Kolovoz 16, 2025, 12:33:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bolest u akvariju  (Posjeta: 868 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nada.cro

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
bolest u akvariju
« u: Siječanj 30, 2009, 18:40:14 poslijepodne »
Prije Nove Godine aktivirali smo stari akvarij koji je bio prazan 2 godine.Nismo znali za cikliranje akvarija već smo odmah kupili ribice i stavili unutra. Kamenje nije baš za akvarij nego drobljeni kamen koji smo dobili smo samo oprali i posadili nekoliko biljaka koje smo dobili. Za 2 tjedna počele su ugibati i za par dana sve su uginule. 2 tjedna smo ciklirali akvarij i opet kupili 4 zlatne ribice, 2 teleckopa crna i 2 čistača. Filter je unutarnji i dobro radi. Jedna zlatna je opet bolesna, peraje na repu kao da su joj beživotne i miruje. Stavila sam je posebno i mislim da će uginuti a ostale izgledaju normalno i zdravo.
Što da radim da i druge ne obole?

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Odg: bolest u akvariju
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2009, 20:30:21 poslijepodne »
koliki je akvarij?
jeste dezinficirali hipermanganom sve prije nego što ste ponovo napunili akvarij?
drobljeni kamen? jesu oštri rubovi?
zg centar

Offline nada.cro

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 31, 2009, 18:49:15 poslijepodne »
samo smo prokuhali kamenje i oprali akvarij. U kojoj količini se stavlja hipermangan? akvarij je cca 60 l, inače sam tu bolesnu ribicu stavila posebno ali je uginula, ostale izgledaju dobro i mislim da su se danas parile dvije. cijelo prijepodne je jedna jurila drugu ali nisam imala vremena stalno paziti i kad sam ponovo pogledala više se nisu jurile a jedan teleskop je stalno lizao jedan veći kamen, valjda je pojeo jaja, šteta. Dal se hipermangan stavlja i kad su ribe već unutra ili isključivo u prazan akvarij?

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Siječanj 31, 2009, 19:23:36 poslijepodne »
dobro da ste prokuhali, onda ne treba hipermangan. samo ako su oštri rubovi na kamenju to nikako nije dobro jer ti se ribice mogu ozlijediti. taj akvarij je premali za toliko riba i to može uzrokovati probleme. kakvi su parametri vode? hipermangan treba vodu obojiti u blijedo rozo pa pazi jer ti je par mrvica više nego dovoljno. ja ga koristim za dezinficiranje opreme (cijevi za usisavanje, mrežice...). i pazi da dobro ispereš. nikako stavljati u akvarij s ribama!!!!

obrati pažnju na ovaj  topic:https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=26329.0
zg centar