Srpanj 19, 2025, 23:14:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pozdrav svima, moj prvi Juwel Rekord 600  (Posjeta: 6909 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pitbull

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 46
Pozdrav svima, moj prvi Juwel Rekord 600
« u: Siječanj 12, 2009, 00:58:11 prijepodne »
Evo pozdravio bih sve prisutne i da vam pokažem kak sam prvi put složil akvarij, koji mi je dugo bil zelja i sad ga konacno imam......  ;)

Molil bi da mi kazete ak kaj ne valja ili kaj jos da slozim jer se sad ciklira par dana pa da isprvim ako kaj nije dobro do ribica.....

Inace sam iz Koprivnice

Mislil sam nekakvi mijesani akvarij za prvi put, znaci da nema previse biljaka a opet da nema bas nist.... :roll:
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: Pozdrav svima, moj prvi Juwel Rekord 600
« Odgovori #1 u: Siječanj 12, 2009, 01:07:00 prijepodne »
hej...koja je ovo mrcina od akvarija..dobrodošao...odmah na prvu me bode u oči ovaj kamen šta strši...totalno neprirodan položaj kamena..ako ćeš biljni malo ga nakosi i pregrupiraj a ako ćeš ciklidni napravi rupu s njim da se ribe mogu provlačiti..daj malo pojedinosti o akvariju..dimenzije,rasvjeta,filteri i to....šta misliš držati unutra? još jednom dobrodošao

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 12, 2009, 01:14:15 prijepodne »
nije loše, al prva preporuka je da makneš ovaj plakat i staviš običnu crnu tapetu na stražnje staklo, jer ti je kamenje sa slike i ovo u akvariju na poklapaju, pa malo neprirodno izgleda. Inaće je sve super i zato  :up:

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 12, 2009, 01:45:00 prijepodne »
Sve štima i svaki savjet je dobrodošel, to za ovaj kamen kaj strši sam već videl da i mene bode u oči pa ga budem najvjerojatnije maknul....... :up:

Akvarij je Juwel Rekord 600, 64 litre piše da ide unutra ali to je najvjerojatnije oko 50 i koja litra.....

U bilje se ništ ne kužim pa sam stavil ovo kaj su mi ponudili u zoo centru.........

Nego jel bi još i kakav panj stavil  -?

Filteri i oprema je sva od Juwela kaj se s njim dobije  :up:

Mislil sam staviti par gupija i jedno 8 - 10 barbusa unutra, nekakve za dno ribe (neznam još kak se zovu) mada su mi rekli, sijamske algojede jedno 2, 2 flying foxa koja imam
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline maddex

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: VTC
« Odgovori #4 u: Siječanj 12, 2009, 02:24:06 prijepodne »
Sviđa mi se djelomično, malo mi ovo bijelo kamenje preblještavo i tapeta mi nikak ne paše uz kamenje unutar akvarija, ali mi se sviđa jednostavan koncept. Kakvo je to kamenje u akvariju, di si ga nabavio (drava,šoderica)?
Volim ribu: akvarij ,kotlić, roštilj, gradele - svejedno!

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2009, 08:17:19 prijepodne »
Sviđa mi se djelomično, malo mi ovo bijelo kamenje preblještavo i tapeta mi nikak ne paše uz kamenje unutar akvarija, ali mi se sviđa jednostavan koncept. Kakvo je to kamenje u akvariju, di si ga nabavio (drava,šoderica)?

Stara Šoderica je kamenje a ima ga svakakvog, ovaj vikend još idem nabrati crvenog, crnog, bijelog tak da se ima  :D

A tapeta se nebu ni vidjela dok malo izraste bilje a i moral sam takvu stavit po nalogu drage supruge jer bi bilo  :punch:
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #6 u: Siječanj 12, 2009, 08:36:29 prijepodne »
zanimljivo jako sa bijelim pijeskom i crnim kamenjem,meni se svidja priznajem,ali daj taj kamen sto strsi ko stonehenge samo ga gurni,nemoj mijesati kamenja razlicitih boja ovako je puno bolje
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #7 u: Siječanj 12, 2009, 10:08:55 prijepodne »
Hey Pozdrav! A vidim pao je prvi novi Reckord 600 na forumu  :D Zapravo i ima 64l točno 10 više od starog Recorda 60,Sviđa mi se da su unapredili taj Filter.Izuzev onog kamena koji strši(Bar dok se bilje ne razraste oko njega,jako mi se sviđa kamenje,i kako si ga složio,izgleda ko pličak neke planinske rijeke.  :up: Sad samo treba bilje grupirat između kamenja da raste iza i oko njega i izgledat će super.I da definitivno ostavi samo jednu vrstu kamena.Ovaj baš dobro izgleda.

