Kolovoz 16, 2025, 12:33:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ima li ovome pomoći?  (Posjeta: 831 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Ima li ovome pomoći?
« u: Veljača 08, 2009, 19:54:37 poslijepodne »
Našao sam danas popodne jednu ribicu (Black Molly ž, cca. 6 mjeseci stara) kako leži na boku na dnu, skoro nepokretna i teško diše. Izvadio sam je u 5l "akvarij"(prava karantena mi je zauzeta) da je cimerice ne čerupaju. Koliko vidim sad je nešto živahnija ali ima velikih problema sa plovnošću i orijentacijom - uglavnom leži na dnu na leđima ili na boku, može plivati ali kao da joj ne radi mjehur a možda ima i neuroloških problema. Može li se iz ovoga zaključiti što je i to nekako tretirati? Radi se o akvariju iz teme koju sam pokrenuo prije dva tjedna, cijeli akvarij je bio tretiran medimorom prije tjedan dana. Ne znam da li da joj pokušam složiti nekakvu aeraciju koliko dugo zapravo je tih 3-4l vode dovoljno za ribicu od 5cm, ako doživi sutrašnji dan kupit ću neku mrežastu kotilicu da je privremeno smjestim.

Offline vedranVŽ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Odg: Ima li ovome pomoći?
« Odgovori #1 u: Veljača 08, 2009, 20:03:56 poslijepodne »
ta vrsta ribice spada u živorotke, i ako je imala malce možda je svoje dala..to je normalna pojava kod živorotki..
Varaždin...

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #2 u: Veljača 08, 2009, 20:45:25 poslijepodne »
Sada sam joj probao staviti aeraciju sa zračnim kamenom, čak ga nisam niti uronio cjelog i toliko se prepala da je iskočila van iz tog 5l akvarija :( Dakle ne, ili barem ne tako.

Offline *Vandalka*

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Veljača 08, 2009, 23:19:31 poslijepodne »
Sam joj stavi pumpicu u vodu, jer ja sam svoje lječila u "karanteni" od 2lit staklenke i gurala unutra pumpu za zrak. Zapravo, ja bi rekla da joj obavezno staviš zrak.

A sad kak ju lječit... nadam se da će netko drugi odgovorit
Zagreb