Meni se Ivanov akvarij svidio na prvi pogled. Malo drukciji malawi od onih uobicajenih malawi tankova kad ljudi potrpaju kamenje, kao npr. ja.
Kad si netko da truda i uredi umjetne stijene s rupama, e to je vec druga krajnost od one simplističke.
Meni su uvijek te krajnosti zanimljive. Ja sam kombinirao neku pozadinu i kamenje pa je sve ispalo malo cudno, i malo sam nezadovoljan ali dobro.
Kod njega se ribe istovremeno imaju gdje sakrivati, a naprijed ima dosta mjesta za plivanje, tak da je skroz funkcionalno iskorišten prostor.
Sto se tice stanovnika, meni je skroz ok kombinacija, jedino kaj ih je malo. Meni bi to bio tank za minimalno 50 riba, sad dok su male moze ih unutra ici i 100-tinjak, ali kasnije kad porastu trebalo bi se nesto od riba povaditi van.
Tak i tak prva postaja riba nije konačna, tak da se s time ne treba previse zamarati. Ak imas prilike kupis malo ih upoznas, ostavis ak su ti zanimljive, ako ne nekaj se djoras i dobro.
Ivan se stalno zali na crne cupave alge, koje su kod njega prisutne zbog svijetla cini mi se. Ja se s time ne bi zamarao, meni se cak svidjaju jer daju neki prirodni izgled akvariju, pogotovo kod njega gdje se alge stapaju sa sivom stijenom. Biti ce jos bolje kad se stijena fino cijela prekrije algama, a ne ovak nasumicno busencici, kao da je procelava.
Eto, kad sam vec prozvan morao sam i javno pohvaliti akvarij, jer sam priznajem kad sam ga prvi put vidio ostao zatecen, nisam naime ocekivao tak zgodno rjeseno uredjenje kod malawi pocetnika (sjetim se samo svojih pocetaka, samo sam ja bio lijen i sve ostavio nepromijenjeno, tak da uredjenje u tanku i sada izgleda kao neka nedovrsena prica).
Pozdrav Ivane!