Kolovoz 12, 2025, 00:53:53 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: kako nekoga odgovoriti od akvaristike  (Posjeta: 6007 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
kako nekoga odgovoriti od akvaristike
« u: Siječanj 20, 2009, 10:35:43 prijepodne »
znam da zvuči čudno ali je tako.naime kako mi brat svako malo zvirka u moj mali akvarij i komentira ribice počeo je komentirati ono kao neš ti..pokazivala sam mu prekrasne akvarije od vas na forumu i već je počeo sa ženom ono šta misliš da stavimo jedan ovamo i to veliki...moj mu je komentar bio da nije to za njega.otišao je u naš mali zoo shop i vidio ogromni akvarij od 400 litara.nazvao me i kao ono ..uzet ću ovoga,kupim automatsku hranilicu,timer,sve će raditi samo i nemam ja previše posla oko njega,za 500 kn zemlju,pjesak i biljke i to je to..kad sam mu rekla da nije to baš tako i da više koštaju biljke i ribe nego akvaarij,te gdje su dodatne lampe,jači filteri njega boli briga.kao neću to ja uzimati ode otići će on do zagreba ili vani..kako znam da da je gotovan i da sve shvaća samo tako pokušavam ga odgovoriti jer će bez veze baciti novce (12 000 kn akvarij i postolje)akvarij će biti zapušten i jadne ribice koje budu unutra.kako sam shvatila ne želi šumu kao kod mene on bi samo di koju biljkicu i velike ribe - znači preostaje ciklidni..za ciklide znate i sami koliko truda,kakva voda,parametri i ostalo ide..kad sam ja počinjala sa malom kockicom od par litara on je bio uzeo kuglu sa zlatnom pa je mijenjao vodu kad se sjeti,a žena mu je totalno nezainteresirana.riba je jadna uginula dok je on bio na putu a gospođa je totalno zaboravila sa ima jadnu beštiju u kući i brat ju je našao mrtvu kad se vratio..toliko o odgovornosti oboje.šta da radim da budala ne napravi cirkus?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: kako nekoga odgovoriti od akvaristike
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2009, 10:39:22 prijepodne »
u ovakvim slučajevima pomaže jedan precizan, dobro odmjereni udarac u međunožje...

reci mu da je bolje da tebi te novce pokloni nego da ih baci kroz prozor :D

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2009, 10:52:13 prijepodne »
ma već sam mu rekla neka mi posudi bar 1000 kn jer mi fali za jedan koji sam zapiketila za sebe onda je reka da nema.za ovaj sam mu rekla kao morat ćeš ga kasnije dati u pola cijene ili ga pokloniti meni(ha-ha-ha) umro od smijeha i proglasio me ludom.kao neće on nekome dati akvarij za par tisuća kuna kad će on u njega uložiti 14 000..ajme majko

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #3 u: Siječanj 20, 2009, 10:59:36 prijepodne »
ajme problema, nisam skužio dal živite u istoj kući, ili? pa to su takvi tipovi ljudi, svi imaju mobitel-moram i ja-
Varaždin...

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
  • big mama
« Odgovori #4 u: Siječanj 20, 2009, 11:00:31 prijepodne »
imam ja sličnu situaciju,ali sam drugačije napravila....
tj sve bude u proljeće kada se usele u veliku kuću...
pristala sam da imaju veliki akv,ali ga budem ja održavala...uz naravno tajmere,hranilicu i sve drugo što iziskuje svakodnevni minutni angažman... :roll:
a i uvjetovala sam da JA sadim i JA biram ribe i sl....a oni mi daju karticu 8)
mislim da je bolje i tako,nego da su išli sami naseliti 250-300l sa plastikom,roniocima,kričavo žutim pijeskom,zlatnima i gupijima :dead:
probaj se drugačije postaviti....
-vau to će biti prekrasno,ali dajte da vam pomognem.... ;)
3 pekmeze,5 akvarija, 1 vrtna fontana...i....MM-SKM

:heart:

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #5 u: Siječanj 20, 2009, 11:03:53 prijepodne »
imam ja sličnu situaciju,ali sam drugačije napravila....
tj sve bude u proljeće kada se usele u veliku kuću...
pristala sam da imaju veliki akv,ali ga budem ja održavala...uz naravno tajmere,hranilicu i sve drugo što iziskuje svakodnevni minutni angažman... :roll:
a i uvjetovala sam da JA sadim i JA biram ribe i sl....a oni mi daju karticu 8)
mislim da je bolje i tako,nego da su išli sami naseliti 250-300l sa plastikom,roniocima,kričavo žutim pijeskom,zlatnima i gupijima :dead:
probaj se drugačije postaviti....
-vau to će biti prekrasno,ali dajte da vam pomognem.... ;)
Točno tako, u biti to je dobro za tvoju okolinu da imaš kam ići po nove ribe, pa održavanje, itd..ima to svoje prednosti, pa ga ne odgovaraj..
Varaždin...

