Kolovoz 17, 2025, 18:30:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: uvjeti u akvariju!!!  (Posjeta: 6501 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zlokobni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« u: Studeni 29, 2004, 20:32:00 poslijepodne »
o kakvim mi to ljudi uvjetima prieamo? koja je voda slienija- voda iz malawija i voda iz tanganyike ili voda iz malawija i voda iz vodovoda? ima li neko od nas pijesak, šljunak, kamenje iz afrike? ima li neko od nas akvarij od 100000000 litara? ubacuju li nigeri u malawi jezero aquasafe, tetravital, baktopur i ostala sranja? i onda neko može našem cichlidu reai da mu riba živi u krivim uvjetima!!! niko od nas, ne da nema prave uvjete, nego nema niti približno sliene...zato vas molim da ne pretjerujete! i da nam svima bar jednom tjedno bude žao riba koje držimo u zatoeeništvu!
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #1 u: Studeni 29, 2004, 20:35:00 poslijepodne »
samo napomenica.. nemojte da se tema pretvori u sva?u!

Fala!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #2 u: Studeni 29, 2004, 21:24:00 poslijepodne »
Tko su to nigeri? Ajde Ars moderiraj to malo. Brisi temu, zakljucaj, ma sto god.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Ars

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #3 u: Studeni 29, 2004, 21:31:00 poslijepodne »
neae se ništa zakljueavat dok je u granicama normalne rasprave.

Offline chubby

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #4 u: Studeni 29, 2004, 21:38:00 poslijepodne »

meni je zao svaki dan .... i riba i ljudi i budala i pametnih i nigera i zutih ..i arsa ....

Offline Ars

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #5 u: Studeni 29, 2004, 21:42:00 poslijepodne »

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #6 u: Studeni 29, 2004, 21:44:00 poslijepodne »

Citat: chubby
meni je zao svaki dan...

Zao = sazaljenje

ili

Zao = zlokoban ?

Offline chubby

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #7 u: Studeni 29, 2004, 21:46:00 poslijepodne »
ahaaaaa .... zao ... kao tesko mi je sto moram zivjeti u takvom svijetu...pa onda to zaljenje prelazi u ... pa u

Offline marin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • www.opg-sagi.com
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #8 u: Studeni 29, 2004, 22:32:00 poslijepodne »
e ja sam sretan kaj im mogu pomoai, da ih spasim od neznalica (potencijalnih ubica). tako da ih udomim u svom malom carstvu i normalno hranim i osiguravam im kolko tolko normalne uvijete kad vea nemogu biti tamo di im je mijesto.
tkopod drugim jamu kopa sam u nju pada

Offline zlokobni

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #9 u: Studeni 29, 2004, 23:10:00 poslijepodne »
jel ima neko da kuži zašto sam otvorio ovu temu? i da li netko znaei šta znaei niger i od koje je rijeei nastao taj naziv? a što se zakljueavanja teme tiee nema problema- kad nema normalnih odgovora! pitanje- zašto ne stavljati ribe slienih životnih navika i ponašanja u isti akvarij? i koja je to drastiena razlika u pripremi vode za pseudotropheusa ili za lifalilija, kad ju i ovako i onako toeimo iz pipe?! i sad sam ja zao što sam stao u obranu cichlida!? a on kao muei ribu, jer ju je stavio u "krivu" vodu!!!

Offline chubby

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #10 u: Studeni 29, 2004, 23:22:00 poslijepodne »
ajde da se ne igramo asocijacija ...pucaj, sta si mislio

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #11 u: Studeni 30, 2004, 00:24:00 prijepodne »

Netko je ustao na dvije lijeve noge!!!

A zašto nigeri ne ubacuju aquasafe u Malawi jezero? Vjerojatno zato što nema klora u njemu i što je zacikliran prije xxx godina.

Pa nitko ovdje ne vrši pokuse na ribama i ne igra se s kemikalijama iz zabave. Samo pokušavamo ribama omogueiti što "normalniji" život u zatoeeništvu.
Rijeka - Hrvatska

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #12 u: Studeni 30, 2004, 08:12:00 prijepodne »
Zlokobni brijem da si krivo formulirao prvi post! Ajde sad lijepo reci što si ti nama želio reai.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Dally

• Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #13 u: Studeni 30, 2004, 09:04:00 prijepodne »

Citat: zlokobni
jel ima neko da kuži zašto sam otvorio ovu temu? i da li netko znaei šta znaei niger i od koje je rijeei nastao taj naziv?

The "N" word je ruzna, i u razvijenim zemljama zakonom zabranjena rijee.

