Što je to zapravo štetno u gnojivu za cvijeće prema ribama i puževima i dr. Moželi li mi netko odgovoriti i koji je sastav ovoga gnojiva, tj. koja je razlika u odnosu na ovo baš za akvarijsko bilje, što je tu različito, što je tu štetno, ako se pravilno dozira? 
Nemam sad trenutno vremena pisati, ali evo ukratko:
-kao što reče Cigo nitrati i željezo su u većim količinama, to može biti problem ali ima gori kao što su npr. fosfati
-e vidite fosfati u gnojivima ne dobivaju se prirodnim putem, nego preko jednog minerala, a zove se fosforit, on osim što je jako bogat fosforom koji se kasnije preradom pretvaraju u ortofosfate sadrži i određene količine teških metala
-e tih teških metala ima raznih da sad ne spominjem i u raznim konc. ppm
ali jedan svakako vrijedi spomenuti a to je Cd (kadmij- strašan element

)
-ti elementi se nalaze u vodi, akumuliraju se u blju i algama, potencijalni problem za herbivore, ali nesmijemo zaboraviti na koji način ribe dišu (voda prolazi kroz usta pa na škrge van),jer tako te tvari uzimaju i druge npr. karnivorne vrste
U prirodi je puno gora stvar jer se unutar hranidbenog lanca konc. tvari povećava prema vršnim predatorima. U akvariju nemamo hranidbene lance u pravom smislu ali svejedno se tvari ugrađuju u organizme, smanjuju reproduktivnost, izazivaju mutacije, inhibiraju živčani sustav pa se životinje mogu malo čudnije ponašati, a u visokim konc. nastupa smrt u kratkom vremenu.
Eto ja sam ukratko napisao nešto o tome, to ne znači da će se sigurno dogoditi vama koji koristite, ali mogućnost stvaranja problema svakako postoji.