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Siječanj 12, 2009, 11:48:51 prijepodne »
Hey Pozdrav! A vidim pao je prvi novi Reckord 600 na forumu  :D Zapravo i ima 64l točno 10 više od starog Recorda 60,Sviđa mi se da su unapredili taj Filter.Izuzev onog kamena koji strši(Bar dok se bilje ne razraste oko njega,jako mi se sviđa kamenje,i kako si ga složio,izgleda ko pličak neke planinske rijeke.  :up: Sad samo treba bilje grupirat između kamenja da raste iza i oko njega i izgledat će super.I da definitivno ostavi samo jednu vrstu kamena.Ovaj baš dobro izgleda.

Budem danas stavio još koji kamen a i taj što strši bude išel van jer mi nigdje ne paše, jedino ako budem spilje nekakve radil, jedino neznam dal da još neki manji panj unutra stavim  ::)
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #9 u: Siječanj 12, 2009, 12:03:44 poslijepodne »
Možeš zašto ne,neki manji..Rekoh da mi postavka izgleda kao neka planinska rijeka,pa bi dobro smješten panj mogao pridodati tom dojmu,kao da je naplavljen,probaj pa vidi kako će ti se svidjeti,i svakako zasadi još bilja.

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Siječanj 12, 2009, 13:40:04 poslijepodne »
Možeš zašto ne,neki manji..Rekoh da mi postavka izgleda kao neka planinska rijeka,pa bi dobro smješten panj mogao pridodati tom dojmu,kao da je naplavljen,probaj pa vidi kako će ti se svidjeti,i svakako zasadi još bilja.

S biljem sam na VI i to mi je veliki problem jer nemam pojima kaj da stavim........ak imate kakve prijedloge vičite, ak imate kaj viška od bilja a blizu ste Koprivnice još bolje jer fakat neznam gdi bi nabavil, tu kod nas je trenutno jak o slab izbor.......... >:(

Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #11 u: Siječanj 12, 2009, 14:07:18 poslijepodne »
Pozdrav. Meni se osobno jako svidja ovak koncept, tamno, svijetlo, a i sam raspored (izuzev doticnog koji strsi :D ) kamenja. Cim sam vidio akvarij i ovo kamenje, odmah mi je na pamet pao Anubias Nana, mozda je jos nekome to palo na pamet. Meni bi se osobno ovdje jako lijepo uklopio  :up:

Inace mrak akvarij  :klap:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Siječanj 12, 2009, 14:31:12 poslijepodne »
Pozdrav. Meni se osobno jako svidja ovak koncept, tamno, svijetlo, a i sam raspored (izuzev doticnog koji strsi :D ) kamenja. Cim sam vidio akvarij i ovo kamenje, odmah mi je na pamet pao Anubias Nana, mozda je jos nekome to palo na pamet. Meni bi se osobno ovdje jako lijepo uklopio  :up:

Inace mrak akvarij  :klap:

E baš ti hvala, dosta mi je pomolo čitanje i gledanje slika na ovom forumu i zato vam svima skidam kapu do poda jer tek sad vidim kolko tu strpljenja treba..... :up:

A ovaj kaj strši ide danas popodne van  :D
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #13 u: Siječanj 12, 2009, 15:15:38 poslijepodne »
Dobro ti izgleda akvarij netrebaš baš slušat kaj ti drugi kažu, bitno da tebi zadovoljava!
Na prvi pogled izgleda ko da ima 600 litara.. :up:
Varaždin...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #14 u: Siječanj 12, 2009, 15:38:42 poslijepodne »
za jednog početnika, kapa dolje :klap:
ak ti treba anubiasa, javi se kad si u zg. meni su oni super jer ih ne trebaš šišati i mrcvariti, a i sporo rastu. jedino što onda moraš staviti i neko drugo bilje da anubiase zaštiti od direktnog svjetla. meni po površini pluta lemna minor npr.
i stvarno akvić izgleda veliko, ja sam na prvi pogled mislila da je bar 200 l :D
zg centar

