Kolovoz 02, 2025, 20:52:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Guppy u kotilici  (Posjeta: 9479 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ozoman988

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Guppy u kotilici
« u: Prosinac 06, 2008, 18:34:20 poslijepodne »
Nisam znao kak ovu temu nazvati drugacije no nije bitno. Prelistavao sam forum al nemrem nigdje naci odgovore (barem ih ja ne vidim) na ova 2 pitanja:

1. Kada staviti trudnu gupicu u kotilicu? Naime danas mi se jedna "okotila" dok me nije bilo doma i kad sam dosao kuci skuzio sam da vise nema trbuha i pokupio sam mlade ali ih je bilo samo 6 i dok sam ih kupio sam skuzio da ih druge ribe naganjaju. Ne znam koliko ih obicno bude, ali 6 sigurno ne. To me malo zbediralo, a svaki dan sam gledao kada ce krenuti da ih cim prije odvojim u posebni akvac. Sada bi drugu koja isto ima veliki trbuh htio staviti u kotilicu ali me strah da joj nece biti ugodno unutra a i sama kotilica je dosta mala, pa ne bi volio da joj se nesto dogodi a htio bi spasiti mlade.

2. Koliko dugo mama guppy ispusta mlade? u roku 2h, 4h, 10h?
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
Odg: Guppy u kotilici
« Odgovori #1 u: Prosinac 06, 2008, 18:38:01 poslijepodne »
a čuj znaju ti one i nekoliko dana ispuštati malecke...ne vjerujem da ih je samo 6 jer rih u prosjeku bude 20-30 kom kod mojih ženki...ako si siguran da bi se trebala mrijestiti onda je odvoji ali pazi može im trbuh biti crn i od prežderavanja...

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 06, 2008, 18:49:30 poslijepodne »
a čuj znaju ti one i nekoliko dana ispuštati malecke...ne vjerujem da ih je samo 6 jer rih u prosjeku bude 20-30 kom kod mojih ženki...ako si siguran da bi se trebala mrijestiti onda je odvoji ali pazi može im trbuh biti crn i od prežderavanja...

O, kod mene nema prezderavanja... Jednom se dogodilo i nikad vise. E, ova informacija mi se svidja, sto se tice vremena. Al kazem, najveci mi je strah da nije bilo 20 ukusnih zalogaja. ovih 6 je onih koje sam ja nasao u pistiji na povrsini i stavio u poseban akvarij gdje su samo kozice.
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Prosinac 06, 2008, 18:50:54 poslijepodne »
Nije se prenajela...Od mene ih je uzeo..samo ti nju bubni u kotilicu..kod mene ti imaju u prosjeku oko 30 komada...ili ju odma uvali u taj posebni prostor..ali s obzirom da im je prvo leglo..moguće da i bude nekih 15-20 malih.
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #4 u: Prosinac 06, 2008, 18:54:47 poslijepodne »
rogolist je prava biljka za male živorotke jer se u njoj najbolje sakriju(ako trebaš javi se na pp)... a čuj ako si ih i ostavio u akvariju pa ih netko pojeo sve je  to priroda zar ne jel onda samo najjači malci prežive i to je onda prava prirodna selekcija ali normalno da moraju imati i bilja i svega za skrivanje...
čestitam na mrijestu... :klap:

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 06, 2008, 19:28:10 poslijepodne »
Ah, al zao mi... A imam ja svega u akvariju, rogolist, rotala, pistia, hygrophila, cabomba, valisneria, anubiasi, a tko zna, mozda ih pronadjem jos :D

A ovu drugu bum puknul u kotilicu, ma nema veze, ako je i jedan malac, ja i vise nego sretan.

Naravno, zahvala Black Angel, od nje mi ovi preljepi guppy-i  :klap:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2008, 19:37:17 poslijepodne »
ne možda nego ćeš sigurno kasnije još viditi koju ribicu... kod mene je uvijek tako nema ih kad najednom ih ima i to već narasle... meni je najljepši dio akvaristike baš mrijest ribica iako ih rijetko sebi ostavljam ali opet osmijeh onih kojima ih poklonim mi je najveća zahvala...

