Srpanj 27, 2025, 20:13:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Molim 'biljne savjete' početniku sa Aquastar 60  (Posjeta: 2581 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skatavic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Molim 'biljne savjete' početniku sa Aquastar 60
« u: Prosinac 13, 2008, 11:52:27 prijepodne »
Danas sam kupio  Aquastar 60 pa bih molio cijenjene akvariste sa iskustvom da mi predlože par biljaka koje su pogodne za početnika (manje osjetljive i zahtjevne), a da su nabavljive u Splitu i okolici. Unaprijed hvala i pozdrav.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Odg: Molim 'biljne savjete' početniku sa Aquastar 60
« Odgovori #1 u: Prosinac 13, 2008, 13:25:48 poslijepodne »
imam isti akvarij s identicnom opremom - filter nis ne valja... :dead: rasvjeta je 15w i uz hranjivu podlogu na dnu raste: bacopa, cryptocoryne wendtii brown i green, hrpa anubiasa i micorosruma "mini" po panjevima... i mahovina akfkors... dokumentirano fotkom:

Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Prosinac 13, 2008, 13:56:47 poslijepodne »
Sviđa mi se aq, onak je nekak divlji
Zagreb

Offline skatavic

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 14, 2008, 00:33:51 prijepodne »
Pandorice hvala na odgovoru, molim te par savjeta za ribe, iako tvoje ne vidim... (možda mi je promaklo da je isključivo biljni :)  p.s. akvarij je predivan

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #4 u: Prosinac 14, 2008, 10:48:07 prijepodne »
Pozdrav,evo da se i ja uključim,svakako ako već nisi skini i pročitaj vodić za početnike sa početne strane,tamo imaš i savjete za biljke i ribice za početak,jer mnogo je lakše nekom pomoč ako zna te osnove i čitaj stare teme,ono ko jutarnje novine,zabavno je i naučit češ puno.A za sve ostalo tu smo  :-X card i mi. ;)

Offline skatavic

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 14, 2008, 12:04:59 poslijepodne »
Hvala,vidim da ste zbilja svi odreda ljubazni i voljni pomoći. Proučio sam pomalo taj priručnik,držim da je izrazito koristan. Akvarij je zasad prazan što se tiče ribica i bilja,'radi' već nekih 12 - ak sati,biljke sadim sljedeći tjedan jer ih objektivno nisam mogao nabaviti prije iako znam da ih je bilo zgodnije odmah 'pobosti'! Mislim se striktno držati upustava o duljini perioda cikliranja ( 4 tjedna otprilike) jer čitam i čujem da je mnogima izbjegavanje tog procesa donjelo mnogo nevolja. Poslat ćemo slike čim se dogodi kakva promjena(akvarij je curin ali zajedničkim snagama ga pokrećemo:-). U ovih 12h rada primjećujemo da se voda izuzetno probistrila (ugodno iznenađenje za novi akvarij). Još jednom hvala svima. 

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 14, 2008, 12:29:43 poslijepodne »
kod pandorice nema riba.. :D u ovom su samo kozice... ;)
nema co2, nema neke bijesne rasvjete, profito dodajem kad se sjetim  - 2-3x tjedno otprilike po 0,7ml...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline skatavic

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 14, 2008, 14:06:15 poslijepodne »
Cura i ja smo oduševljeni,kod tebe to raste sve u 16-est. Stavit ćemo fotografije kad se nešto dogodi i kod nas. Veliki pozdrav.

p.s. Kako je najbolje transportirati biljku iz akvarija gdje je izrasla za presaditi u naš?

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 14, 2008, 14:08:20 poslijepodne »
iscupat ju iz podloge, njezno... prikratiti malo korijen... zapakirati u vrecicu s malo vode (stvarno malo - cisto da drzi vlagu), upuhati zrak u vrecicu i cvrsto zavezati gumicom, da se biljka ne izlomi... transportirati u toplom, ljeti paziti da biljka nije na suncu.. ;) i tojto..
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline skatavic

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 14, 2008, 15:02:39 poslijepodne »
Hvala ti puno na instrukcijama,ovaj tjedan krećemo u sadnju. Imam još jedno pitanje (gle čuda): kod slaganja akvarija nismo stavili supstrat za biljke jer ga u trgovini nisu imali već po savjetu iskusnog akvariste kupili smo kao podlogu neke vulkanske kamenčiće većeg granulata (on je spominjao naziv vulkanski lava granulat ili slično) i zatim sitne kamenčiće crno bijele. Kaže da biljke odlično rastu i na tom 'vulkanskom' i njega smo stavili prvi sloj osim uz sam rub akvarija i potom crno-bijeli pijesak kao drugi sloj. Hoće li nam išta uspiti na ovoj podlozi? Sorry na podužem postu!!! Sliku uploadam uskoro.