Temperatura od 30oC nikako nije pogodna za ovu vrstu ribica koju imaš, kao i za većinu bilja.
Skinuti vodič za početnike ili se dodatno informirati na prvoj stranici akvarij.net-a.
Problema sa viškom riba bi moglo biti u vidu amonijaka i ostalih štetnih tvari. Voda ti na takav broj ribica ne može biti kvalitetna, akvarij ti je slabo zasađen i bilje ne stigne potrošiti sve štetne tvari.
Za 30l preporučam nešto od mikro ribica; mikro guppije, rasbore itd. u kombinaciji od 8 kom na 30l. Ili kozice, više o njima imaš u forumu beskralježnjaci.
Temperatura se da spustiti ugradnjom ventilatora u poklopac ili kupnjom chillera koji je velika investicija. Ne paljenje rasvjete ruši dnevni bioritam ribica a i bilja, tako da to nije najsretnije rješenje.
I ja sam bio početnik tj. još uvijek jesam, i radio sam slične greške. Bez ravnomjernog sustava u akvariju nećeš biti ni ti ni ribice zadovoljan/ne. Do takvog sustava treba puno truda, znanja, muke i grešaka. Eto,pročitaj sve članke i potraži starije postove pa če ti sve biti puno jasnije.
Pozdrav