Srpanj 22, 2025, 17:10:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Honest mistake - 53L by Phoenixx  (Posjeta: 4764 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Honest mistake - 53L by Phoenixx
« Odgovori #25 u: Siječanj 15, 2009, 23:13:36 poslijepodne »
HM? Sta je to? Neki moos sigurno..

hemianthus micranthemoides
Height    5-15+ cm
Width    5-10+ cm
Light requirements    medium-very high
Temperature    20-28 °C
Hardness tolerance    very soft-very hard
pH tolerance    5-8
Growth    fast
Demands    difficult

sa tropice. s time da se meni nije pokazao kao problem za uzgajanje na 0,4W i bez hranjive podloge. tako da ćeš sa zemljanom podlogom sigurno biti ok.

pridružujem se pohvalama za dokumentiranje teme. također, nemoj zaboraviti na jednu stvar: u početku, PREKRCAJ akvarij biljem. Ali baš prekrcaj. Stavi sve što nađeš, još ako ima i plutajućih super bi došlo. Sve samo da pojedeš višak nutrijenata koje će zemlja puštati u vodu. kasnije lako počupaš i prelaziš ne željeni setup.

Čisto da te alge ne ubiju u pojam, kad si već tako lijepo motiviran. ;)

je i meni raste..al sporo sa slabom rasvjetom..ali nije da propada! :D

@Phoenixx-ajde baš me zanima...a jesi razmišljao još o nekoj foliji iznutra? u najgorem slučaju bar alu folija??  :)

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Area5189

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #26 u: Siječanj 16, 2009, 00:03:00 prijepodne »
phoenix svaka cast :up:,poklopac je cudo,mada nismo vidili jos cijeli,znam da ce i to doc na red.a kamenje,e tu tek nemam rijeci,pa ono ko pravo,lijepo si ga obradio,a i koncept mi se svidja.ja bi ti tu posadio sagitariu subulatu i mozda u jedan kut stargrass.a sto se tice riba,ubacio bi endlere i kozice,sorry sto kvarim temu.
jedan od zanjmljivih topica koje sam vidio  :up: :up: :up:
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 16, 2009, 01:10:31 prijepodne »
@faber HM je meni sada usporio nakon što sam ga sveo na 10% prijašnje količine. ali samo zato jer ne dodajem više co2 i gnojivo. sa time je bila ludnica.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline phoenixx

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #28 u: Siječanj 22, 2009, 23:21:57 poslijepodne »
Pozdrav svima!
Nisam se duze vremena javljao, no to ne znaci da je kod mene proizvodnja prestala  ;)Zapravo, zivotni
rezim mi je postao za...ban skroz, budim se u 6 i idem spavat u 1 ujutro i tako iz dana u dan... pregorit cu  :D
Intezivno radim na poklopcu, lakiran je s unutarnje strane bijelim sprejem. Kad sam lakirao, iznenadilo me
koliko je boje uspjelo popiti to drvo...no bolje da se sad napije boje, nego kasnije vode pa se raspadne  :P

Kako je jos uvijek sve nedovrseno, nemam jos neke konkretne stvari koje mogu pokazati, ali evo u dvije slicice,
samo naznaka onoga cime se trenutno bavim i po cemu ce moj akvarij, nadam se biti poseban  ;) Buduci da sam u dusi elektrican, onda i moj akvarij mora imati struje hehe (ali ribice ce biti uzemljene  :P)
O cjelokupnoj stvari jos vise rijeci kasnije, kroz iduci tjedan bi mnogo stvari trebalo biti gotovo pa cu detaljno izvjestiti.

Zivi mi bili i puno pili jer smo tekmu dobili! Viđe pjesnika hahah  :punch:
- Akvarij je pravilno zacikliran tek kad se u njega ubace ciklidi -

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Siječanj 22, 2009, 23:32:01 poslijepodne »
vidim gdje ovo ide,i svaka cast :up:

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
« Odgovori #30 u: Siječanj 24, 2009, 18:51:06 poslijepodne »
svaka čast na volji trudu  :klap:. kak je počelo sigurno ne može loše završit - i zato jedva čekam nove postove...
okolica Zaprešića

Offline phoenixx

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #31 u: Siječanj 25, 2009, 00:00:09 prijepodne »
vidim gdje ovo ide,i svaka cast :up:

Drago mi je da netko naslucuje o cemu se radi. Dakle, projekt je rasvjeta, ali za razliku od klasicnih fluo cijevi, koristim LED diode sa nekim fancy dodacima pa zato izrada ovog mog poklopca traje nesto duze (hah, ko majmun se vec danima tu borim, trebao sam ko i svi lijepo puknut dvije neonke i mozak na pasu  :nerd: )
Prednosti LED je njihova izrazito mala potrosnja struje, gotovo se uopce ne griju i radni vijek im je cca 50 000 sati (zapravo svijetle one i preko 100 000 sati, ali nakon 50 000 radnih sati izgube otprilike 30% svjetlosti pa se smatraju vec losima - sto zapravo i nije lose, jer uz prosjecan rad od 12 sati dnevno, to ispada nesto preko 11 godina  :klap:)
Eto veceras sam sam sebe razveselio i napravio mali test, isao sam vidjeti kako stvar svijetli i rezultat je na slici.
Ukupna potrosnja, pazi sad, 0,6W! :nuclear:. Dakle, izrazito sam optimistican, vidjet cu hoce li i biljke dijeliti moj entuzijazam  :D :D

P.S. Sad kad gledam taj pijesak i "kamenje", razmisljam si: A da ja stavim nekog gustera unutra hehehe :P Just kiddin'  ;)
- Akvarij je pravilno zacikliran tek kad se u njega ubace ciklidi -

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Siječanj 25, 2009, 01:02:39 prijepodne »
a sto ocekujes vise,dopiz :-X mi te hvalit vise.ali eto bio bi red pa ce bit  :up:
koliko je dosla ta supernova,pretpostavljam da je to preko neta naruceno