Kako je nastao naziv mozes procitati ovdje: http://www.toptags.com/aama/voices/commentary/nword.htm

A rjecnik kaze:

Nigger:
- extremely offensive term for a dark-skinned person

Eto, balkane balkane moj...

\"What I have to say is far more important then how long my eyelashes are\"
~Alanis Morissette~

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #14 u: Studeni 30, 2004, 09:40:00 prijepodne »
Zlokobni, na koga si ti to ljut?! Na sve nas?!

P.S. Krivo si zabrijao jer moje je mišljenje da je mojim ciklidima mraaak kad je vea treaa ženka noseaa, a u mrijestilištu pliva 16 mladih. Ma prava Idila  

Offline Irusnjak

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #15 u: Studeni 30, 2004, 09:42:00 prijepodne »
A ako si akvarista iz ljubavi, mislim da aeš se potruditi do jaja da tvojim miljenicama bude što bolje i ugodnije! Pa ne trošimo tolike pare mjeseeno uzalud, samo jedan mali dio  

Offline Irusnjak

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #16 u: Studeni 30, 2004, 09:46:00 prijepodne »
I drago ti je što su ribe završile baš u tvom akvariju jer misliš da im možda možeš pružiti više nego neki drugi akvarista!

Offline moto

• Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #17 u: Studeni 30, 2004, 17:36:00 poslijepodne »

evo baš ovo malo eitam i rekoh prije, neau kometirati....., al moram....

zlokobni, kad sam ovo proeitao kaj si ti napisao, jedno šta mi pada na pamet je to da je tebi najvjerovatnije mueno kad moraš otiai u shop kupiti ribu za svoj akvarij... to definitivno nije dobro jer je tjeskoba štetna je za zdravlje na duge staze....

ovo nisam napisao iz zlokobnih razloga, nego eto, to je jedina reakcija koju je tvoja tema napravila kod mene....
Vraćam se odmah - Godot

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
uvjeti u akvariju!!!
« Odgovori #18 u: Studeni 30, 2004, 17:41:00 poslijepodne »

Eto kako sam ja razrešio post od Zlokobnog.
[list=1]
  • Zlokobni jeste u pravu u svom postu,kad su u pitanju /a/kvaristi,da pravo ste proeitali.To su obieno 'kvaristi,koji drže,pošto je to tema o ciklidima,te iste u :malome i prenaseljenom akvariju,ne brine ih kakvoea voda,nit redovne promjene,ne mare puno za pravilnu ishranu,pa kad im riba rikne,tad odu kupit drugu i nikom ništa.O takvim'kvaristima mišljenje Zlokobnog jeste itekako pravilno I njegov je stav itekako pravilan i njegova "optužba"i razmišljanje idu u nekom pravom smeru.
  • Zlokobni nije u pravu u svom postu,kad su u pitanju pravi ciklidaši,oni istinski ljubitelji tih riba.Iako voda iz vodovoda nije sliena vodi jezera Malawi i Tanganyika,akvarista ima sad na raspolaganje puno "hemije"kako može takvu vodu i sa "hemijom" uraditi slienu onoj u prirodi.Možda je Zlokobni promašio eas,o akvaristiki,no tu eeu da mu ja reknem o onome što je promašio.
  • Akvaristika,neka bude to ciklidistika,ujednjuje ciklidaše širom svet i to jednim prostom reeenicom:Cichlid power.Ta ree ujedno druži,a i obavezuje,akvariste,da svojim miljenicima omoguee što bolje i naravno uslove sliene onome u prirodi.Danas,kad je internet,te forumi i moštvo dobre literature na raspolaganju to nit nije teško.I ja sam uvjeren,da to i oni pravi akvaristi,ciklidaši,i puno toga i urade,a ujedno se i podosta toga nauee i putem foruma i djele i primaju iskustva.Akvaristika,ona prava ,istinska,puno je nekih tvojih einjenica Zlokobni,i prevazišla.To što ti navodiš jeste možda bilo u poeetku,ali kako sam vee napisao,akvaristika uopšteno a i ciklidistika vee idu u pozitivnom pravcu.I kako to obieno zbiva,ako mi oeemo da se nam ribe mreste,a to je ujedno i istinska želja svakog iole ozbiljnog akvarista,uradi im takav hemizam vode,te takvo dekoraciju,kako to obieno je i u vee pomenutima jezerima,.A ti ciklidi se "za zahvalu " mreste.I uopšte nije u pitanju kamen iz Afrike,nego filozofija i strategija,koja vodi akvarista ka istinskom cilju,to je pravljenju identiekih uslova u svom akvariju.Naravno,da ti ciklidi i ne treba 1.........ne znam koliko si nula naveo još,jer su naueniki nekako odredili i neke mjere akvarija u kojim bi se ti ciklidi još nekako ugodno osjeeali.A i to akvaristi cjene i u tom smislu i rade.
  • Zlokobni nisi u pravu nit pod razno,ustvari žao mi je što si u svoj babilon pitanja i optužbi zaveo i "Nigere",nit krive nit dužne u svoj post.Ne budi siguran ne bacaju oni u jezero malawi ili tanganyika Aqua safe nit Aquatan,ne bacaju nit govedje srce,kako bi sa time hranili ciklide,nego oni love te ciklide,jer su im jedna od bitnih postavki u njihovoj ishrani.Ciklidi,a i neke sardele,koje se nalaze u jezeru malawi,predstavljaju bitnu proteinsku ishranu tih ljudi,ljudi koji rade ceo dan za par dolara,a životni vek im prosjeeno 45 godina.
  • E,Zlokobni tu si promašio,puno promašio
  • A akvaristi smo ljudi dobre volje,a ne da ste se raspalili,ko suve grane
  • [/list]

