Mislim da sam spletom okolnosti postao vlasnik ribice zvane Gibbiceps. Buduci da ne znam nista o ovoj vrsti, trazio sam prvo na ovom forumu, nasao sam jedino da ju neki od clanova imaju, ba bih lijepo molio da ponesto napisete iz vlastitog iskustva ili prenesete informacije s neta buduci da je meni malo teze razumjeti strucne pojmove na engleskom.
Dakle, znam da je komad ribe (naraste do 450 cm), da je algojed i vrlo mirna riba. Buduci da je ribica trenutno duljine oko 5 cm, i da imam akvarij od 50-ak litara, prvenstveno me zanima koliko im treba do pune velicine i je li ova duljina od skoro pola metra vise pravilo ili iznimka. To me zanima jer sam prekrizio da ju mijenjam, radije cu mu napraviti akvach koliki mu treba. Drugo je pitanje, koliki mu treba? Je li metar i pol duljine dovoljno? Sirina je max 40 cm, a visina po potrebi i zelji. Je li kome poslo za rukom razmnozavanje? Pise negdje na netu da je vrlo tesko, a to me cudi jer nisu bile skupe u shopu. Mozda nisu skupe jer ih nitko nece radi velicine?
Uostalom, znate i sami sto se sve moze napisati, pa dajte nesto. I slike, ako ih imate.