Srpanj 18, 2025, 21:54:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zemlja za cvijece  (Posjeta: 7464 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: zemlja za cvijece
« Odgovori #25 u: Siječanj 18, 2009, 03:03:22 prijepodne »
upravo je ta hulahopka i caka zakaj se ne muti. Nemre iz nje izemlja izać osim na rupicama gdje je korijenje izbušilo, a one su pak toliko male da kroz njih zemlja nemre iscuri i ako je premali sloj šljunka iznad zemlje. Ja osobno ne bih preporučao zemlju novim akvaristima, jer znam kakav sam ja bio kad sam počinjao. Svaki dan je bilo... a kak bi ova biljkica izgledala u onom desnom kutu?... pa je bio rusvaj u akvariju.

Offline Area5189

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #26 u: Siječanj 18, 2009, 12:37:52 poslijepodne »
i meni je pala ta ideja s hulahopkom ali nisam znao je li dobra za bilje,tj oce li korjenej moc doc do zemlje,sad kad vidim da ste tako radili probat cu i ja
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #27 u: Siječanj 18, 2009, 12:39:13 poslijepodne »
i meni je pala ta ideja s hulahopkom ali nisam znao je li dobra za bilje,tj oce li korjenej moc doc do zemlje,sad kad vidim da ste tako radili probat cu i ja

probati ću i ja sa čarapama.... sljedeći tjedan idem u kupnju 20l zemlje i 2 para najlon čarapa... :D :D :D

Offline fishee

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Veljača 09, 2009, 14:18:16 poslijepodne »
cao.
i ja sam stavio zemlju za cvece u akv.pre neko vece.prvo sam posuo sljunak oko 1cm.pored stranica akv.pa sam stavio zemlju koju sam pre toga malo prokuvao pa ohladio.preko zemlje je isla mreza za komarce pa sljunak od oko 2 cm.napunio akv do pola pa zasadio biljke.voda je bila mutna , ali se tokom noci se potpuno razbistrila.dodajem co2 (diy)+ cu da dodam jos dve fluo cevi ubuduce posto mislim da je sadasnjih 2x15w.
fishee

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
« Odgovori #29 u: Veljača 09, 2009, 15:02:46 poslijepodne »
cao.
i ja sam stavio zemlju za cvece u akv.pre neko vece.prvo sam posuo sljunak oko 1cm.pored stranica akv.pa sam stavio zemlju koju sam pre toga malo prokuvao pa ohladio.preko zemlje je isla mreza za komarce pa sljunak od oko 2 cm.napunio akv do pola pa zasadio biljke.voda je bila mutna , ali se tokom noci se potpuno razbistrila.dodajem co2 (diy)+ cu da dodam jos dve fluo cevi ubuduce posto mislim da je sadasnjih 2x15w.

Moras razlikovati dvije stvari a to je mutna voda od sljunka i mutna voda od same zemlje.

Meni se uvijek zamuti od sljunka jer ga vise ne ispirem prije stavljanja u akvarija. A zemlja ako je dobro pokrivena znaci 5-6 cm sljunka adekvatne granulacije i ako je namocena par puta da odstoji u vodi u akvariju ne bi trebala raditi koloraciju vode.