Ja nemam pojma jer takvo sto nisam nikad vidio, ali ako stavis pumpu 10-20x veći protok po satu od volumena akvarija, nećeš fulati.
To bi trebalo odrzati vodu cistom.
Za koliki ti akvarij to treba?
Pa kad je to ovako napravljeno, bez komora, onda nema puno mudrosti:
- pumpa ne smije ići na dno (pritom mislim na pumpu koja se nalazi iza pozadine), jer ako se zastopa ulaz u straznji dio a pumpa je na dnu i nastavi raditi, prepumpat će silnu količinu vode u prednji dio i definitivno imas poplavu. Zato pumpa mora stajati pri vrhu, kao što je i postavljena na ovoj slici koju si malo iznad poslao
- ako je pumpa na vrhu, onda ulaz mora biti na dnu, jer tako dobiješ kakvo-takvo strujanje po podu pa se smece pokupi i sa poda
- pozadina je očito pregrada filtera pa kao takva ne smije puštati po rubovima, vć voda ima samo ulaz i izlaz. Znaci, lijepi se sa staklom da ne pusta, i moras ju spojiti oko izlaza pumpe da ne pusta. Kako? To ovisi o materijalu pozadine, jer nece svaki silikon uhvatiti sve sto probas nalijepiti. Najvjerojatnije se lijepi epoxy smolom.
Ne znam je li bolje to ili Fluval 305 jer nisam nikad imao taj filter, ali ipak mi je externi filter bolji od ovakvih DIY rjesenja...mislim da ces fluvala lakse cistiti.