Kolovoz 04, 2025, 17:42:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: crash test 2  (Posjeta: 6580 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Jasmina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
crash test 2
« u: Studeni 04, 2004, 22:57:00 poslijepodne »

Kupili smo bijelu molicu koja je bila trudna, ali to se uopae nije vidjelo. Kod nas je odmah rodila i ostala tanka kao papiria (a trudna je bila debljine kao zdrava netrudnica). Pa se brzo posula toekicama i otišla na lijeeenje. Nakon 2,3 poslije kure dana posula se ponovo. Pa opet na liejeenje, ali tada smo vidjeli da joj se razdvajaju ljuske i odlueili se mi za eutanaziju. Eaša sa pola deci vode i na balkon. Do sada je palilo.

Nakon 2 dana vidjeli smo da je živa i dali joj obrok da ne umre u mukama od gladi. Nakon sljedeaa 2 dana ona je još živa! Pa te hladnoae ovdje ne bi preživjele ni zlatne. I ništa, odlueili smo ju vratiti u karantenu. Kako je bila na pola deci vode morali smo ju buanutiodjednom u 10 stupnjeva topliju. I nakon svega toga ona je odmah poeela jesti! I da, ta 4 dana nije dobivala ni kisik.

Drš'te fige da preživi i bude sretna, zaista je zaslužila.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
crash test 2
« Odgovori #1 u: Studeni 04, 2004, 23:04:00 poslijepodne »
Ne znam , to je stvarno haos.Ima riba koje ce godinama gurati u"po nama" nevjerovatnim uslovima , dok druge bez ikakvog razloga umiru u "po nama" idealnim uslovima.Sta da ti kazem drago mi je za ribicu, a da bar zivorotke mogu da zive i da budu napredne ,lijepe , da se razmnozavaju, bez dodavanja kisika ,filtera i mjenjanja vode toga sam i ja svjedok.
Oh sto te volim joj

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
crash test 2
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2004, 23:18:00 poslijepodne »

sorry al glupa ti je "eutanazija".

Il na pod i nagazi nogom il nemoj eutanizirat... ove priee su mi katastrofa... zaslužila je riba crknut kak se spada, a ne ovak kak ju vi traneirate... i onda mi priaate o nekakvoj ljubavi bla bla treklj trkelj...

Offline Tomy

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #3 u: Studeni 05, 2004, 07:51:00 prijepodne »
Stina u potpunosti se slažem s tobom.
Koprivnica / Hrvatska

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
crash test 2
« Odgovori #4 u: Studeni 05, 2004, 09:12:00 prijepodne »
Jasmina, eutanazija bi po nekakvoj definiciji u slobodnom prijevodu znaeilooduzimanje života nekom biau zbog milosr?a - i u pravilu izvodi se na što bezbolnijinaein, a istovremeno da taj proces ne traje dugo. Drugim rjeeima ubij me nježno i brzo. Ovaj postupakkoji si opisala nikako se ne bi mogao nazvati eutanazijom.....

Offline Jasmina

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #5 u: Studeni 05, 2004, 11:01:00 prijepodne »

Dragi moji pametni ljudi,

kada sam prije cca godinu dana postavila pitanje kako je najbolje ubiti ribicu mnogo vas je reklo da je pothla?ivanje upravo najbezbolniji naein jer se njima kao i nama ljudima uspori metabolizam, nema boli, gladi ni osjeta, zaspi se i umre.

A što je to brzo? Mineralna, pa da se riba uguši ili wc školjka da umre zbog kemikalija u krvi? Možda to vama djeluje brzo, ali riba zasigurno pati oeajno. Ili da ju gazim kako stina kaže? Sigurno je super kad ti nešto samelje kosti i.... ah, skoro sam se previše uživila u opis. Uglavnom, ljudovi, mislim da je ovo najbolje. Ova ribica je ekstre
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #6 u: Studeni 05, 2004, 12:30:00 poslijepodne »

najbolja eutanazija je kad ribu bacis u akvarij sa gladnim oskarima

mozda to nekome zvuci okrutno ali je beybolnije nego bacati je u zahod ili bilo gdje drugdjeEdited by: t.o.n.i

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
crash test 2
« Odgovori #7 u: Studeni 05, 2004, 13:41:00 poslijepodne »

Draga naša pametna Jasmina...

...postavila si pitanje i puno ljudi ti je dalo razlieit odgovor... i netko je dao me?u ostalima i taj sa podhla?ivanjem... a nije to ni dokazao...

Tako ti ja kažem sad bez dokaza, da je ribi draže da joj neš u sekundi slomi sve živo, nego da umire polagano u eaši na niskim temperaturama...

Da li mivjeruješ?

BTW... netko je dao dobar link o ubijanju ribica na najbezbolniji naein.... Ribe osjete podhla?ivanje, nisu glupe i uspijevaju pamtit duže od 3 sekunde i da... Najbezbolnije je kad im instantno odzmeš život.

BTWx2, kad ti je hladno, nije ti ugodno, uspori ti se metabolizam, i da, boli te sve živo...

Offline chubby

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #8 u: Studeni 05, 2004, 15:00:00 poslijepodne »
daj stina ne seri, kad ti je hladno hladno ti je, a prije nego sto umres ustvari ti je jako lijepo i to se zove bijela smrt. moram te malo, ali u pravu si, kod riba se to ne preporucuje-tako pisu oni koji se time bave. fino se to moye napraviti anestetikom,njega niko nema-od akvarista, ili iglom ako se ubode na sredinu zamisljene linije koja spaja lateralne(ili kaudalne) ocne rubove i to s dorzalne strane ... ili nogom, ciljajte glavu pa sta pogodite, samo neka bude brzo i bezbolno

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
crash test 2
« Odgovori #9 u: Studeni 05, 2004, 15:48:00 poslijepodne »

Eutanazija u akvaristici postoji i ne treba se zgrazavati takvih stvari.

Kako cemo to uraditi?

Postoji jedan pravilan i efikasan nacin koji se preporucuje od strane ihtiologaa to je prerezivanje kicmene (lemozdine. To cete uciniti sa ostrim nozem,tako sto cetesa snaznim i brzim pokretom prerezatiodmah iza glave (dorzalno). Ako niste odlucni u tome ,u tom slucaju prepustite nekom strucnijem licu recimo, veterinaru.

Offline sax

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #10 u: Studeni 05, 2004, 16:36:00 poslijepodne »
Nije mi jasno zasto ta metoda zaledivanja riba nebi trebala biti dobra. Ja ne mislim da ribe pate. Imam jedan hladnovodni tank u garazi sa zlatnim ribicama. Prosle zime mi se temperatura spustila na 6 stupnjeva. Ribe su bile na dnu i nisu plivale samo polako disale. Nisam ih mogao podrazit lupkanjem po staklu. Tako je bilo vise dana. Poslje kada sam zagrijao vodu ribe su postale sve aktivnije i dan danas su zive i zdrave (cak su se i mrijestile).  
Zato ne mislim da ribe pate. E sada razlika od +6 do nule je mozda sat ili manje. Uostalom kada je riba vec omamljena ne osjeti nista.
E sad stavit ribu u casu van na balkon to je druga prica. Kaj je trebala skocit sa balkona i ubit se???  

Offline chubby

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #11 u: Studeni 05, 2004, 17:50:00 poslijepodne »
+4, anomalija vode, zima, hladnovodne ribe, normalno

Offline Buggy

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #12 u: Studeni 05, 2004, 22:54:00 poslijepodne »
Sve u svemu mislim da je Stinin prijedlog bolji,znate i kauboji u vesternima ranjenog konja upucaju u glavu-to mi se ko malom einilo jako okrutnoa zlatne ribe su ko fakiri stvarno mogu usporit metabolizam i preživjet uvjete kao kakav barski som.Stari mi je prieao da su daaavno kao djeca znali bacit zlatne ribice u muljnu baru te da su iduae godine kao djeca pecali "šarene" ribe jer su se ove eak i mrijestile s vrstama u vodi
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
crash test 2
« Odgovori #13 u: Studeni 05, 2004, 23:24:00 poslijepodne »
Lijepo si ti chubby pojasnio ono lateralno, kaudalno, dorzalno, kranijalno...
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
crash test 2
« Odgovori #14 u: Studeni 05, 2004, 23:30:00 poslijepodne »

Every fish keeper sooner or later faces the unhappy task of "putting a fish down", or euthanasia. There are many methods, but my preferred method is to overdose the fish with clove oil, a very safe and ecologically sound fish sedative used as an anaesthetic to sedate fish for procedures such at tumour removal or wound care. Clove oil (active ingredient, eugenol) can be obtained through pond suppliers or health food stores.

The clove oil must be dissolved in alcohol to allow it to dissolve into the water. I use vodka. Using too much vodka will increase the discomfort to the fish, so measure carefully. If you feel you must increase the dosage, increase the clove oil only. Leave the fish in the solution for at least a couple of hours. Clove oil is a very safe sedative and fish have been known to revive after an hour in the solution.