Offline Tuti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Siječanj 20, 2009, 11:09:43 prijepodne »
a da mu isprintaš sa neta sve moguče bolesti,probleme i nedače koje nerijetko snađu akvariste i sve obaveze koje to donosi, možda još jednom razmisli

očito mu novci nisu problem pa ti njih ljepo nagovori da odu na neko skupo putovanje,ljeto če uskoro doči,pa kad spiska lovu..  :D
ako neče odustati daj mu poštenu sestrinsku šaku u  :punch:

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #7 u: Siječanj 20, 2009, 11:13:29 prijepodne »
Mislim da trebaš bratu pokazati kako izgleda parket nakon što pukne akvariji, možda ga to spusti na zemlju.

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #8 u: Siječanj 20, 2009, 11:22:17 prijepodne »
Možeš mu složiti jedan stotinjak litara za par sto kuna pa neka proba, ak bu čovjeku išlo neka... Veliš da ima ženu! Zakaj mu se onda mješaš u nešto što je sigurno dogovorio sa svojom gospođom? Pusti neka si naprave kako hoće, a kad te zatraže za pomoć lijepo pomogni kolko možeš i nikad ali nikad bratu ne reci (ak dođe do nekakvog sranja) jesam ti govorila ,a nisi me slušal. Normalno jer sluša ženu, budi sigurna da je žena rekla NE da nebi do svega ovoga došlo.

P.S. I ja imam brata.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #9 u: Siječanj 20, 2009, 11:27:09 prijepodne »
Nije ti to tako lako, poslje če biti kasno kad on skuži kaj sve treba i netreba raditi.
Ako nema volju nemoj niti sudjelovati u tome.

Ovaj prijedlog od 100 litara nije loš, pa neka vidi jeli to za njega ili ne

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #10 u: Siječanj 20, 2009, 11:32:19 prijepodne »
ma nek covjek proba, u najgorem slucaju ces dobit AQ za sicu love  :D

ocito nije svjestan da AQ sam po sebi nije uvijek kao sta su na nasim forumskim slikama, nije to samo hranjenje riba, pali gasi svejtlo i slicne stvari... ako misli da ce sve rjesiti automatikom grdno se vara, i ja sam sto je vise moguce automatizirao svoje AQ ali ipak ima tu jos dosta brige oko toga, promjena vode, ciscenje stakala, usisavanje, kontrola opreme, ciscenje opreme i filtracije, ono skupi se toga da bi AQ izgledao kao na slici...

za kraj, zapusten akvarij moze samo poruznit prostoriju ma koliko god on velik i automatiziran bio ;)

tu su samo neke osnove koje sam napisao kad tece sve kako treba, a nedaj boze da mu propusti 400L dok je na putu, svom srecom nisam to iskusio i nadam se da nikad necu, dovoljno mi je bilo kad sam slucajno prolio kantu od 10L, pa ako mi ne vjeruje nek proba na plocice izlit jednu kantu od 10L. :)

edit: 400L = 12000kn je po meni pre pre skupo

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #11 u: Siječanj 20, 2009, 11:33:41 prijepodne »
ljudi moji.moj brat je tipičan primjer dalmatinskog odgoja i guranja muških potomaka.sve mu je u životu servirano,za ništa nije patio i sve dobiva na gotovs.pokušala sam mu objasniti da imati akvarij nije slika na zidu koja je prekrasna,da je to obaveza i da dok dođe do prekrasnog akvarija treba jako puno i truda i vremena i škole.on na to odmahiva rukom.
ne živimo skupa..ja imam samo jednu malu sobicu kod bake i uspila sam u jedan čošak pridobiti baku da stavim mali akvarij jer za veći nisam imala mogućnosti.a i ovaj je sav u div izvedbi
da mu ja sređivam akvarij neznam..prvo jer bi on bio pametniji od mene a to znači svađa a drugo kako da ja sređivam taj bazen i vratim se doma i gledam mojih 50 litara