Edited by: Bojko

Offline zlokobni

• Punopravni član
    uvjeti u akvariju!!!
    « Odgovori #19 u: Studeni 30, 2004, 18:52:00 poslijepodne »
    1.(pošto vidim da je to najbitnije) u 2 godine boravka u americi upoznao sam stotinjak osoba "tamnije boje kože" i sve koji su mi bili dragi zvao sam "nigerima" i niko se nije ljutio, pa ne znam zašto bi se  vi!!&n bsp;2.  nadimak "zlokobni" nije nastao zato što sam zao, nego zato što je svaki je...i geler od 91.-94.morao završiti baš u meni! i baš su ribe(akvaristika i ulovi-i-pusti ribolov)bile te koje su mi pomogle da ostanem koliko-toliko  normalan!&nb sp;&nb sp;&nb sp;&nb sp;3. (što je izgleda najmanje bitno)-post je nastao isprovociran "napadom" na cichlida, ne zato što drži šarane u morskoj vodi, nego zato što drži afrieke ciklide iz razlieitih jezera(odnosno jezera i rijeke)u istom akvariju! pa nek drži! i riba mi na svim onim slikama ne izgleda ni malo nesretna!  dapaee!  ;  ;  ;  ;  ;  ;  ;  ;4. i najtužnije! ovaj post nastao je jueer naveeer i dobio 20-ak odgovora, a na njega nije uopae trebalo odgovarati! na post "molim hitno pomoa!!!" došla su 2 odgovora!!!! na takve postove odgovarajte!! to je bit i to je ono što se želi postiai! jel sad neko skužio?

Offline chubby

• Punopravni član
    uvjeti u akvariju!!!
    « Odgovori #20 u: Studeni 30, 2004, 22:43:00 poslijepodne »

zlokobni- moras doc na jedan miting u birtiju, to je pravo mjesto za ovakve rasprave

Offline perinjo

• Punopravni član
    uvjeti u akvariju!!!
    « Odgovori #21 u: Prosinac 01, 2004, 17:16:00 poslijepodne »
    he he he, kak vas je lepo slušati...

BTW. buraz ,možda se tebi ribe jebu od jada ,a ne zato kaj im je lepo pa su stalno trudne...

...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline cichlid

• Punopravni član
    uvjeti u akvariju!!!
    « Odgovori #22 u: Prosinac 01, 2004, 19:24:00 poslijepodne »

Offline Max....sz

• Punopravni član
    • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
    • Ex. Roštiljator
      • Max Juhasz - Photography
    uvjeti u akvariju!!!
    « Odgovori #23 u: Prosinac 01, 2004, 22:58:00 poslijepodne »
    Jeb'ga baja, nisi ti jedini s gelerima, ima nas još pa ne pravimo toliku buku, neg lijepo sjednemo na pivicu i prieamo o tome kako ueiniti bolji ovaj mali podvodni svijet koji svak od nas ima . Živio ti meni!
    Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline zlokobni

• Punopravni član
    uvjeti u akvariju!!!
    « Odgovori #24 u: Prosinac 01, 2004, 23:26:00 poslijepodne »
    nije buka zbog takvih ko što si ti max, nije buka zbog velike veaine elanova...buka je iskljueivo zbog pojedinaca! a geleri su spomenuti radi sprdanja sa nadimkom...i stvarno ne znam za koji ku..c ste se svi ovako zapjenili!?pjenit se trebaju samo oni zbog kojih je post nastao, a to nije niti jedan od vas koji ste na njega odgovorili