Eh,oprostite svi koji ih volite! Osobito ti Faber,jer su ti najdraže ribice.Ali moram ovo negdje napisat..Zebrice!!! To su apsolutno najmutavije ribe koje sam ikad vidio( moje mišljenej i isprike,još jednom).Isprva bude fora što su stalno aktivne jurcaju jedna za drugom,a onda nakon nekog vremena skužiš da doslovno to samo i rade. Ne kao večina tetri i ostalih malih jatnih ribica,da je to jurcanje samo jedan od obrazaca ponašanja! Ostale jatne ribe,imaju,hm kako bi rekao raspoloženja,drže se u jatu,pa se malo raziđu,nekad su mirnije,i imaju više oblika socijalnog ponašanja,nekad kao da se svade,plešu,igraju,pa se koja odvoji,pa nešto proučava,pa druga dođe vidjet što ova radi..Pokazuju razne oblike međusobne interakcije,a zebrice??? Zamisli nešto što je daljinski upravljano i ima samo jedan jedini oblik ponašanja,bezglavo i bezprekidno unakrsno jurcanje,svaki dan bez prestanka,bez ikakvog znaka osobnosti,tipa pa ako sve jurcaju,ne moram i ja stalno,neee!! Kao da gledaš japance na tokijskoj burzi!!! uff..morao sam sorry...