evo to ti tak izgleda...... moja je rola od 5m a široka 5mm.... traje sigurno nekoliko godina da koristiš svaki dan, a bolja je od bilo eega šta se prodaje deklarirano za akvaristiku........nema roka trajanja sam treba biti na suhom
ovaj koji ja imam je doljnji na slici i ima indikator od pH od 1-14 a postoje i oni (gore na slici) koji imaju skalu uske vrijednosti, eak unutar jednog pH ili npr. od 5-8...... e tog ja hoau nabaviti.....
ja sam to dobio jer mi je elan obitelji kemiear, a inaee je relativno skupo.. 800Kn na više, ovisno o proizvo?aeu.... relativno jer ako uzmš da se koristi nekoliko godina i kolko plaeamo u shopovima a ode za mjesec dana, i nije tak skupo...
koristi se tak da odrežeš pet milimetara, uzmeš pincetu, i staviš u vodu koju mjeriš.... vodu prije moraš staviti u neku posudu (epruvetu), ne direktno u akvarij....
ovaj koji ja imam je tako osjetljiv da kad staviš iznad zagrijane vode vea poene reagirati i pokazivati vrijednost, a zbog te osjetljivosti ga ne smiješ držati izme?u pristiju jer je odmah neupotrebljiv.... zamo pinceta i škare, a izvaeiš ga sa eistom krpom ili papirantom maramicom koja nema kemije u sebi....
mislim da hospitalija to ima u svojoj ponudi
eto ukratko