Lipanj 30, 2025, 11:52:26 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Nove bestije iz Beca  (Posjeta: 13824 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline S.Q.

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Nove bestije iz Beca
« Odgovori #125 u: Siječanj 01, 2009, 14:50:09 poslijepodne »
ovo bi trebalo bit prije il poslje presvlačenja?
Ovo je poslje presvlacenja

Ako je to taj pauk sa slike o kojem ti pricaš da se presvuko prije sedam dana, onda se još u potpunosti nije oporavio od presvlacenja i uopće se nemoj čudit da ne zeli jest, vidiš ga da je još slab, još uvijek nije stao na noge kako spada... ne brini...  ;) to ti može potrajat malo duže vrijeme, primjerice ja imam roseu 4 godine i svakim presvlačenjem taj period oporavka nakon presvlačenja traje sve dulje.

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #126 u: Siječanj 01, 2009, 19:48:43 poslijepodne »
neznam zbog čega,možda zbok položaja slikanja ili šta,al kako je tako čudan abdomen kod ovog pauka?daj nabaci još koju sliku da je malo bolje vidimo :D :D
Evo jos par slika:

Offline Philosopher

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dugo Selo Okolica Zagreba
  • Ja sam greska, legalizirajte pobacaj.
    • I.T. - Internet Temporary
« Odgovori #127 u: Siječanj 01, 2009, 21:41:00 poslijepodne »
Sta si ti radio s tim paukom da mu je tako mal abdomen
Kakvi su me ucili mogo sam ispasti jos gori.

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #128 u: Siječanj 01, 2009, 22:12:17 poslijepodne »
Sta si ti radio s tim paukom da mu je tako mal abdomen
Pa sta bi radio tak je bio kad sam ga kupio, abdomen mu je bio tak mali i onda se presvuko i otkad je kod mene odbija hranu ne zeli nist jest, neznam stvarno sta sam mu ja mogo napravit da mu smanjim abdomen, razmisli malo prije nego sta napises nest :roll:

Offline Philosopher

• Punopravni član
« Odgovori #129 u: Siječanj 01, 2009, 22:13:35 poslijepodne »
To je cudno jako cudno nikad nisam vidio takvo nesto do sad

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #130 u: Siječanj 01, 2009, 22:16:49 poslijepodne »
ovo bi trebalo bit prije il poslje presvlačenja?
Ovo je poslje presvlacenja

Ako je to taj pauk sa slike o kojem ti pricaš da se presvuko prije sedam dana, onda se još u potpunosti nije oporavio od presvlacenja i uopće se nemoj čudit da ne zeli jest, vidiš ga da je još slab, još uvijek nije stao na noge kako spada... ne brini...  ;) to ti može potrajat malo duže vrijeme, primjerice ja imam roseu 4 godine i svakim presvlačenjem taj period oporavka nakon presvlačenja traje sve dulje.
Ma kuzim ja sve to ali sad je vec proslo 20 dana a ona i dalje odbija hranu, ja joj svaki dan ponudim al ona odbija tak da vise neznam sta bi.
Ma budem priceko jos malo jer stvarno ne znam nadam se da ce pocet jest napokon.

Offline Malacrass

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #131 u: Siječanj 02, 2009, 00:38:05 prijepodne »
Jel joj stalno nudiš istu hranu ili različitu.
Probaj da joj ponudiš nešto drugo

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #132 u: Siječanj 02, 2009, 01:05:49 prijepodne »
daj digni temperaturu tom pauku i vlaži mu ter.kako treba.i trebao bi počet jest jer tak pauk izgleda koda je pijan :roll: :D na večoj tempsu aktivniji i trebao bi počet jest...

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #133 u: Siječanj 02, 2009, 04:34:21 prijepodne »
Jel joj stalno nudiš istu hranu ili različitu.
Probaj da joj ponudiš nešto drugo
Probavam sa zoharima, cvrccima i brasnarima sve probavam al nist sad cu probat ovo sta toncek12 kaze dignut temp i dobro navlazit terarij pa cu vidit

Offline S.Q.

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #134 u: Siječanj 02, 2009, 08:59:32 prijepodne »

Kupi si tarantulu pa ćeš imat prilike vidjet. ;) Čudite se tome ko pura dreku, ja ne kužim kaj je tu tak čudno, ima mali abdomen jer nije dugo jela i nema tekućine i sokova u istoj...(abdomeni)
Pauk nije jeo prije presvlačenja neko vrijeme, sad već kako kolega kaže nije jeo 20tak dana i normalno da mu je takav abdomen. A i ova vaša špreha, ćim netko ima problem sa paukom glavni odgovor je povećaj vlagu I temperaturu. :dead: Uopće ne razmišljate, samo brže bolje ko će prije napisat povećaj vlagu i temperaturu.Ne pali to baš kod svakih tarantula da povećaš vlagu i temeraturu. nekim paucima smiješ samo povećat temperaturu, nekima samo vlagu a nekima i jedno i drugo. Možda to i jesu najćešći razlozi zbog kojih ljudi imaju problema sa tarantulama(vlaga i temp.) ali nije uvijek tako. Ako ti se pauk zadržava oko posude sa vodom ili ide pit vodu fali mu vlage i onda je povećaj, A ne da ti netko pametan kaže: tvoj pauk ne jede probaj mu natočit litru vode u terarij pa bu mu bolje :dead: Tvoj pauk nije dugo jeo i točno tako izgleda i nije mu ništa drugo. Nudi mu hranu, pomogučnosti različitu, i vidjet ćeš da će sve bit ok. ;)

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #135 u: Siječanj 02, 2009, 11:24:52 prijepodne »
hehe :klap:...neznam šta drugo može napravit nego da mu digne temp.i vlagu... ;) @puska-digni mu temp.a vlaži samo jedan dio ter. i ako bude išao na taj dio znat češ da mu fali vlage

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #136 u: Siječanj 02, 2009, 12:09:53 poslijepodne »
s.q priznaj da je pauk stvarno cudan,vidio sam mnoge mrsave pauke ali takvo sto ne... ;)
=)

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #137 u: Siječanj 02, 2009, 15:25:43 poslijepodne »

Kupi si tarantulu pa ćeš imat prilike vidjet. ;) Čudite se tome ko pura dreku, ja ne kužim kaj je tu tak čudno, ima mali abdomen jer nije dugo jela i nema tekućine i sokova u istoj...(abdomeni)
Pauk nije jeo prije presvlačenja neko vrijeme, sad već kako kolega kaže nije jeo 20tak dana i normalno da mu je takav abdomen. A i ova vaša špreha, ćim netko ima problem sa paukom glavni odgovor je povećaj vlagu I temperaturu. :dead: Uopće ne razmišljate, samo brže bolje ko će prije napisat povećaj vlagu i temperaturu.Ne pali to baš kod svakih tarantula da povećaš vlagu i temeraturu. nekim paucima smiješ samo povećat temperaturu, nekima samo vlagu a nekima i jedno i drugo. Možda to i jesu najćešći razlozi zbog kojih ljudi imaju problema sa tarantulama(vlaga i temp.) ali nije uvijek tako. Ako ti se pauk zadržava oko posude sa vodom ili ide pit vodu fali mu vlage i onda je povećaj, A ne da ti netko pametan kaže: tvoj pauk ne jede probaj mu natočit litru vode u terarij pa bu mu bolje :dead: Tvoj pauk nije dugo jeo i točno tako izgleda i nije mu ništa drugo. Nudi mu hranu, pomogučnosti različitu, i vidjet ćeš da će sve bit ok. ;)
Hvala na odgovoru ,ovo puno pomaze! :D

Offline Philosopher

• Punopravni član
« Odgovori #138 u: Siječanj 02, 2009, 15:34:16 poslijepodne »

imam tarantulu u tome je i problem moja tarantula nije imala takav problem nikad nije imala tak mali abdomen nije jela 15 dana i opet nije bio tako mali abdomen zato ne kuzim

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #139 u: Siječanj 02, 2009, 16:38:13 poslijepodne »
moja seemanni nije jela več više od dva mjeseca i nije joj tako mali abdomen.isto neznam zašto neče da jede i isto sam joj davao više vrsta hrane od brašnara,fobasa,dubija,skakavaca...ništa neče ni da pogleda,a tako je agresivna na sve,onako digne noge u zrak i jako brzo maše s njima i zube spusti...meni je malo čudno na puskinom pauko to što ima nekako krive noge i na abdomenu ima nekakve crtice poprečne,možda je to zbog blica ili šta več?

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #140 u: Siječanj 03, 2009, 02:01:00 prijepodne »
moja seemanni nije jela več više od dva mjeseca i nije joj tako mali abdomen.isto neznam zašto neče da jede i isto sam joj davao više vrsta hrane od brašnara,fobasa,dubija,skakavaca...ništa neče ni da pogleda,a tako je agresivna na sve,onako digne noge u zrak i jako brzo maše s njima i zube spusti...meni je malo čudno na puskinom pauko to što ima nekako krive noge i na abdomenu ima nekakve crtice poprečne,možda je to zbog blica ili šta več?
Noge su joj tak krive otkad se presvukla, a ove crtice sta spominjes to te bas nisam skuzio o cem pricas, mislim da to je zbog blica jer ih inace nema, zbog tih krivih nogu jedva hoda onak kao da se vuce ja sam joj digao temp. ona je sad aktivnija i sve to, ali i dalje ne jede i jedva hoda ali onak dosta je agresivna dize te krive noge i pokusava se branit cim joj krenes pric

Offline Malacrass

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #141 u: Siječanj 03, 2009, 06:33:55 prijepodne »
@puska
jel hoda normalno, tj dal kada hoda se ne ponaša ćudno, tipa kao da si ju streso strujom, onako kao da se uplaši pa skače ko luda ?

Offline S.Q.

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #142 u: Siječanj 03, 2009, 10:24:37 prijepodne »

imam tarantulu u tome je i problem moja tarantula nije imala takav problem nikad nije imala tak mali abdomen nije jela 15 dana i opet nije bio tako mali abdomen zato ne kuzim

Petnaest dana, a u tih petnaest dana ni nemože izgubit masu, to jes može ali to je neprimjetno. Kad ne jedu po dva tri mjeseca pa da vidiš kakve su im abdomene! ja u prosjeku hranim svoje tarntule svakih deset do petnaes dana. ;)

Offline S.Q.

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #143 u: Siječanj 03, 2009, 10:31:02 prijepodne »
s.q priznaj da je pauk stvarno cudan,vidio sam mnoge mrsave pauke ali takvo sto ne... ;)

U ja jesam. ;) bio ti je sad nedavno jedan post baš tu na forumu nezna nemogu ga sad nać, cura je imala cambridgea, pa da vidiš kaj znači izgladnjeli pauk. :th_Rage2:

Offline Philosopher

• Punopravni član
« Odgovori #144 u: Siječanj 03, 2009, 10:33:05 prijepodne »

Petnaest dana, a u tih petnaest dana ni nemože izgubit masu, to jes može ali to je neprimjetno. Kad ne jedu po dva tri mjeseca pa da vidiš kakve su im abdomene! ja u prosjeku hranim svoje tarntule svakih deset do petnaes dana. ;)

Ja nemam takvih problema moja oce uvijek jest

Offline S.Q.

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #145 u: Siječanj 03, 2009, 11:20:09 prijepodne »

Ja mislim da to nije nikakav problem, mislim da je to čisto u redu svakih deset do petnaest dana dat jednog malog pinkija i miran si. Neke od njih  su raspoložene za sve kaj se pomakne u terariju ali to nije zato jer su gladne nego su jednostavno takve, primjerice, N.cromatus ubije sve kaj se pomakne u terariju ali ne pojede nego negdje zakopa ili zbuksa, ubiti sve to rade kad bolje razmislim, jedino Bana sve pojede jer je djubre proždrljivo.
Sorry @puska odluto sam malo od teme!!! No hard feelings!!! :-[

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #146 u: Siječanj 03, 2009, 14:11:31 poslijepodne »
@puska
jel hoda normalno, tj dal kada hoda se ne ponaša ćudno, tipa kao da si ju streso strujom, onako kao da se uplaši pa skače ko luda ?

Ma velim ti onak, ona je aktivna al bas ne moze jer su joj krive noge al kad ju piknes skoci ko blesava il se onak postavi kao da ce napast

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #147 u: Siječanj 03, 2009, 14:18:44 poslijepodne »
Ma nema veze ;), al ovo sta kazes stvarno je jer ja imam i parhybanu doma ona ti jede skoro svaki dan sta god se pomakne u njenom terariju ona to pojede bas je prozdrljiva, jede u prosjeku svaki drugi dan, imam i dva smithija jedan jede onak svakih 7 dana dok ovaj drugi jede svakih 4-5 dana, boehmei mi je sad prestala jest al onak abdomen joj je skroz crn tak da izgleda da ce se presvuc, inace i ona jede jako dobro tak svakih4-5 dana.
Samo me ta auratumica zeza i nece jest ostali jedu ko blesavi , a bana jos i malo vise ;)

Ja mislim da to nije nikakav problem, mislim da je to čisto u redu svakih deset do petnaest dana dat jednog malog pinkija i miran si. Neke od njih  su raspoložene za sve kaj se pomakne u terariju ali to nije zato jer su gladne nego su jednostavno takve, primjerice, N.cromatus ubije sve kaj se pomakne u terariju ali ne pojede nego negdje zakopa ili zbuksa, ubiti sve to rade kad bolje razmislim, jedino Bana sve pojede jer je djubre proždrljivo.
Sorry @puska odluto sam malo od teme!!! No hard feelings!!! :-[

Offline Malacrass

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #148 u: Siječanj 03, 2009, 14:23:01 poslijepodne »
@puska

Ma velim ti onak, ona je aktivna al bas ne moze jer su joj krive noge al kad ju piknes skoci ko blesava il se onak postavi kao da ce napast

Može bit samo to da se još suši pa nije sremna jsti, a to što je agrsivnaje priroda.
Ona kad ogladni ozbiljnije ona će jesi, nudi joj raznolikiju hranu i budi strpljiv. Temp i vlagu održavaj i bit će ok...

Pito sam ovo za ponašanj jel mi je glavom prošla jedna bolest kod tarantula al po odgovoru izgleda da je sve ok...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #149 u: Siječanj 03, 2009, 16:51:49 poslijepodne »
Ja mislim da to nije nikakav problem, mislim da je to čisto u redu svakih deset do petnaest dana dat jednog malog pinkija i miran si.

nadam se da ne misliš da se pauk hrani isključivo sa pinkijima...  jer to nije nikako dobro... "mesna hrana" nije glavna prehrana paukova niti bi to smjela biti... pinkije davati jednom u mjesec dva...