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #12 u: Siječanj 20, 2009, 11:37:51 prijepodne »
Pusti onda brata, i uživaj u svom akvaču.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #13 u: Siječanj 20, 2009, 11:41:23 prijepodne »
ikota kod njega je sve kako on odluči.žena mu samo odmahuje rukom i viče za sve radi kako oćeš samo neću čistiti.da štikle rastu u akvariju možda bi i zaronila u njega.a kad vidim koliki je tank kad god prođem pored njega..uf...na samim vratima je izložen...zakrivljeno staklo..uf,uf.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 20, 2009, 11:42:37 prijepodne »
Lijepo sam ti napisao pusti ga neka rade kako hoće, ak hoče kupiti aq.od 1000lit nek kupi. Ak te zatraži pomoć oko nečega lijepo ga saslušaš što hoće i tako napraviš. Ma ustvari zašto bi te išta pitali kad su oni najpametniji na svijetu.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 20, 2009, 11:47:09 prijepodne »
ikota kod njega je sve kako on odluči.žena mu samo odmahuje rukom i viče za sve radi kako oćeš samo neću čistiti.da štikle rastu u akvariju možda bi i zaronila u njega.a kad vidim koliki je tank kad god prođem pored njega..uf...na samim vratima je izložen...zakrivljeno staklo..uf,uf.

Mislim da na kraju ipak ona odlučuje. A možda ,ak brat kupi aq. za 12000 kn, ona može 12000 kn potrošiti na sebe pa su tu našli kompromis. Brata če ti akvarij na kraju koštati 25000 kn.  :a078: :icon-money:

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #16 u: Siječanj 20, 2009, 11:52:23 prijepodne »
ma u toj priči mi najviše žao biljki i pogotovo ribe koja će patiti i na kraju uginuti u tom akvariju

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #17 u: Siječanj 20, 2009, 11:54:00 prijepodne »
Mislim da smo svi u tom smijeru ti i savijetovali.

Offline jasna

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 45
  • ♥ ♪ ♫ • ●
« Odgovori #18 u: Siječanj 20, 2009, 12:06:15 poslijepodne »
Možda se pravi važan kako može kupiti veliki akvarij i zna da
ti znaš da ga nije briga, pa samo želi vidjet tvoju reakciju ili ljubomoru!
"You might be a big fish In a little pond.
Doesn't mean you've won 'Cause along may come A bigger one"  ♥ ♪ ♫ • ●

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #19 u: Siječanj 20, 2009, 12:09:22 poslijepodne »
znam da zvuči čudno ali je tako.naime kako mi brat svako malo zvirka u moj mali akvarij i komentira ribice počeo je komentirati ono kao neš ti..pokazivala sam mu prekrasne akvarije od vas na forumu i već je počeo sa ženom ono šta misliš da stavimo jedan ovamo i to veliki...moj mu je komentar bio da nije to za njega.otišao je u naš mali zoo shop i vidio ogromni akvarij od 400 litara.nazvao me i kao ono ..uzet ću ovoga,kupim automatsku hranilicu,timer,sve će raditi samo i nemam ja previše posla oko njega,za 500 kn zemlju,pjesak i biljke i to je to..kad sam mu rekla da nije to baš tako i da više koštaju biljke i ribe nego akvaarij,te gdje su dodatne lampe,jači filteri njega boli briga.kao neću to ja uzimati ode otići će on do zagreba ili vani..kako znam da da je gotovan i da sve shvaća samo tako pokušavam ga odgovoriti jer će bez veze baciti novce (12 000 kn akvarij i postolje)akvarij će biti zapušten i jadne ribice koje budu unutra.kako sam shvatila ne želi šumu kao kod mene on bi samo di koju biljkicu i velike ribe - znači preostaje ciklidni..za ciklide znate i sami koliko truda,kakva voda,parametri i ostalo ide..kad sam ja počinjala sa malom kockicom od par litara on je bio uzeo kuglu sa zlatnom pa je mijenjao vodu kad se sjeti,a žena mu je totalno nezainteresirana.riba je jadna uginula dok je on bio na putu a gospođa je totalno zaboravila sa ima jadnu beštiju u kući i brat ju je našao mrtvu kad se vratio..toliko o odgovornosti oboje.šta da radim da budala ne napravi cirkus?

