Srpanj 18, 2025, 23:16:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Sme?e Alge  (Posjeta: 1511 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Olja i Sina

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Sme?e Alge
« u: Studeni 21, 2004, 00:38:00 prijepodne »
Pošto nemogu da se izborim sa sme?im algama treba mi pomoa.Akvarijum je 80x40x40 i hoau u poklopac da stavim 2 lampe, sada imam obiene neonke 2x18w po 60 cm. dužine.Da li je dovoljno staviti 1 Aqvacoral od 10 000 K,pošto nju mogu da nabavim? Košta oko 8 eura.
Olja i Sina

Offline moto

• Punopravni član
Sme?e Alge
« Odgovori #1 u: Studeni 21, 2004, 01:26:00 prijepodne »

Nisu bitni samo Kelvini u svijetlu, bitna je i snaga.... funkcioniralo bi i sa jednom lampom al bolje dvije po 18W...

Kelvi su mjera za temperaturu svjetla..... toplo i hladno svjetlo

toplo je cca 3200K, daylite 5600K, 10000K hladno..... Spektar i toplinu svjetla koristiš za ono što ti je potrebno

ako je poklopac namjenjen za dvije lampe, stavi dvije..... bolje za biljke
Vraćam se odmah - Godot

Offline Marko69

• Punopravni član
Sme?e Alge
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2004, 01:34:00 prijepodne »

Aquacoral je lampa za morske akvarije. Tamo gdje možeš nabavit tu probaj nabavit neku drugu. Kvalitetne lampe poprilieno utjeeu na rast algi toenije nekvalitetne. Još razlog mogu biti parametri akvarijske vode tj. nitrati, nitriti. Njih se rješavaš dobrom filtracijom i redovitom izmjenom vode. Dok imaš problema s algama mjenjaj eešae vodu. Nadalje je pitanje koliko dugo ti je akvarij dnevno osvjetljen i gdje je smješten? Možda previše dnevnog svjetla dolozi do njega. I jesi li razmišljo o nabavljanju kojeg algojeda.

E i pitanje: Tko piše Olja , Sina ili oboje tako da znam u kojem rodu trebam pisat.
Split/Hrvatska

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Sme?e Alge
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2004, 18:28:00 poslijepodne »

Citat: Olja i Sina
Pošto nemogu da se izborim sa sme?im algama treba mi pomoa..

koliko ti je star(aktivan)akvarij?

Offline Olja i Sina

• Novi član
  • *
Sme?e Alge
« Odgovori #4 u: Studeni 21, 2004, 23:24:00 poslijepodne »

Antimon,akvarij je oko mjesec dana ali prije 5 dana sam namjestio vanjski filter temeljno ga oprao oko 50% vode sam promjenio ali su one opet tuPrije mjesec dana nisam imao neonke ve' jedan obi;an reflektor od 20 w,algi nije bilo.Marko 69 pišemo oboje tako da i nije bitno.Osvjetljen je oko 12 sati dnevno nedolazi sunce do njega tako da nema zelenih algi samo sme?e.Proeitom sam na netu da je dobro staviti bambus u akvarij da poništi nitrate pa sam stavio dva velika.Od algara neznam šta bi kupio jer labeo kojeg sam imao unutra samo je ganjao ostale ribe.
Olja i Sina

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Sme?e Alge
« Odgovori #5 u: Studeni 22, 2004, 10:23:00 prijepodne »
Sto se tice pranja filtera, bolje ti je da ne budes pretemeljit, ali ok, to nije tema razgovora. Radi cesto izmjenu vode, smanji rasvjetu na 10 sati, smanji hranjenje ako previse mozda hranis, stavi brzorastuce bilje. Bambus ti, kao i svako bilje, uzima nitrate (koji su takodjerhrana i algama) i "trosi" ih. Sad, da ce dva bambusa tebi nesto posebno pomoci, sumnjam. Zasadi akvarij sto bolje mozes. Sto se tice nabavke neke algodjene ribe, preporucujem ti crossochelius siamensisa, super riba! Nisam nikad imao problem sa smedjim algama, ali ostale je skidao samo tako. A meni su i ancistrusi super dragi!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Sme?e Alge
« Odgovori #6 u: Studeni 22, 2004, 14:33:00 poslijepodne »

Evo šta ti se dešava : Brown Algae (Diatoms) — This is the first type of algae that begins growing in a new aquarium. It usually grows on the gravel and glass. Unlike other types of algae, this type requires silicates in order to grow. By increasing light levels, this type of algae can be replaced by the more beneficial green algae. Brown algae can easily be scraped off the glass.

Moje mišljenje je da nemaš brige ta alga ae nestati sama od sebe, barem je tako bilo kod mene. Dotad samo spužvicu u ruke i ribaj staklo..... pitanje je i imaš li bilja u uakvariju, jer biljke su najjaee oružje u borbi protiv algi.

Offline Olja i Sina

• Novi član
  • *
Sme?e Alge
« Odgovori #7 u: Studeni 26, 2004, 00:55:00 prijepodne »
Antimon hvala na odgovoru imao sam nekakve probleme sa kompišom. Bilja imam ali izgleda nedovoljno nabavio sam i ancistruse 2 kom.Nadam se da ae pomoai ,danas sam primjetio zelenkastu boju na staklu, mislim da je do vode spužvica mi ne gine.
Olja i Sina

Offline Olja i Sina

• Novi član
  • *
Sme?e Alge
« Odgovori #8 u: Studeni 26, 2004, 01:37:00 prijepodne »
Ruki uspio sam nabaviti 2 ancitrusa,smanjiau rasvjetu kao što mi savjetuješ,biljka nemam dovoljno zato što imam još 10 akvarijuma ali presadiaemo nešto.Mjenjam vodu svako dnevno oko 20-30%.Nadam se da ae nestati. Pozdrav
Olja i Sina

Offline vlais

• Punopravni član
Sme?e Alge
« Odgovori #9 u: Studeni 26, 2004, 08:41:00 prijepodne »
PA JEL TO NIJE PUNO SVAKI DAN MIJENJETI TOLIKO VODE ?JA MISLIM DA JE.KAKO JU PRIPREMAŠ?
NOVA GRADIŠKA

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Sme?e Alge
« Odgovori #10 u: Studeni 26, 2004, 10:39:00 prijepodne »
Ako je voda istih parametara nije mi jasno kako moze skoditi.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Olja i Sina

• Novi član
  • *
Sme?e Alge
« Odgovori #11 u: Studeni 27, 2004, 01:48:00 prijepodne »
Vlais mislim da nije jer voda odleži preko 24 sata i istih je parametara kao i ona u akvarijumu.Pozdrav.
Olja i Sina