Srpanj 18, 2025, 19:13:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoć - bijela sluz  (Posjeta: 3722 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
pomoć - bijela sluz
« u: Siječanj 14, 2009, 15:34:17 poslijepodne »
dakle,molim pomoć pametnijih od mene..akvarij je 54 l
parametri ph 6,5;kh 9;no2 0; gh 16
grijač trixie M700,grijač,rasvjeta za sada 15w
u akvariju uglavnom anubiasi...obični i tri nane
nešto cambobe,crypte,i sagitarija
u nedjelju htjela pojačati rasvjetu i staviti co2 ali mi je uletio kvasac unutra i stvorila se bijela dimna zavjesa od par cm po dnu.brzo izmjenila skoro pola vode,dodala aquatana i zrak na najjače.sutradan izmjenila još nekih 30 posto vode.ribe su sve žive i zdrave..gupiji,crne udovice,neonkice.ancistić,puž jabučar,coriji,botia..
po dnu i po biljkama mi je i dalje bijela kao sluz te po stijenkama akvarija bez obzira šta sam stijenke oprala.i sada na dodir mi to izgleda dosta masno...tako sam tužna i žalosna gledajući i sebe i akvarij

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
Odg: pomoć - bijela sluz
« Odgovori #1 u: Siječanj 14, 2009, 15:35:37 poslijepodne »
evo i slikica ako se vidi...

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #2 u: Siječanj 14, 2009, 16:22:14 poslijepodne »
dakle,molim pomoć pametnijih od mene..akvarij je 54 l
parametri ph 6,5;kh 9;no2 0; gh 16
grijač trixie M700,grijač,rasvjeta za sada 15w
u akvariju uglavnom anubiasi...obični i tri nane
nešto cambobe,crypte,i sagitarija
u nedjelju htjela pojačati rasvjetu i staviti co2 ali mi je uletio kvasac unutra i stvorila se bijela dimna zavjesa od par cm po dnu.brzo izmjenila skoro pola vode,dodala aquatana i zrak na najjače.sutradan izmjenila još nekih 30 posto vode.ribe su sve žive i zdrave..gupiji,crne udovice,neonkice.ancistić,puž jabučar,coriji,botia..
po dnu i po biljkama mi je i dalje bijela kao sluz te po stijenkama akvarija bez obzira šta sam stijenke oprala.i sada na dodir mi to izgleda dosta masno...tako sam tužna i žalosna gledajući i sebe i akvarij

Nedavno se i meni dogodilo da sam napravio prejaku smjesu...pa iscurila smjesa u akvarij... stavi još jedan filter i u njega aktivni ugljen,ja sam promijenio nekih 40% vode i dodao FFM....
Ti si znači pola vode promijenila,pojačala aeraciju i dodala aquatan.... :up:  sad posudi ako nemaš vlastiti od nekog neki jači filter i ako ti on ne razbistri vodu za 24h opet promijeni dio vode cca 30% - normalno odstajale...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #3 u: Siječanj 14, 2009, 16:51:17 poslijepodne »
činjenica i je ta da sam otišla u ponedjeljak i kupila novi filter namjerno jači koji mi trenutno ima aktivni ugljen u sebi pa ću za tjedan dana zamjeniti za granule ili već nešto slično..znači da stavim oba filtera unutra? hoće li mi se povući ova sluz? mislila sam da će mi somići i algojedi polizati sa bilja ali ...
svako malo prođem rukom preko listova,pa šta ostane između prstiju maknem vani..gornje biljke nisu tako prljave ali zato donje...uf...i tko smije od straha kasnije opet stavljati co2..probala sam ga,radi sada normalno ali...jaka reakcija...uf

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #4 u: Siječanj 14, 2009, 17:51:58 poslijepodne »
činjenica i je ta da sam otišla u ponedjeljak i kupila novi filter namjerno jači koji mi trenutno ima aktivni ugljen u sebi pa ću za tjedan dana zamjeniti za granule ili već nešto slično..znači da stavim oba filtera unutra? hoće li mi se povući ova sluz? mislila sam da će mi somići i algojedi polizati sa bilja ali ...
svako malo prođem rukom preko listova,pa šta ostane između prstiju maknem vani..gornje biljke nisu tako prljave ali zato donje...uf...i tko smije od straha kasnije opet stavljati co2..probala sam ga,radi sada normalno ali...jaka reakcija...uf

Stavi oba filtera samo nek što više čiste i kao što sam rekao ako nema poboljšanja onda opet mijenjaj dio vode... i da probaj to usisati sa bilja i sa dna...ja sam nakon 2 dana opet stavio co2 i sve je ok! :D

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #5 u: Siječanj 14, 2009, 21:24:14 poslijepodne »
filter stavljen i to na kontra stranu od ovoga...voda je bistrija samo još dno.. da se biljke očiste.....hvala na savjetu.umrla sam od straha.sva sreća da nisam ricciu stavila u ovaj veliki akvarij jer bi tek po njoj i panju bilo sluzi na sve strane...hvala još jednom

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 14, 2009, 23:24:39 poslijepodne »
probaj to šta je osatlo na dnu posisati sa cijevi za vodu.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #7 u: Siječanj 15, 2009, 00:00:32 prijepodne »
nadam se..ti si me smirio šta se tiče života u akvariju ali me brine ova sluz po bilju...

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 15, 2009, 13:05:17 poslijepodne »
ma nije to ništa strašno. malo rastopljenog šećera s kvascem, samo je oku ružno i ništa više. Pokupi ti to cijevi i gotova priča

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #9 u: Siječanj 15, 2009, 13:40:25 poslijepodne »
danas ponovo očistila akvarij.dosta smeća otišlo ali sluzi još ima ali manje.stijenke akvarija koliko sam mogla očistila sam sa ph minusom. oba filtera su u akvariju, sa kontra smjerovima.onu cjevčicu sa rupicama sam okrenila prema dnu tako da pere listove sagitarije. riccia se lijepo primila i danas sam je stavila u ovaj veliki akvarij.nadam se da se neće razletiti sa panja od mlaza.vezana je koncem.