Studeni 07, 2025, 04:22:19 prijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: staklo  (Posjeta: 1233 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline riki_lh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
staklo
« u: Siječanj 28, 2009, 11:15:13 prijepodne »
Lipi moji evo na prvi rođendan svoga reefa mislim proširiti sustav na još 50-80 litara u glavnom akvariju te dodati sump od nekih 60-80 litara.  :)

Bitna mi je cijena i čvrstoća stakla.  :ying: Kako prvo ograničenje eliminira kaljeno staklo zanima me koju debljinu stakla trebam koristiti za glavni tank (100x40x50h)i kako smjestiti pojačanja (da li su dovoljna 3cm) jer često rukom odozgora činim određeni pritisak na dužu stranicu po sredini prilikom prčkanja po akvariju.  :roll:

Molim iskusne da mi savjetom pomognu. Ako i nemate vremena za duugi odgovor dajte mi plz bar osnovne smjernice.

hvala!!
><((((º>

Offline MarinRab

• Punopravni član
  • **
Odg: staklo
« Odgovori #1 u: Siječanj 28, 2009, 12:12:40 poslijepodne »
...lipi moj :a015:

...drago mi je da si se odlucil za veci akvarij i sump :)
...za navedeni akvarij ti je dosta da stavis 8mm staklo i pojacanja sirine 5cm...ja imam svog 8g(100x50x50),kojeg sam sam zalijepio i dan danas drzi...prvo bio slatkovodni pa morski pa za sump i sad je interventna rezerva da mi ovaj nedaj bog pukne :up:

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2009, 12:50:52 poslijepodne »
napravi od 10 mm akvarij 100x50x55 ili 130x50x55
ipak si na moru da sam tamo bio bi tank ko kuća.
kaljeno staklo ti je čvršće ali pri udarcu tj lomu se saspe dok kod float stakla imaš šanse nesto spasit.
pojačanja 1 cm od gornjeg ruba po duljini 3 cm od krajeva.
sutra ti paket dolazi idem nes kupit pa usput :up:
javim ti kad :up:

Offline croreef

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Siječanj 31, 2009, 17:51:54 poslijepodne »

Bitna mi je cijena i čvrstoća stakla.  :ying: Kako prvo ograničenje eliminira kaljeno staklo zanima me koju debljinu stakla trebam koristiti za glavni tank (100x40x50h)i kako smjestiti pojačanja (da li su dovoljna 3cm) jer često rukom odozgora činim određeni pritisak na dužu stranicu po sredini prilikom prčkanja po akvariju.  :roll:

Prvo ograničenje ne eliminira kaljeno staklo, nego (NE)znanje naših staklara i onih koji smatraju da nešto znaju o proizvodnji akvarija kod nas !!!  :(
KALJENO STAKLO NIJE ZA UPOTREBU PRILIKOM IZRADE AKVARIJA :down:

Što se tiče debljine stakla ako upotrebiš 10 mm nisu ti potrebna nikakva ojačanja !

Pozdrav, Mirko

Offline riki_lh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #4 u: Siječanj 31, 2009, 20:01:12 poslijepodne »
hvala dečki :)

odlučeno  - čista desetka  :up:
><((((º>