Srpanj 19, 2025, 01:54:31 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: bolesne biljke?!?!?  (Posjeta: 5773 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Frida

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 47
Odg: bolesne biljke?!?!?
« Odgovori #25 u: Siječanj 11, 2009, 19:48:21 poslijepodne »
To su serpe,ali nije mi jasno što to misliš da si dovuko???Moguće da ti je ancić to napravio,jer ti ostalo bilje ne izgleda tako,a i poznato je da ancići obaožavaju papati echinodoruse.

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #26 u: Siječanj 11, 2009, 19:51:32 poslijepodne »
aha!! sada kuzim!!  :D mislio sam da su oni neku bakteriju dovukli.. hihihihi uglavnom postam sada fotku poklopca čim mi se napuni baterija od fotica jer se ispraznio..

u svakom slučaju ljudi puno vam fala!!

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 11, 2009, 19:59:27 poslijepodne »
Ma samo ti pitaj,zato smo tu :up:

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #28 u: Siječanj 11, 2009, 20:01:11 poslijepodne »
evo kak izgledaju te biljke..
trebao si thumbove stavit preko postimagea privitci su mali(Objasnim na pp ako treba da znaš kako se služiti sa time,možeš staviti velike slike koliko hoćeš a ne opterećuješ server foruma)...ali dobro vidi se...
To je Echinodorus horemanii imam istog takvog...ali imam i manjeg ancistrusa koji ne radi štetu njemu...e sad,koliki ti je ancistrus? jel to riječ samo o toj biljci? jel imaš ti neke puževe možda? al ono,ne one male obične nego neke veće?
ma vjerojatno ti ga je klopnio ancistrus kako legica Frida kaže. :D

kako mjenjaš vodu? sa čime ju tretiraš? meni je ovo sve čudno...
ma nisi se trebao zezat sa gnojivima kad ti je lijepo raslo ali sad što je tu je.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Siječanj 11, 2009, 20:02:02 poslijepodne »
evo poklopca.. sada kada sam ga skinuo sam tek skuzio da se na njemu nakupilo necega (valjda kamenca od isparavane vode).. ne znam gdje bi se na njemu moglo staviti jos extra lampa.. a ovaj metalni dio iza lampe je taj reflektor ili to mora biti nesto posebno??

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 11, 2009, 20:04:28 poslijepodne »
Pa dala bi se,makar neka štedna ugurat,ali nije to sad bitno.Prvo ti to lijepo očisti i svakako očisti lampu i reflektor,a mislim da ti je i lampi istekao rok trajanja.

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #31 u: Siječanj 11, 2009, 20:07:02 poslijepodne »

zahvatilo je tu biljku i jednu nizu (ne znam ime).. puževa nemam nikakvih.. mjenjam vodu jednom mjesecno, maknem 1/3 vode.. a ne tretiram je ničim.. eto prvi put čujem za to.. i čitam sada malo o tome tu na stranicama akvarij.net-a.. kak da je tretiram?? s čime??

isusek mislim da sve pogrešno radim :(

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Siječanj 11, 2009, 20:09:34 poslijepodne »
kak istekao rok trajanja?? ja sam mislio da je to kada "crkne"?! ok promjenim ako treba..
a što se lampe tiče misli da to igra veliku ulogu kod bilja.. i da bi trebao imat jaču rasvjetu.. mozda moram nekaj odvalit pa ugurat jednu novu.. ufffffff

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #33 u: Siječanj 11, 2009, 20:12:04 poslijepodne »
Neonke mjenjaj bar jednom godišnje jer oslabe. Vidjet češ razliku kad staviš novu. Vodu u biti i ne trebaš tretirati sa aquasafeom, makar je poželjno. Obavezno neka voda odstoji bar 24h.

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 11, 2009, 20:13:51 poslijepodne »
kak istekao rok trajanja?? ja sam mislio da je to kada "crkne"?! ok promjenim ako treba..
a što se lampe tiče misli da to igra veliku ulogu kod bilja.. i da bi trebao imat jaču rasvjetu.. mozda moram nekaj odvalit pa ugurat jednu novu.. ufffffff
Moraš mijenjat lampu bar jednom godišnje,a za ovo bilje koje ti imaš čisto je dovoljna jedna lampa.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #35 u: Siječanj 11, 2009, 20:15:54 poslijepodne »
ma nee..ne moraš ne znam sa čim tretirat,ako ti ide odmah iz pipe voda mozeš koristiti aquasafe..a ako nećeš onda neka ti voda odstoji 24 sata naravno..pa onda ga u akvarij...
ja sam do nedavno koristio aqua safe i odmah u akvarij,nikakvih problema nema. Ali mi je to postalo malo skupo kad svaki tjedan dva mjenjam dio vode.

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #36 u: Siječanj 11, 2009, 20:20:49 poslijepodne »
al ja bi uistinu volio imati bogati biljni akvarij.. bas kao neki koje ovdje promatram.. pa pretpostavljam da onda nabavim jos jednu lampu ili nekak uglavim neku pomocnu.. ima li netko iskustva sa umetanjem nove lampe u tvornički poklopac??

