Kolovoz 16, 2025, 10:19:19 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: plesan na ustima  (Posjeta: 1309 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tripko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
plesan na ustima
« u: Veljača 10, 2009, 22:00:20 poslijepodne »
poz svima
Evo vec koju nedelju ustima gibicepsa mi se pojavila nekava plesan, kao bele tufnice
Na jacem svetlu ko da je izgubio boju i po telu ko da ima bele tufne, ali one su simetricne sa i sa leve i sa desne strane.
Tesko ga je uslikati jel se skriva iza drveta. A danas sam video da mu je to na ustima malo poraslo.
Malo sam ceslja forume i spominju se tri serina leka baktopur, costapur, mycopur.
A od lekova ja imam samo omipur i metilen plavo. Takodje sam nailazio i na savet za koricene FMC i Tonic_a o njima slabo znam.
Al i dalje nisam siguran o cemu se radi, evo slike pa ako neko moze da prepozna bolest i preporuci lecenje.
http://img.photobucket.com/albums/v648/tripko/IMG_5958.jpg
plesan na ustima

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Odg: plesan na ustima
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2009, 15:16:17 poslijepodne »
za plijesan je dobra kombinacija mycopura i baktopura, sa dodatkom soli (npr. ectopur) ako ju ribice podnose.
možeš nam reći koliki je akvarij, koliko je u funkciji, kako i koliko je cikliran, koje su još ribe unutra i kakvi su parametri vode?
a za početak, imaš li karanteski akvarij s opremom? ako da, a s vodom u akvariju sve štima, napuni ga akvarijskom vodom i stavi ribana unutra.
zg centar

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Veljača 11, 2009, 15:28:20 poslijepodne »
Meni je to sve malo cudno.

Po opisu bih rekla columnaris, al po slici nisam sigurna. U svakom slucaju mislim da nije plijesan, ona drugacije izgleda i jako rijetko lovi te tvrdokosce.

Kako nisam ni columnaris ni parazite vidjela na ovim cistacima, ja bih na tvom mjestu iskoristila jednu kombinaciju lijekova (methylen zeleno, bactopur, i sol)
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline tripko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2009, 16:56:24 poslijepodne »
Ajmo od pocetka.
Formiran krajem novembra, 80 litara, filter unutrasnji atman at-f102 uskoro ga menjam sa spoljnim staklenim filterom, grejag 100w, sera rasprasivac.
Pored gibicepsa u akvariju mu su dve zlatne koje vec imam godinu dana, al zbog pucanja njihovog starog akvarijuma nasle su trenutni smestaj u ovom od 80L.
Srecom dobio sam nov akvarijum od 40L koji ce biti samo za njih. Osvetljenje 3x18 grolux, osram day light, i obicna philipsova neonka.
Jos uvek nisam testirao prametre vode, a od pomocnih sredstava koristim FFM i Carbo od Easy life.
Kako ide procedura sa solju jel jedna kafena kasikica na 20L?

I hvala odgovore

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #4 u: Veljača 11, 2009, 17:13:06 poslijepodne »
Ovisi koju koristis, na Serinoj pise doza, a inace ja tako stavljam, oko zlicica na 20 l.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2009, 21:05:06 poslijepodne »
pazi, gibicepsi nisu oduševljeni sa solju, pa prvo stavi 1 čajnu žličicu na 30 l soli i prati kako se ponaša, ako podnosi dobro, onda pojačaj dozu!
svakako ga liječi nekim antibakterijskim lijekom...doista to čudno izgleda...
i, pojačaj prehranu sa prirodnom hranom poput špinata, salate ili blitve - oni sadrže željezo, a to je ovom tipu čistača dosta potrebno za jačanje imuniteta
ima li kakve fleke po tijelu?
da, svakako ga izdvoji od zlatica - a njima ostavi ovaj od 80 l jer je za njih dvije 40 l relativno malo!

Offline tripko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 11, 2009, 22:35:09 poslijepodne »
Gibi je definitivno izgubio boju, na predelu ledja, na jacem svetlu se to najvise primecuje,
i ko ima svetlo sive tufne al su simetricne leva i desna strana.
A kada je samo grolux upaljena boja mu je manje vise normalna.
I da nema skupljena peraja bas je aktivan bio danas. Pokusao sam ga uslikati
ali igleda mi digitalac svirnuo sve neke linije mi uslikao  :(

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Veljača 12, 2009, 08:03:36 prijepodne »
znaš što?
ja bih ovako napravila s mojim prascem - izdvoji ga u karantenu (ako ga uspiješ uhvatiti po danu, ako ne, navečer ugasi svjetlo i kad se malo umiri, onda ga ćopi) i prati stanje toga na ustima...soli stavi malo, najbolje serin ectopur, i daj mu bactopur - on je dosta širokog spektra....te ako se dalje nastavi širiti, kombiniraj bactopur s mykopurom....
e, pitaš zašto!? zato što se meni čini da je on se ozlijedio (dakle, bactopur za ozljede), a kao posljedica ozljede je vrlo česta sekundarna infekcija gljivicama ili plijesni (dakle, mykopur)...
oba se ta lijeka mogu bez problema, koliko znam, kombinirati, ali provjeri još na uputama...
sretno malenom! :)