Na dno akvarija stavi mrežicu (može ona narančasta građevinska, (rupice na njoj su oko 5 mm)kroz koju će propasti jaja i barbusi neće moći do njih, da ih ne smažu. Ženku stavi dan ranije, u akvarij (temperaturu povećaj za stupanj - dva više nego što je u sadašnjem akvariju)i pred gašenje svjetla ubaci potencijalnog oca. Netko preporuča odmah sutradan ih izvaditi iz tog akvarija, a netko ih drži dva do tri dana. Svjetlo im možeš smanjiti, ugasiti ili netko čak zamrači akvarij. Ja im nisam stavljala nikakav filter, samo zrak.
Kada makneš roditelje, ubaciš sredstvo protiv plijesni, pojačaš prozračivanje i čekaš da se malci pojave. Jaja su jedva vidljiva. Bar meni. Ja ih nisam odmah skužila i mislila sam da ništa od svega, pa sam izbacila mrežicu (i hrpu jaja (vjerojatno)) Ipak sam u zadnji čas vidjela nekoliko migača. Bila sam stvarno jaaako neiskusna.
Ja sam tim preživjelim jadnicima, kad su im nestale jajčane vrečice, pravila svaki drugi dan artemiju (iako je bolje svaki dan, jer je najkvalitetnija u prvim satima)) kasnije sam saznala da postoji fluid artemije koji ne treba proizvoditi
Dakle: nekoliko puta dnevno hraniš i čistiš akvarij od ostataka hrane i tako dok ne porastu. Ne sječam se kako dugo je agonija trajala. Važno je čistiti staru hranu!!! Naravno, mrežicu izvadiš vrlooo pažljivo, nakon što su se ribice izlegle.
Ako misliš da ti se to da raditi, pitaj dalje, ako ti nešto nije jasno. Ovo su moja iskustva, ne kažem da je to ispravno. Svi preživjeli su preživjeli.
Bilo je mučno i spremam se opet, baš praznim mrijesni akvarij.

potpis: mazohista