Ako misliš na protočnu pumpu,ja sam uzeo od Marea-e,u Wiliju i izašla me je s popustom nekih 160 kn!
Uzeo sam je samo zbog toga što mi se zbog dužine akvarija kakica znala skupljat po pijesku na sredini u prednjem planu,pa me to živciralo!

Moja je 1000 lit/h it tu sam se sjeb..,trebala bi mi bar 2000 lit na tu dužinu,da više diže,ali i ova koliko toliko,vrši svoju funkciju!
Mislim da je ona bitna zbog cirkulacije (strujanja)vode što je jako super i da time pomaže da se nikakve alge ne hvataju po pijesku,a i riba kad naiđe ispred mora se potrudit da je ne odpuše

,moje nekad po 2-3 stanu ispred pa treniraju u mjestu...
Uglavnom morao sam se dosta poigrat sa pozicijom da mi odgovara kako diže prljavštinu s poda,i to sve skupa ukomponirat sa usisom i ispustom filtera,i nije baš išlo,pa sam na kraju ipak uzeo još jedan filter tak da u svakom kutu imam usis,no kad imaš toliko kamenja nikad ne može idealno.
Užasno me živcirala u akvariju jer se dosta vidi,al sam se sad navikao,trebao bi je stavit iza neke hrpice kamenja da mi nije akv. toliko uski ovako,jeb... stoji naprijed
Kupi si koju hoćeš,tj koja ti je jeftinija,bitno je da se ne čuje puno,moja je dosta tiha...