Srpanj 21, 2025, 05:31:28 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Par pitanja  (Posjeta: 2480 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Par pitanja
« u: Prosinac 09, 2008, 23:01:06 poslijepodne »
 1. Da li je dovoljno 2 anticitrusa na 80 l posto mi se pojavljuju tackaste alge koje cisti samo gospodja Anticitrus dok gospodin hrce ispod panja i ne izlazi van po 2 dana...ali musko je pa predpostavljam da ga ne interesuju kucni poslovi...inace je bio aktivan sve dok mu nisam ubacio zenku...na dnu imam jos 5 corydorasa 
 2.posto nikad nisam stavljao AKTIVNI UGALJ da li je on neophodan i da li smijem da ga ugradim izmedju spuzvi u svoj unutrasjni filter a da ne smeta radu filtera ili ne smeta da ga samo sakrijem u kesici bilo gdje u AQ...Filter je http://www.sicce.com/prodotti.php?fam_prodotti=0&id_sez=6&id=38

Kako dublje tonem u svoj AQ pitanja je sve vise, vec planiram nesto vece u skorijoj buducnosti pa bar skromnih 150 L mada bih se prvo dobro izvjezbao na ovom sadasnjem...za sada se samo nadam da me djevojka nece izbaciti ispred zgrade zajedno sa AQ  :D bar do proljeca  :D
 unaprijed zahvalan............ :klap:
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Par pitanja
« Odgovori #1 u: Prosinac 10, 2008, 00:15:51 prijepodne »
1. Nisam siguran da ancistrusi čiste zelene alge tj. mogu reći da kod mene baš i ne.
Nerita puževi su najbolji za zelenu točkastu algu.
Zelena alga je nedostatak fosfata u akvariju.

2. Osobno nikada ne koristim aktivni ugljen tako da mogu reći da nije neophodan.
« Zadnja izmjena: Prosinac 10, 2008, 00:18:43 prijepodne od Pancho_Villa »

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Prosinac 10, 2008, 09:14:09 prijepodne »
Aktivni ugljen ti se koristi samo poslije upotrebe lijeka, njegova funkcija je da pokupi kemiju. I da eliminira mirise. Isto će tako pokupit i elemente iz gnojiva za biljke i eliminirati sredstvo za smanjivanje organskog otpada (ako ga koristiš), znači ako je u akvariju, badava koristiš ta sredstva. Znači, izbaci ga iz stalne upotrebe.
Zagreb, Kvatrić

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #3 u: Prosinac 10, 2008, 17:47:24 poslijepodne »
Postoji li neki prirodan nacin da povecam nivo fosfata u AQ posto te puzeve nemam gdje nabaviti? I na biljkama imam neke cadjave mrlje doduse ne na svim onim malo starijim ali ne previse starim...i dalje ne znam ime biljke koju imam ?  -? ali cu staviti slike pa cemo vidjeti...
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #4 u: Prosinac 10, 2008, 18:02:35 poslijepodne »
da....riblja hrana...a čemu???? aiii nisam čitao.... :down:

ok pričitao sam zašto.
« Zadnja izmjena: Prosinac 10, 2008, 18:04:42 poslijepodne od Faber »
N.multifasciatus
 Cayman60