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 07, 2008, 12:17:59 poslijepodne »
Black Angel cisto da te obavjestim da se i druga guppyica "okotila", sada sam ponosni vlasnik sveukupno 25 malih guppy-a. Od ove druge ih je bilo 19 jer sam ju jucer stavio u kotilicu a danas pogledam i vidimo cijelo brdo mladih  :heart:  :D

Sada su svi smjesteni u posebni 15L akvarij sa kozicama, imaju i filter i grijac i enormno puno bilja (mahovine, anubiasa, pistie, rogolista, hygrophile i sagittarije, inace mi taj sluzi za uzgoj bilja) pa se nadam da ce im to biti ok. Sada treba otici usitniti listice u muzaru pa da dobe prvu klopu :D
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 07, 2008, 15:41:52 poslijepodne »
EDIT:31 :D
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Black Angel

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 08, 2008, 10:36:20 prijepodne »
Eto vidiš...Čestitam..meni su opet 2 ko bumbari..haahha
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #10 u: Prosinac 08, 2008, 10:53:37 prijepodne »
Za pola godine ćeš se pitati kud sa guppyima!
Množe se šašavo...
eto sam svoje gotovo razdjelio a ostavio mlađ (oko 50 komada, tjedan dana stari). prirodnom selekcijom ostati će mi oko 20 za mjesec, dva što je dovoljno za nove potomke...
u taj akvarij namjeravam uskoro naseliti i kozice, samo da ih od nekog nabavim...

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 08, 2008, 16:09:18 poslijepodne »
Moje kad se razmnoze (kozice) onda budu isle na poklanjanje  :D
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline igggy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #12 u: Prosinac 08, 2008, 23:05:38 poslijepodne »
Moje kad se razmnoze (kozice) onda budu isle na poklanjanje  :D
Preporučam se :biggrin:
igggy

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #13 u: Prosinac 09, 2008, 08:51:04 prijepodne »
I ja i ja i ja hoću!!!!!
Bilježim se sa štovanjem, par komada za restauriranje akvarijskog dna i glancanje biljnih kiklji!

Offline Black Angel

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 09, 2008, 11:08:23 prijepodne »
Oz...jel ti treba još koja guppica??? :-[ :-[
prebit ću ga !!!!

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 09, 2008, 15:32:16 poslijepodne »
Ak bu svi muski onda moze :D
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Prosinac 09, 2008, 18:52:36 poslijepodne »
 ;) Pozdrav svima! :)
Slučajno naletjeh na ovaj forum tražeći što više informacija o trudnim guppycama!!! :nerd:
Imam trudnu guppycu i nikako skužiti kada joj je vrijeme da se okoti.  Već su mi se dvije okotile, :'( malaca nigdje...
Ali izgleda da su ostale ribice bile vrlo site to jutro... :roll:
Zanima me da li su bebice kad se okote odmah pokretne   :klap: i počnu plivati ili padnu na dno pa se pojave tek nakon dva dana?  -? Tu sam informaciju dobila od nekoga. Isto tako zanima me koje su veličine malci  i koje boje?  :d032:
Kako ih prepoznati u vodi?
Jesu li prozirni?
Namjeravam izraditi svoju kotilicu ali me zanima kolike smiju biti rupice da malci ne izađu van?

Puno pitanja, a molim da mi netko pomogne i odgovori!!!

:up: HVALA  :P HVALA  :-[ HVALA!!!

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #17 u: Prosinac 09, 2008, 19:49:06 poslijepodne »
;) Pozdrav svima! :)
Slučajno naletjeh na ovaj forum tražeći što više informacija o trudnim guppycama!!! :nerd:
Imam trudnu guppycu i nikako skužiti kada joj je vrijeme da se okoti.  Već su mi se dvije okotile, :'( malaca nigdje...
Ali izgleda da su ostale ribice bile vrlo site to jutro... :roll:
Zanima me da li su bebice kad se okote odmah pokretne   :klap: i počnu plivati ili padnu na dno pa se pojave tek nakon dva dana?  -? Tu sam informaciju dobila od nekoga. Isto tako zanima me koje su veličine malci  i koje boje?  :d032:
Kako ih prepoznati u vodi?
Jesu li prozirni?
Namjeravam izraditi svoju kotilicu ali me zanima kolike smiju biti rupice da malci ne izađu van?

