojma kak ali cijelo jato od 14 rhodostomusa je nestalo, a našao sam ih jučer u filteru. Nažalost sam skužio da se onaj plastični plovak od čistaća površine spustio ispod površine vode i povukao ih....  :'( :'(
Eto tolko o mojim jadima. Zato neko vrijeme ništa od ove teme... mislim da neko vrijeme ne želim ništa u vezi akvaristike pred sobom.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #265 u: Kolovoz 29, 2009, 22:29:07 poslijepodne »
cigo stari, baš mi te žao i znam kak se čovjek osjeća nakon ovakvih gluposti, al uporan si ti koliko te poznajem sa foruma i rješit   ćeš ti to i opet će orinoco biti orinoco, a ne crno more :) ;)

drž se stari i strpljivo :up:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #266 u: Kolovoz 29, 2009, 23:06:46 poslijepodne »
ajde, ajde, to je normalna stvar.  sve bu to ok. :up: možda je i bolje da si se malo otkvačio od njega.  :up: napravio si savršen aq i opet buš. ipak bi mogo fotku bacit, da malo lolnemo.  ;)  iz krajnosti u krajnost.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #267 u: Kolovoz 30, 2009, 00:21:14 prijepodne »
stari, shit happens. odmori se malo pa glavu gore i na ovoj grešci nauči i budi pametniji.  :up:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #268 u: Kolovoz 30, 2009, 09:52:44 prijepodne »
Uh,Cigo,baš mi je krivo! :(

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #269 u: Kolovoz 30, 2009, 12:28:49 poslijepodne »
frende a šta da ti kažem....žao mi je što ti se sve dogodilo ali skupi ćeš ti već motiva i krenuti ponovo....u vezi ph kontrolera-razmišljao sam i ja o kupovini pa ćemo vidit još pa možda  i meni naručiš... drži se!  :up:

Offline tiestos

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #270 u: Kolovoz 30, 2009, 12:43:46 poslijepodne »
svima se to nama može dogodit! a meni će se sigurno dogodit kaki sam akvarista :'(tako da ima i gorih slućajeva

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #271 u: Kolovoz 30, 2009, 15:16:21 poslijepodne »
Gle Cigo to su ti normalne ljetne "radosti" svakog ozbiljnijeg akvariste. Prolazim kroz ljetnja sranj* več 30 i kusur godina i još me svake godine iznednadi nešto novo  >:( .
Gledaj to s vedrije strane, poslje svakog ljeta naučiš nešto novo o mogučim havarijama u akvariju  :).
Moj savjet ti je da se ne skidaš s akvari.net a , primjetio sam da mi posljeljetni bluz traje puno krače kad svakodnevno vidiš da i drugi imaju takvih problema a i dobiješ volju opet nešto složiti kad vidiš da ima sretnika kojim ogdišnji nije uništio akvarije  :).
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline mac31

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #272 u: Kolovoz 30, 2009, 16:11:13 poslijepodne »
Update:

Evo nekako sam smanjio alge za 80%. Mislim da je znatno bolje trenutno stanje u akvariju. Morao sam isčupati jako veliki dio "cube" ali što se može.  Ovo gdje je sada pijesak je dio rezerviran da posadim hairgrass. Da ne meljem bezveze, evo fotki.

odlicno izgleda akvarij..

akvarij sa discusima odmor za oći...OSIJEK...SLAVONIJA.

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #273 u: Kolovoz 31, 2009, 09:56:49 prijepodne »
Hvala ljudi na podršci, naravno da nisam skroz odustao od akvaristike, samo malo me zašorala depra, ali bude naravno prošlo i to. Za sada sam u projektu slaganja malog iwagumija za dnevni boravak tak da ću ovu temu malo stopirat, ali obećajem čim se stanje malo u akvariju popravi, budem metnuo fotke.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #274 u: Kolovoz 31, 2009, 10:16:31 prijepodne »
Gle,F...Ti kad kreneš s tim svojim akvarijem opet češ nas većinu stići.Znam da ti je koma,puno uloženog truda,a i novca.Znam koliko ti sve ovo znači,ali nemoj si to raditi.Ne samo ti.Postoje grozne stvari u životu,a ovo je ništa.Samo poticaj i novo znanje.Glavu gore tj dolje,u akvarij i delat nekaj! ;)