Srpanj 18, 2025, 12:43:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: calyptratus  (Posjeta: 1189 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Parisopolis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
calyptratus
« u: Siječanj 03, 2009, 18:40:06 poslijepodne »
imam ljenog calyptratusa kojem se neda kada je gladan spustit sa vrha "drveta" na zemlju n kojoj mu je posudica sa dubijama,cvrccima,bufoima..
jede jedino kad mu sa pincetom stavim na grancicu ispred njega sto oduzima puno vremena i zivaca..
mislio sam da on mozda ne vidi da se u zdjelici nalaze kukci,pa sam podrezao grane i lisce ficusa tako da ih sad mora vidjet!!
jednom sam ga vidio da se spustio i pojeo dve dubije,al danas od jutra kad sam mu oped morao stavljat na lisce nije nista jeo do sad,a tako je bilo i jucer!!
dal da mu tako ostavim pa kad ogladni ce se sam spustit ili da nesto mijenjam??

i primjetio sam da cesto zazmiri na 5-6 sek....jel to nesto za zabrinut se ili je noramlno??

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Odg: calyptratus
« Odgovori #1 u: Siječanj 03, 2009, 18:46:59 poslijepodne »
I moj je do danas jeo samo iz ruke ili iz pincete,ali sam danas morala rano na posao pa sam mu stavila hranu u posudicu i kad sam se vratila posuda je bila prazna.I tvoj će sigurno sam naći hranu kad bude gladan.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #2 u: Siječanj 03, 2009, 19:47:46 poslijepodne »
.. malo je premalo grana.. postavi ih po cijelom terariju.. da malac može brijati....
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline cile

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Siječanj 03, 2009, 22:41:27 poslijepodne »
ja ovdje nista ne vidim...
"Sto vise upoznajem ljude, sve vise volim zivotinje"

http://vbg2.4rumer.com/forum.htm

Offline navi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
  • Wheeee!
    • programiranje
« Odgovori #4 u: Siječanj 05, 2009, 21:24:44 poslijepodne »
Nemaš brige za hranu, kada malac bude gladan bude ju on pronašao. A i nije problem ako ne jede svaki dan: mogu oni po par dana bez hrane.

Obavezno mu daj nešto vitamina i kao što veli skorpac, natrpaj nutra još biljaka i grana: što više to bolje. Njemu treba 'zaklonjeno' mjesto di se može sakriti kako bi se osjećao 'sigurno'.

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2009, 18:30:14 poslijepodne »
trebam malu pomoc....
nigdje nije definirano kakvi trebaju biti obroci calyptratusa,tj koliko veliki nego samo da treba jesti 2-3 puta dnevno i da ce si on sam odredit koliko mu treba da se zasiti... -?

e tu nastaje problem jer moj jede jednom dnevno(samo ujutro nakon suncanja)ali pojede po meni obrok koji mu je cini mi se dovoljan za cijeli dan..
evo i primjera:calyptratus je 12cm,od tog na rep odpada 6 cm i za dorucak pojede cvrcka od 1.3 cm ili pojede 3-4  mlade dubije i manjeg brasnara.
temp. D 29,N 22,hotspot 35 c.vlaga 55%.12h-12h dannoc.a na tanjuru mu je tokom cijelog dana servirana friska dubija tj nekoliko njih i svijeze povrce.
a znalo se desit da cijeli dan nista ne jede,pa onda tek predvecer nekaj zvekne..

da li je to normalno il mu nekaj ne stima s probavom? -?

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2009, 19:08:30 poslijepodne »
Izmjeri temperaturu na hot spot-u (na mjestu gdje se kameleončić sunča ispod reflektorice). Tu bi trebalo biti barem 35-40C. Možda mu je metabolizam usporen zbog preniske temperature.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #7 u: Siječanj 10, 2009, 21:43:43 poslijepodne »
.. još je bitno da hrana nije statična! Ukoliko se hrana ne miće onda je vjerojatno ne bude pojeo.

Ja im vadim hranu što ne pojedu, pa im kasnije opet ponudim.

Malcima dajem hranu dva - tri puta dnevno... zavisi kako stojim sa vremenom. Uglavnom ujutro i pred večer obavezno.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti