Imam jedan mali mrijesni akvarij koji mi je zahvaljujući nepažljivosti pukao. Naime kraj jedne donje stranice je otišao i mrvi se... Pa me sada zanima kako bi bilo najbolje to sanirati. Akvarij je kupovni, a osobno kroz ovih nekoliko godina bavljenja akvaristikom nisan niti radio niti prisustvovao lijepljenju akvarija pa sada...
Koliko ja vidim imam dvije opcije. Prva je rastaviti ga i sastaviti sa novom donjom stranicom. A druga je kupiti novu donju stranicu i obzirom da je akvarij lijepljen tako da je sve slagano na donju stranicu, znači donja stranica je u potpunosti podloga, novu donju stranicu staviti unutra akvarija i samo silikonirati krajeve. No ne znam drži li ovo rješenje vodu.
E sada, nemam pojma koliko staklo dođe, niti išta, akvarij je koštao 40 kn, ima negdi oko 15-20 L. Tako da je moguće da je najbolje ovaj baciti ili iskoristiti nekako drugačije, a za mrijest kupiti novi. Pa par savjeta od kolega kojima je DIY svakodnevica bi bio dobrodašao. Prilažem i sliku "problema".
Više ekološko pitanje, nego akvarističko, ali je neposredno vezano. Imam nekoliko starih neonki, a meni je to žao bacit u kontejner. Ima li neko posebno odlagalište za takve stvari? Štoviše sve te neonke još rade jer ih ja promijenim nakon godinu (ili tako nešto), pa mi je još i zato ih žao bacit u smeće.