Puno pitanja, a molim da mi netko pomogne i odgovori!!!

:up: HVALA  :P HVALA  :-[ HVALA!!!

Pozdrav! Ako ih normalno hraniš tj.ne daješ im previše hrane imati će crni debeli trbuh. Kad je blizu okot onda se mogu čak i viditi okrugle točkice u trbuhu(to su oči malaca).
Malci su unutra sklupčani i kad ispadnu odmah plivaju ali im je potrebno skrovište tipa gusto zasadjene trave ili neki panj, špilja ili nešto već gdje mogu pobjeći od odraslih riba....A malci ti budu veličine 2-4 mm i za kotilicu ti je najbolje staviti što sitnije rupe,glavno da voda može kroz nju cirkulirati a malci ne mogu bježati... eto nadam se da sam pomogao bar malo...

Offline kiki83

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: varaždinske toplice
« Odgovori #18 u: Ožujak 04, 2010, 00:45:50 prijepodne »
mali gupići se izlegnu zivi i odmah plivaju. a ako ih ne vidis moguce da ih je stara papala ili neke druge ribe   :'( .najbolje ti je da ih odvojis dok ne narastu. malci su ti kojih 3mm skrivaju se po dnu i iza biljaka.kad vidis da ti se sljedeci puta sprema izlec mlade odvoji staru u mrjestiliste sa pregradom koja ima rupice da male mogu kidnut od nje :klap:

Offline kiki83

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: varaždinske toplice
« Odgovori #19 u: Ožujak 04, 2010, 00:52:27 prijepodne »
[/q

ostavi staru u mrjestilistu par dana ali sa pregradom koja ima rupe da mali zbrisu od stare i nemoj ih bacat
drugim ribama jer su sitne i ostat ces bez njih :'(

Offline DejanP

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #20 u: Ožujak 12, 2010, 11:53:48 prijepodne »
Kod mene ženka dan prije okota se full umirila i bila stalno tik do površine!! onda sam je ubacio u kotilicu i drugi dan ih je bilo 22!  :D
ja sam ih stavio u akvarij sa ostalima odmah nakon 3 dana! i Sve su preživile! A odrasli ih niti ne ganjaju!

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Malesnica
« Odgovori #21 u: Ožujak 12, 2010, 12:23:16 poslijepodne »
Kod mene ženka dan prije okota se full umirila i bila stalno tik do površine!! onda sam je ubacio u kotilicu i drugi dan ih je bilo 22!  :D
ja sam ih stavio u akvarij sa ostalima odmah nakon 3 dana! i Sve su preživile! A odrasli ih niti ne ganjaju!

to je cista sreca po meni, ili imas puno mjesta za skrivanje, meni je zenka uskocila u nezatvorenu kotilicu i pojela preko noci sve svoje male. Tri su dana bili stari.

Offline DejanP

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #22 u: Ožujak 12, 2010, 12:57:36 poslijepodne »
ma oni se uopće ne skrivaju!!!  mlataraju okolo ! Kad im dajem papati ovi mali koji sad imaju 3tjedna prvi su na površini i kupe sve šta im stane u usta  :nerv: !!
 Imam 3 odrasla gupya, 2 platya, nekoliko neonki i algojeda!  I niko ne dira malce!!  :zagrljaj:  Znali su se kad sam ih tek stavio skupa odrasli zaletit za njima jer su mislili da je listić hrane, al kad bi skužili da im bježi iz usta odustali bi!  :P

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #23 u: Ožujak 12, 2010, 13:26:21 poslijepodne »

ma najbolje ti je kupiti kotilicu jer nije skupa a sama izrada je bolja od diy varijante. ne isplati se praviti kotilicu

eto.

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #24 u: Ožujak 12, 2010, 13:27:57 poslijepodne »
ides, postao sam napredni clan. ihhhhhhhaaaaa!

sretno sa gupiyima....!