Have a gallon of tank water in a bucket and put the fish in it. In another container, mix 2-3 ml clove oil with 8 mls vodka. Pour the clove oil mixture in and mix a little. The fish will be unconscious within minutes. I've never had any struggle or distress.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Fauna

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #15 u: Studeni 05, 2004, 23:53:00 poslijepodne »

Citat: Ruki

Evo ja cu pojasniti kada chubby tonije odmah ucinio a upotrebio

- lateralno - znaci strana nekoga organa koja je okrenuta u polje od medijalne ravni

- kaudalno - znaci organ koji ide ka repu

- dorzalno - ka ledjima

- kranijalno -prema glavi

Chubby, kada upotrebis anatomske izraze, prevedi ih da te razumeju svi.Edited by: Fauna

Offline moto

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #16 u: Studeni 06, 2004, 00:57:00 prijepodne »

ljudi.............

bolje razmišljajte kak urediti akvarij da ribe duže žive,nego kako ubijati ribe...
Vraćam se odmah - Godot

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
crash test 2
« Odgovori #17 u: Studeni 06, 2004, 09:28:00 prijepodne »

Fauna, ma znam ja... nego radi drugih... ne laje pas radi sebe, nego radi sela... da sam cjepidlaka (a jesam, psssst...) mogao bih te i ispraviti za jedno krivo slovo

Moto, good point!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline vuky

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #18 u: Studeni 06, 2004, 10:24:00 prijepodne »
j*bote, pa meni je to mucenje. Stavit ribu u casu vode vani na hladno. Ajd' i ako se prilagodila hladnoci ali bila jedva dana u casi! To je mucenje a ne eutanazija. Noz i u jednom potezu gotovo. Naravno, prije bi bilo zgodno pokusat izljecit ribu a tek onda ubit ak' ne ide. Edited by: vuky
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline Fauna

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #19 u: Studeni 06, 2004, 10:54:00 prijepodne »

Da Vuky, noz i u jednom potezu ... To isto preporucuje G. Sanford a lepo sam i napisao kako treba uraditi. Riba u momentu gubi zivot nema mucenja i pacenja, od cega svi mi malo zaziremo i plasimo se .

Moramo shvatiti da eutanazijau akvaristici postoji i na zalost moramo je primenjivati onako kako strucnjaci preporucuju.U suprotnom riba ce se samomuciti.

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
crash test 2
« Odgovori #20 u: Studeni 08, 2004, 11:13:00 prijepodne »
Citat: Fauna

Citat: Ruki

Evo ja cu pojasniti kada chubby tonije odmah ucinio a upotrebio

- lateralno - znaci strana nekoga organa koja je okrenuta u polje od medijalne ravni

- kaudalno - znaci organ koji ide ka repu

- dorzalno - ka ledjima

- kranijalno -prema glavi

Chubby, kada upotrebis anatomske izraze, prevedi ih da te razumeju svi.

E još da objasniš NEKIMA šta je to ili bolje da kažem koja je to meridijalna ravnina......

Offline RobiR

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #21 u: Studeni 08, 2004, 11:21:00 prijepodne »

Za nas seljake, uzmeš ribu, glavu na panj i udri sjekirom( po moguenosti ne po prstima). Komplicirate.

OK, danas sam malo sadistieki raspoložen, ...........,ha!, ponedjeljak ! Edited by: RobiR
Santa Cruz / Zaprešić

Offline Fauna

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #22 u: Studeni 08, 2004, 13:12:00 poslijepodne »

Citat: Krco
E još da objasniš NEKIMA šta je to ili bolje da kažem koja je to meridijalna ravnina......

Nije meridijalna a nije ni kako sam ja napaisao medijalna , vec medijana ravan(je**ga uvek gresim kada kuckam) .

To je anatomski izraz koji se cesto koristi (ja ga sada slabije koristim jer nisam vise u kinoloigiji toliko aktivan kao ranije)

Medijana ravan je zamisljena ravan koja se pruzauspravno kroz sredinu tela i deli ga na dve polovine, odnosno na levi pars sinister i desni pars dexter. A izrazmedijalno oznacava ono sto se nalazi u blizini, blize medijanoj ravni (medialis-sredisni). Znaci to su dva razlicita termina.

Sada kada bolje sagledam , mozda je chubby u pravu kada koristi anatomske termine jer oni se takodje koriste u ihtiologiji i uvek cemo naleteti u akvaristickimliteraturama na njih i iz tog razloga je pozeljno znati ove termine.

Offline chubby

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #23 u: Studeni 08, 2004, 13:23:00 poslijepodne »
tako je, a medijalno je sve sto ide (ili je u odnosu) ol lateralnog prema medijanoj ravnini

Offline RobiR

• Punopravni član
crash test 2
« Odgovori #24 u: Studeni 08, 2004, 13:31:00 poslijepodne »

Ma, lako je vama zbuniti mene, zbunjenog, ajd probajte s mojom punicom ! Edited by: RobiR
Santa Cruz / Zaprešić