Pozz...
Jučer sam radila totalnu generalku u akvariju od 127 litara - stari pijesak i supstrat van, isprala akvarij običnom vodom vani na šlaufu, oprala malo kutove akvarija alkoholnim octom i sve dobro isprala.
Ubacila vulkanita, novi dobro isprani pijesak, posadila staro bilje, jedino sam ubacila novi panj na koji sam pričvrstila stare anubiase i paprat i posadila neku malu mahovinu ko tepih.
Vratila 50 litara stare akvarijske vode, dodala pipovače i izvorske koju stalno stavljam i koja je provjerena i ribice je super podnose. Filter također nisam prala i vratila ga s "prljavim" spužvama (pročitala u starim postovima). Ubacila malo aqua safe, waste control i cycle, vratila stare ribice unutra (5 barbusa, 8 neonkica, 2 ancića, 2 botie, 3 albino coridorasa i 1 sijamski algojed).
Danas je panj malo pustio boju ali sam pročitala da je to normalno i da ne šteti ribicama. Međutim, jedan barbus mi se maloprije odvojio od svih i pliva uz površinu vode ko da uzima zraka. Druge ribe su ok, nitko se ne češe o predmete, nemaju nikakvih pikica i stvarno ne znam kaj je s ovim! Može mišljenje?!

Hvala!
I da, parametri vode su u normali!!