pa cuj ako zeli neka proba, zasto ne, tko zna mozde ce mu ici bolje nego tebi i mozda su se on i njegova zena (mozda ona cak i vise) full zagrijali za akvaristiku.... imam jednog frenda kojeg sam ja zagrijala za akvaristiku i nakon malo listanja ovog foruma (nije clan na zalost) i 5 mjeseci ima akvarija na kojem mu svatko moze zavidjet

Ako zeli velike ribe, onda ne treba imat ciklide, moze imat i pirane :D

Pusti ga neka radi sta hoce, njegov zivot, njegovi novci, njegov trud a tko zna mozda mu i zavidis za pak mjeseci :up:

BTW: ribe i biljke ga sigurno nece kostat kao akvarij jer sigurno nece kupovat bjesne diskuse ili neku od ribica od palete naseg Juruparija i to su price za malu djecu a opce je pozanto da je veci akvarij lakse odrzavat nego manji ;)
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Siječanj 20, 2009, 12:13:42 poslijepodne »
Fino kad mu dojadi, uzmeš njegov akvarij i imaš mrcinu od 400 Litara sa Hi-tech opremom  :D :D

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #21 u: Siječanj 20, 2009, 12:21:49 poslijepodne »
...da štikle rastu u akvariju možda bi i zaronila u njega...
  :rotfl:
sory, ne poznan ljude al je konstatacija za krepat od smija!

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
  • big mama
« Odgovori #22 u: Siječanj 20, 2009, 12:30:48 poslijepodne »

...da štikle rastu u akvariju možda bi i zaronila u njega...

ajme skroz te kužim,imam ovakvih primjera uuuuu :roll:

dakle ti možeš-ili im pomoć ako oni žele ili pustit i šutit!
zabranit ne možeš,možeš se samo zakrviti i sa bratom i još gore sa šogoricom. :nerd:
3 pekmeze,5 akvarija, 1 vrtna fontana...i....MM-SKM

:heart:

Offline blizanka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #23 u: Siječanj 20, 2009, 12:56:43 poslijepodne »
Nije ti lako, ne bi ni meni bilo ali samo s aspekta brige o bilju i ribama. Sto se tice utoresnog novca ja se tu ne bih brinula ako ih ima toliko bilo bi mi svejedno da li ces ih potrositi ili zapaliti.
E sada sto se tice ovog prvog tj., riba i bilja i cijele ideje ja se tu ne bih mnogo mjesala jer znas kako ljudi mogu nekada iznenaditi mozda tvoj brat za par mjesece postane totalni freak akvaristike pa bude novi Rastaman...ko zna!
Jedino gdje bih se ja umjesala je ako se tvoje sumnje obistine pa taj cijeli projekt pocne propadati e ja bih tu pokusala djelovati s nekim nenametljivim savjetom, a ako ne upali pa Boze moj. Mozda cu zvucati okrutno ali ljudi ostavljaju, ubijaju, maltretiraju djecu a da se ne izivljavaju i provode svoje hirove na zivotinjama u ovo slucaju ribama.
Sta ces moze im se!! >:(

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #24 u: Siječanj 20, 2009, 13:25:25 poslijepodne »
A cuj... novac je njegov, razocaranje ce biti takodjer njegovo. Glupo ti je zakrviti se s bratom oko, ajmo tako reci, staklene posude. Mislim da nije vrijedno toga. S druge strane, ja svojeg nikada nisam stedio kritika i teskih rijeci kao ni on mene ali se znalo da je konacni cilj bio da nam bude oboje bolje. Sada ne znam u kakvom ste odnosu, al mozda bi jedan ledeni tus pomogao.

Savjetujem da pustis sve da ide svojim tokom, mozda uistinu zavoli to a mozda mu se obije u glavu. A ono da ga nece prodati u pola cijene... Ajd da bas vidimo da li ce proci da ga proda u 90% cijene.

Osobno poznajem dosta ljudi koji su jaki na jeziku ali kad treba nesto konkretno napraviti onda traze pomoc. Ja osobno ne podnosim takve pa ih pustam neka se sami neko vrijeme vade iz svojih govana a onda kasnije pomognem kada nauce lekciju. A bogme su ju naucili na tezak nacin.

Kako glasi naziv jedne epizode iz Mucki - Krv nije voda.
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo