Kao sto i sam naslov kaze konacno smo u pogonu. Ne bih se voljela mnogo ponavljati ali evo u kratko cu s obzirom da me nije bilo dugo na forumu.
Akvarij je star nekih 5 god u njemu prije bile kornjace i evo vec skoro pola godine razmisljamo o ribama i konacno smo se odvazili da to i napravimo.
ZAdnjih par mjeseci smo imali akvarij (nasljedjen) od 50 litara u njemu jednu zlaticu koja je na zalost uginula i jednog amonijera koji je ziv i zdrav, pa smo tih 50 litrica zaciklirane vode iskoristili u startanju ovog velikog akvarija. Da ja ne duzim slijede generalije i fotke a Vi casni sudci prosudite sami.
- Akvarij 80*45*35 nekih 110-120 L
- aktivan od 23.12.2008 (50L zaciklirane vode ostalo pripremljeno hemijom)
- grijac AQuality 150W
- Filter kanister EHEIM 2213 (polovan ali u odlicnom stanju)
- rasvjeta Phillips dvije cijevi 60 cm day light 2*24W
Podloga:
5,8 kg Tetra Complete Substrate
oko 10 kg prirodnog sljunka sitne granulacije 1-3mm
Biljke:
Anubias nana
Boccopa
Microsorium pteropus
Echindourus Jenisej
Ludwigia sp.
Camboba (ne znam koja)
Prije fotografija jos samo da dodam da smo danas dobili i prve stanovnike 6 gupija 5 zenki i jedan muski, jedan albino ancitrus i nas stari amonijer.
Za sada ovo ce biti jedan mijesoviti akvarij a polako cemo se primacati krajnjem cilju tj. jednom biljnom akvariju. Molim prijedloge za dodatne biljke i ribe naravno i u naprijed hvala na vremenu koje cete utrositi na citanje ovog dugog posta i razgledanje slikica.