Kolovoz 05, 2025, 04:05:25 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Prekidač za svijetlo  (Posjeta: 6162 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mia ZG

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski  
Prekidač za svijetlo
« u: Siječanj 28, 2009, 11:27:03 prijepodne »
Da li se nekome od vas dogodili da je riknuo prekidač za svijetlo? Mislim da je riknuo feder ili nekaj ali budući da nema nikakvih šarafa ne znam kako ga otvoriti i popraviti :-[

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Odg: Prekidač za svijetlo
« Odgovori #1 u: Siječanj 28, 2009, 11:31:56 prijepodne »
Da li se nekome od vas dogodili da je riknuo prekidač za svijetlo? Mislim da je riknuo feder ili nekaj ali budući da nema nikakvih šarafa ne znam kako ga otvoriti i popraviti :-[
meni se to desilo na novoj novcatoj tek kupljenoj konzoli od Juwela :clown:, ali posto ima saraf, onda smo kupilo i promjenili prekidac jer mi se nije dalo teglit konzolu od 1,5 m na reklamaciju ;).........
....preporucam da kupis prekidac i prerezes zice (ili probaj rastavit nekako stari prekidac)pa spojis u novi prekidac
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2009, 11:35:20 prijepodne »
hvala, :D

Offline goranza

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 28, 2009, 12:13:01 poslijepodne »
Mislim da bi ti najprakticnije bilo prerezati zice i spojiti novi prekidac, nije tesko za uraditi a efikasno je...

Offline algar

• Novi član
  • *
  • Zagreb - Dubrava
« Odgovori #4 u: Siječanj 28, 2009, 12:16:34 poslijepodne »
Nemoj zaboraviti prije rezanja prekidača izvaditi utikač iz utičnice, ali prije toga probaj ga malo razraditi, uključivati i isključivati, možda proradi...

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 28, 2009, 13:18:25 poslijepodne »
 ali prije toga probaj ga malo razraditi, uključivati i isključivati, možda proradi...
[/quote]
to sam probala ali preskače-odnosno napravi klik međutim neće upaliti svijetlo-onda kad sam jaće stisnula i tak nastavila držati svijetlo se upalilo ali čim sam pustila-opet se zgasilo ( a prividno na prekidaču izgleda upaljeno)

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 28, 2009, 13:49:03 poslijepodne »
možda se komadić plastike u njemu zaglavio pa ti kontakt ne štima. Čudno da nema nikakvog šarafa, možda malo da čekiće po njemu  :D

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Siječanj 28, 2009, 13:54:13 poslijepodne »
Ma to je jako star akvarij-ne znam ni koji model i to nije dirano valjda od kad je kupljeno-ja sam ga dobila polovnog-to je sve u kompletu-poklopac od plastike s kučištem za svijetlo i ta žica i prekidač u nastavku :k050: :D

Offline K4q4m3

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Siječanj 28, 2009, 16:36:16 poslijepodne »
Probaj rastaviti prekidač, često se dogodi da se s vremenom kontakt savine, pa nemože spojiti.
Spaja samo kada držiš prekidač u poziciji ON, ali kad pustiš, on se odmakne.

Offline algar

• Novi član
  • *
  • Zagreb - Dubrava
« Odgovori #9 u: Siječanj 28, 2009, 17:15:07 poslijepodne »
NAJVAŽNIJE OD SVEGA, AKO ĆEŠ MIJENJATI SAMA PREKIDAČ DA FAZU SPOJIŠ PREKO PREKIDAČA A NULU DIREKTNO, zato jer ako spojiš drugačije, t.j. da nulu prekidaš preko prekidača a fazu pošalješ direktno na lampu dogodit će ti se da i kad imaš ugašenu rasvjetu još uvijek ti je faza na lampi a to nije nikako poželjno kod recimo pranja akvarija.

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #10 u: Siječanj 28, 2009, 19:09:18 poslijepodne »
NAJVAŽNIJE OD SVEGA, AKO ĆEŠ MIJENJATI SAMA PREKIDAČ DA FAZU SPOJIŠ PREKO PREKIDAČA A NULU DIREKTNO, zato jer ako spojiš drugačije, t.j. da nulu prekidaš preko prekidača a fazu pošalješ direktno na lampu dogodit će ti se da i kad imaš ugašenu rasvjetu još uvijek ti je faza na lampi a to nije nikako poželjno kod recimo pranja akvarija.

Da, ovo je dobar savjet da ne bi bilo nismo znali. Iako je to sve kakti vodonepropusno, al nikad ne znas, pa da ne bi svjetlila u mraku  :g015:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline algar

• Novi član
  • *
  • Zagreb - Dubrava
« Odgovori #11 u: Siječanj 28, 2009, 21:10:20 poslijepodne »

Da, ovo je dobar savjet da ne bi bilo nismo znali. Iako je to sve kakti vodonepropusno, al nikad ne znas, pa da ne bi svjetlila u mraku  :g015:
Pogotovo zato jer je rekla da joj je akvarij star.

Offline Pole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #12 u: Siječanj 28, 2009, 21:27:34 poslijepodne »

S tim da je ovo totalno nevažno jer neznaš kako ćeš okrenuti utikač i na kojoj je strani faza na utičnici. ;)

Samo ti jednu žičicu preko prekidača,drugu direkt i ne sekiraj se. Mene još nijednom nije ubila struja.
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Siječanj 29, 2009, 09:45:51 prijepodne »
Hvala svima na savijetima :D

Offline algar

• Novi član
  • *
  • Zagreb - Dubrava
« Odgovori #14 u: Siječanj 29, 2009, 09:48:56 prijepodne »

S tim da je ovo totalno nevažno jer neznaš kako ćeš okrenuti utikač i na kojoj je strani faza na utičnici. ;)

Samo ti jednu žičicu preko prekidača,drugu direkt i ne sekiraj se. Mene još nijednom nije ubila struja.
U ovom slučaju jako je važno zato jer je akvarij dosta star i neka joj poklopac padne u akvarij pun vode a kučište od rasvjete ne dihta kao prvih dana svoga rada lako se može dogoditi zlo. Nije teško izvaditi utikač iz utičnice, prerezati žicu prekidača s jedne ili druge strane, razdvojiti krajeve žica od utikača, staviti utikač u utičnicu i provjeriti koja je faza, zapamtiti žicu, izvaditi utikač iz utičnice i spojiti kako je ranije opisano. Opet naglašavam da je rekla DA JE VRLO STAR AKVARIJ.