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #15 u: Siječanj 12, 2009, 17:02:00 poslijepodne »
Dobro ti izgleda akvarij netrebaš baš slušat kaj ti drugi kažu, bitno da tebi zadovoljava!
Na prvi pogled izgleda ko da ima 600 litara.. :up:

A i to sto kazes, ako te veseli, ma neka strsi jos i vise :D ipak ga imas radi svojeg gusta :)
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #16 u: Siječanj 12, 2009, 21:33:29 poslijepodne »
Je i ja bi stavila neki panjić, a uz panjić što ide bolje, nego dva ancistrusića, ali to je moje mišljenje. Ja sam ljubitelj tih slatkih bića, a i imam za poklonit ako želiš.  :D

A akvarij stvarno izgleda ko neka mrcina, ne znam zašto nas tako vara oko. I naravno dobro nam došao! :up:
I love ribeki

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Siječanj 12, 2009, 21:46:33 poslijepodne »
Maknul sam kamen kaj strši  :D i ubacil sam panj desno kraj filtera, dok poslikam stavim.....

I ovi dva ancistrusića kaj se spominju već jedva čekaju da zaplivaju unutra!  :klap:
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Siječanj 12, 2009, 21:49:17 poslijepodne »
za jednog početnika, kapa dolje :klap:
ak ti treba anubiasa, javi se kad si u zg. meni su oni super jer ih ne trebaš šišati i mrcvariti, a i sporo rastu. jedino što onda moraš staviti i neko drugo bilje da anubiase zaštiti od direktnog svjetla. meni po površini pluta lemna minor npr.
i stvarno akvić izgleda veliko, ja sam na prvi pogled mislila da je bar 200 l :D

U srijedu popodne sam u zg, a javim se kamo točno  -?  ili da vičem po Zagrebu "alleszusammen" pa se možda javiš  :D

A i dobro bi mi došel taj anubias  :up:
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 12, 2009, 22:33:15 poslijepodne »
evo danas sam prvi put u trgoovini vidio rekord 600 i najvisemi se svidja sto se poklopac dize na "hauba" sisitem, ovaj poklopac kod rekorda 60 je totalna banana, posto ga cijelog moras skinuti dolje i onda naravno nista ne vidis posto nema svjetla! ali, ipak je popriicna razlika u cijeni... hm,hm...

p.s. inace mi se jako svidja kamenje!!!  :up:

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #20 u: Siječanj 12, 2009, 23:18:55 poslijepodne »
evo danas sam prvi put u trgoovini vidio rekord 600 i najvisemi se svidja sto se poklopac dize na "hauba" sisitem, ovaj poklopac kod rekorda 60 je totalna banana, posto ga cijelog moras skinuti dolje i onda naravno nista ne vidis posto nema svjetla! ali, ipak je popriicna razlika u cijeni... hm,hm...

jel to misliš kao na caymanu?

ja nisam vidio taj novi juwelov..ali ako je napravio poklopac kako Bog zapovjeda,onda svaka čast! bilo je i vrijeme :o :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Siječanj 13, 2009, 02:26:40 prijepodne »

ja nisam vidio taj novi juwelov..ali ako je napravio poklopac kako Bog zapovjeda,onda svaka čast! bilo je i vrijeme :o :D

da, kao na caymanu!!! samo da cijena nije tolika...

Offline Pitbull

• Novi član
  • *
« Odgovori #22 u: Siječanj 13, 2009, 08:19:05 prijepodne »

Neznam kolko je stari koštal, ovaj novi je 1000kn, bar sam ga ja tolko platil..... :up:
Vodka i džin,
to je sada in,
dobra lova, brza kola,
ribe oko stola!!!!!

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #23 u: Siječanj 13, 2009, 08:56:51 prijepodne »
Lijepo izgleda akvarij.... Stari juwel rekord 60 sam ja nedavno kupio i na sniženju me izašao 560kn a mislim da je inače oko 700kn...ali ovaj novi ima i 10l više koliko sam skužio...
Btw.Slika na avataru je predobra-koliko je težak? ako imaš slika riba naših slatkovodnih voda molim te da nam pomogneš i staviš koju sliku jer pravimo članak o njima.... https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=24405.0

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #24 u: Siječanj 13, 2009, 11:08:35 prijepodne »

da, kao na caymanu!!! samo da cijena nije tolika...
a jes da..skupi su caymani..ali mi je završna obrada fenomenalna  :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst