Kolovoz 15, 2025, 15:53:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nov u Ovome. Upomooooc!!!  (Posjeta: 932 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline semse the ribić

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Nov u Ovome. Upomooooc!!!
« u: Prosinac 01, 2008, 23:04:20 poslijepodne »
ovako.....borac mi ima one bijele tockice....bla...bla...i lijecim ga sa costapur-om imaju jako lose objasnjeno za upotrebu...prvo to ako mi netko moze reci u detalje??? e onda....kazu da treba iskljuciti uv zarulje...pa nece li nitkom biti nista tih par dana bez svjetla???onda neki kazu da tada netreba hraniti ribe a neki kazu da treba....uhhh!!!kontam da je to za sada...znaci molim u detalje u vezi one bolesti....i koliko traje ta inkubacija ,sta vec???sve osim latinskih rijeci!!!

« Zadnja izmjena: Prosinac 06, 2008, 04:03:45 prijepodne od TiTech »

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: NOV U OVOME UPOMOOOOOOC!!!
« Odgovori #1 u: Prosinac 02, 2008, 09:48:58 prijepodne »
polako, bez panike!
prvo, povisi mu polako (svakih sat - dva po jedan stupanj) temperaturu na 29 - 30 stupnjeva,
drugo, stavi mu sol u vodu (najbolje sera ectopur, a može i obična, nejodirana), 1 čajna žličica na 10 l vode, otopiti jako dobro u čaši vode prije stavljanja u akvarij,
treće, costapur se dozira svaki drugi dan kroz najmanje 7 - 10 dana (bez obzira na uputu),
četvrto,prva dva dana liječenja ugasi sva svjetla, čak bi bilo dobro da akvarij bude i zamračen krpom ili nečim, (na uputi govori o UV lampi, ali to je poseban uređaj koji nije svjetlo, već služi za dezinfekciju u posebnim slučajevima)
peto, normalno ga hrani, dapače, mora jesti da bi se mogao boriti protiv parazita, i dodavaj mu vitamine
šesto - budi strpljiv i bit će sve OK

Offline semse the ribić

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Prosinac 02, 2008, 16:07:35 poslijepodne »
hvala  puno.....jos ako moze pomoc koliko svaki drugi dan sipam costapura na uputama pise ovako 1-5 dan18 kapljica na 20l znaci li to svaki dan u tih pet dana ta kolicina ili jednom nasipas pa tih pet dana to lijeci :)ili da se ne drzim tih uputa??? :)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Prosinac 03, 2008, 10:13:24 prijepodne »
svaki dan toliko!

Offline TRITON69

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Prosinac 03, 2008, 10:45:28 prijepodne »
Svakako probaj sa podizanjem t,ali ako ne pomaze probaj odvojiti borca,ne znam ove lekove koji su kod vas komercijalni ,kod mene je pomagalo i metil-plavo.Samo gledaj da ne bude vise ribica u tom stanju

Offline semse the ribić

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Prosinac 03, 2008, 18:36:30 poslijepodne »
hvala vam puno.....vidim da se vec tockice povlace ima moza jos 2-3samo....jedino sto mi se cini to puno lijeka u tih tjedan i pol dana posto je moj akvarij 140 litara i svaki drugi dan po 7 ml uhhhhhhhh.......sad treci dan upalio sam svjetla nadam se da nisam pogrijesio.... :punch:

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #6 u: Prosinac 04, 2008, 11:43:38 prijepodne »
u stvari, kod liječenja icha bi bilo dobro stalno imati akvarij u "mraku" jer tako lijek bolje djeluje...
samo budi uporan i liječi do kraja i dosljedno jer se to čudo voli vratiti...
a temperatura od 30 stupnjeva ti garantira da se paraziti više neće množiti, te će tako "prirodno" pokrepati...