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Siječanj 11, 2009, 20:22:43 poslijepodne »
Možeš imati bogati biljni akvarij i sa jednom lampom,samo sadi nezahtjevne biljke po pitanju svjetlosti.

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #38 u: Siječanj 11, 2009, 20:23:56 poslijepodne »
evo recimo ovaj me ostavlja bez daha..  ;)

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #39 u: Siječanj 11, 2009, 20:25:03 poslijepodne »
draga frinda možeš li mi predložiti neke?? bi bih jako zahvalan.. jako mi se sviđaju inače ove busenaste.. :)

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 11, 2009, 20:27:34 poslijepodne »
E đe ga nađe???Za ovo bilje bi ipak trebalo malo poraditi na rasvjeti i gnojenju.Al daj probaj za početak sa kugom,rogolistom,sagitariom i anubias već imaš...pa malo mahovine po panju...i tako.

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #41 u: Siječanj 11, 2009, 20:29:35 poslijepodne »
te biljke koje si predložila mogu naći po centrima?? gdje recimo mogu otići da imaju veliki izbor bilja??

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Siječanj 11, 2009, 20:32:12 poslijepodne »
te biljke koje si predložila mogu naći po centrima?? gdje recimo mogu otići da imaju veliki izbor bilja??
A odakle si?Pa sigurna sam da i tu ima koja dobra duša da ti udjeli nešto pelcera.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #43 u: Siječanj 11, 2009, 20:35:24 poslijepodne »
Možeš ti napraviti pravu đunglu bez da gnojiš i dodaješ lampe. Samo trebaš znati šta radiš. Ovo na slici je za malo iskusnije akvariste i zahtjeva dosta znanja i truda da bi nešto takvo imao.

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #44 u: Siječanj 11, 2009, 20:36:21 poslijepodne »
iz zagreba sam..

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #45 u: Siječanj 11, 2009, 20:37:22 poslijepodne »
pogledao sam ove koje si mi predložila i sve mi super izgledaju.. morat cu u nabavku. hehe  :)

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #46 u: Siječanj 11, 2009, 20:39:45 poslijepodne »
Idi u Vili. Največi izbor i kvalitetno bilje, a i tu na forumu češ sigurno nači.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #47 u: Siječanj 11, 2009, 20:47:07 poslijepodne »
ovako..ajmo na početak jer tebi nisu jasne neke osnovne stvari akvaristike..pročitaj obavezno vodič za početnike..ja sam si i isprintala ga.kad si ovako slikavao jel ti bila upaljena neonka u akvariju..malo mi je akvarij pretaman ili ti je novi panj pa pušta boju.jesi šta dodavao u filter materijal? neke osnovne kemikalije bi trebao imati po meni za pripremu vode.ja bi promijenila dio vode,oprala filter( ne cijeli)i zasadila novog bilja.na toj bočici za dohranu piše ti upustvo za doziranje.uglavnom je to 2,5 ml na 10 l vode pa izračunaj.ja stavljam i tekuće gnojivo i tabletice u zemlju pa mi nikad ništa nije bilo i svakih 10-ak dana mijenjam vodu.(mislim dio vode da ne shvatiš doslovno cijelu vodu).ovaj akvarij šta si pokazao je malo prevelik zalogaj za tebe ali ne opterećuj se..i ja bi volila da je i moj takav ali nemam tih biljaka..za ovakav akvarij treba ti puno,puno više i kemije i svjetlosti.co2,i svakodnevne njege oko njega...prvo se ušaltaj i dobro nauči na ovome pa ćeš lako dodavati biljke...ja se tek sada spremam prebaciti sa 55 l na 260 litara a još neznam sve...

Offline crni skalar

• Novi član
  • *
« Odgovori #48 u: Siječanj 11, 2009, 20:56:16 poslijepodne »

ovako.. akvarij sam dobio na poklon tak da nisam imao izbora :) a i drago mi je jer sam totalno zaljubljen u njega.. voda zapravo uopce nije tamna nego sam posudio od cimerice prof aparat a ne znam bas nastimavat neke stvari.. u filter nisam nista dodavao.. tekuce gnojivo sam dozirao kako treba (vec sam dvaput provjerio)..
vjerojatno znam puno manje od tebe međutim nije da moram baš sve znat napamet.. zanimaju me neke osnovne stvari i ne bih si život volio komplicirati tako da akvarij moram provjeravati svakih 5 minuta (neka me nitko krivo ne shvati). ako mi kazete (a vjerujem da ovdje znate i da ste iskusni - zato sam i došao tu) da trebam neke ekstra stvari kao sto je CO2 onda cu se potruditi da ga nabavim.. ako nije prijekopotreban onda necu.. zelim da to proces bude sto jednostavniji pa zato..

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #49 u: Siječanj 11, 2009, 21:06:44 poslijepodne »
CO2 ti nema smisla dodavati kad nemaš dovoljno jaku rasvjetu da bi ga biljke mogle iskoristiti. Potraži si malo po netu razne članke o aquascapingu. Siguran sam da če ti biti od velike pomoči. Evo ti par linkova s naše stranice:
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=406&Itemid=119
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=148&Itemid=119
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=119