Nakon umornog dana, odem ja spavati oko pola noći i oko 4 sata u noći (ujutro) se kao i uvijek probudim jer sam žedan.
Napijem se ja i vratim u krevet, lijepo namjestim i čujem neke zvukove koji dolaze iz akvarija. Mislim se u sebi, vjerojatno je unutarnji filter nakon sitnih čišćenja akvarija ostao visoko pa se zato čuje jak žubor vode. Lijepo ću se dignut iz kreveta i malo ga spustiti i natrag u krevet.
Dođem do akvarija kad ono unutra fali 5 cm vode, vratim film u glavi i sjetim se da sam baš danas dolio vodu.
Pogledam ispod akvarija kad ono HOROR. LOKVA VODE. I DALJE KAPA. Neznam koliko imam vremena za bilo što.
I malo se skuliram i krenem. Karantena se napuni vodom i kreće lov. Pohvato sve ribe, izvadio sve bilje, izlio skoro svu vodu, i sad imam još jedno 3 sata da vidim šta dalje. Popravak starog ili neki novi, a to sve košta (novaca nigdi)....
Akvarij je inače star 20 godina i nakon par godina nekorištenja ponovo aktiviran prije godinu dana. Nakon što sam ga uredio i naselio te se upoznao sa ovim forumom vidio sam da su se trebale učiniti još neke stvari prije uređenja (silikoniranje).
Ako ga odmah u jutro silikoniram kad bi mogle ribice u akvarij s obzirom da ih silikon navodno kao drogira?
Možda me netko sad probudi i kaže da sam ružno sanjao?